Görüş Bildir
Haberler
Bu Hafta En Lezzetli Hafta: 8. Restoran Haftasına Hepiniz Davetlisiniz!

etiket Bu Hafta En Lezzetli Hafta: 8. Restoran Haftasına Hepiniz Davetlisiniz!

mignon
18.04.2017 - 00:50

Bu yıl 8.si düzenlenen İstanbul Restoran Haftası en lezzetli haftalardan biri. 20 Nisan - 8 Mayıs tarihleri arası düzenlenen haftada İstanbul'daki 100-110 civarı restoran bu etkinik için yaptıkları özel menüleri sunacaklar. Üstelik bununla da kalmayan etinliğin birçok minik sürprizi de var 😊

Restoran Haftası’nın teması ise “Yerellik”.

Restoran Haftası’nın teması ise “Yerellik”.

Yerellik nedir derseniz; Restoran Haftası’na katılan restoranlar menülerinde yerel malzeme dokunuşları ile misafirlerine lezzet deneyimi sunacaklar.

Peki menüler nasıl?

Restoran Haftası noktaları, misafirlerine farklı menü alternatifleri sunuyor. 2 lezzetten oluşan Öğlen Menüleri 35 TL, 3 lezzetten oluşan Akşam Menüleri ise 50 TL olarak restoranlarda lezzet severleri bekliyor. Restoran Haftası’nda öğlen ve akşam menülerine ek olarak restoranların şeflerinin yarattığı en özel lezzetleri bir arada deneyimleyebileceğiniz “Tadım Menüleri” de yer alıyor.

Etkinlik Kanyon Suvla'da başlıyor!

Etkinlik Kanyon Suvla'da başlıyor!

20 Nisan akşamı “Beyaz Yakalı Gurme” Alper Kırdal ile Suvla Kanyon’un Restoran Haftası menüsü eşliğinde sohbet ediyoruz. Rezervasyon için Suvla’yı arayabilirsiniz veya Beyaz Yakalı Gurme’ye Instagram üzerinden DM aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Etkinliğin ilerleyen günlerinde, 29 Nisan akşamı da Dış dünyayla iletişim kurduğumuz beş temel duyudan biri olan koku duyusunun gündelik yaşam içerisinde yer alan bazı olağan deneyimlerdeki olağanüstü rolü, koku duyusu ve toplam besin algısı ilişkisinin ele alınacağı bir sohbet ve sonrasında Suvla Kanyon’un Restoran Haftası’na özel hazırladığı menü ile lezzet deneyimi yaşıyoruz.

Etkinliğin yıldızı da burada!

Etkinliğin yıldızı da burada!

Restoran Haftası’nın partnerlerinden Kanyon’un etkinlik alanında 22 Nisan’da gerçekleşecek olan “Tek Lokmada Restoran Haftası”nda restoranlar bu festivale özel hazırladıkları menülerde yer alan tek lokmalık lezzetlerini İstanbullulara sunacak.

Katılımcılardan Alancha 7 Farklı Bölgeye'de hitap ediyor!

Katılımcılardan Alancha 7 Farklı Bölgeye'de hitap ediyor!

24-25 Nisan'da Alancha'nın şefi Deniz Temel'in ve Şef Tom Halpin’in birlikte hazırladığı eşsiz menü ile Anadolu'nun yedi bölgesine lezzetli bir yolculuğa davetlisiniz. Yıllar önce dünyanın en iyi restoranlarından birinde yolları kesişen ikili Alancha’da sizleri bekliyor.

Bahar Akıncı ile lezzetli bir sohbete ne dersiniz?

Bahar Akıncı ile lezzetli bir sohbete ne dersiniz?

25 Nisan akşamına program yapmayın! Bahar Akıncı ile Escale’in Restoran Haftası menüsü eşliğinde sohbet ediyoruz. Rezervasyon için Escale’i arayabilirsiniz veya Bahar Akıncı’ya Instagram üzerinden DM aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Plaza Gurmesi ile tanışmak ister misiniz?

Plaza Gurmesi ile tanışmak ister misiniz?

26 Nisan akşamı, “Plaza Gurmesi” Yolaç Özcan ile Gram Kanyon’un Restoran Haftası menüsü eşliğinde sohbet ediyoruz. Rezervasyon için Gram’ı arayabilirsiniz veya Plaza Gurmesi’ne Instagram üzerinden DM aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Sokak lezzetlerini sevenler burada mı?

Sokak lezzetlerini sevenler burada mı?

5 Mayıs akşamı Moda’nın en sevilen mekanlarından Basta Street Food Bar’da Kaan Sakarya & Derin Arıbaş’ın sokak lezzetleri ile lezzetli bir Cuma akşamı sizi bekliyor.

Tabii ki seçenekler bu kadar az değil!

Tabii ki seçenekler bu kadar az değil!

Sandığınızdan çok daha fazla restoran etkinlikte yer alıyor! Bunlardan bazıları; Aşşk Kahve, Brunelle, Bunco, Cafe du Levant, Cafe Zone, Draft Gastro Pub, Eataly, Halat by Divan, Hudson İstanbul,  Kırıntı, Leb-i Derya, Martinez İstanbul, Morini, Moro, My Chef, Neolokal, Nev Kanyon, Nicole, Nopa, Park Şamdan Les Ottomans, Pera Palace Hotel Jumeirah, Sahrap Restaurant, Salomanje, Spago, St Regis Brasserie, Sunset Brasserie, Taco Department, Taksim My House, Tazele,TOİ.

"Nasıl yaparım, benim planım uyar mı?" derseniz etkinlik ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

"Nasıl yaparım, benim planım uyar mı?" derseniz etkinlik ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

İstanbul’daki restoranlarda Restoran Haftası menüleri sunulurken Tadına Bakma Sanatı Yemekleri, Şeflerle Sohbetler, Gastronomi Sohbetleri, Yemek Kitabı Yazarları ile Buluşmalar, Chef’s Table etkinlikleri, Social Table etkinlikleri, Gastro Art, Gastro Fashion temalı etkinlikler de yaşanıyor olacak. Lezzete keyif katacak bu etkinlikleri Restoran Haftası web sitesinden takip edebilirsiniz. 

Aynı zamanda Facebook ve Instagram hesapları da çok lezzetli!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın