Görüş Bildir
Haberler
Bu Evet/Hayır Testine Göre Ne Kadar Güven Veriyorsun?

Bu Evet/Hayır Testine Göre Ne Kadar Güven Veriyorsun?

İnsanlar sana neden güvenmeli? Hangi davranışların insanlar üzerinde güven duygusunu uyandırıyor? Karakterin gereği insanlar sana istemsizce güvenebilir. Bu evet/hayır testine göre ne kadar güven veriyorsun?

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çok da önemsemediğin birine bir söz verdin. Bunu gerçekleştirmemek için bahane üretir misin?

2. Yakın olmadığın biri, senden yüklü bir miktar para istedi. Verir misin?

3. "Hayır" kelimesini hayatında sık sık kullanıyor musun?

4. Diyelim ki çok da iyi ayrılmadığın eski sevgilin seni kahve içmeye davet etti. Bunu kabul eder misin?

5. Tesadüf eseri bir arkadaşının yalanını yakaladın. Ona karşı tutumun değişir mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sen insanları değiştirmeye çalışan birisi misin?

7. Yanındaki dostların uzun yıllardır seninle mi?

8. Pekiii arkadaşın sevgilisini aldattı ve bir tek sen biliyorsun. Bunu gidip arkadaşının sevgilisine söyler misin?

9. Çok önemli bir işin olduğu halde, biri seni aradı ve sana ihtiyacı olduğunu söyledi gider misin?

10. Son olarak çok güvendiğin birine her şeyini anlatır mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsanlar sana %20 güveniyor!

Sen insanlara pek güven veren biri değilsin. Kendini her şeyden korumaya çalışıyorsun. Bunu yaparken takındığın tavır ise senin birçok kişiden uzak durmana neden oluyor. İnsanlara güven vermiyorsun çünkü fazla samimiyet kuramıyorsun. Tanıştığın kişilerle arana mesafe koyuyorsun ve bu mesafe de zamanla azalıyor. Yani senin birine güvenmen de birinin sana güvenmesi de uzun süreni alıyor. Kendini tam anlamıyla ifade edemiyor ve konuşacağın kelimeleri özenle seçiyorsun. Bu da aslında senin strese girmene neden oluyor. Sen insanlara güvenmediğin gibi onlar da sana pek güvenmiyor. Bu güvensizlik seni tanıdıkları için değil de davranışlarının sonucu ortaya çıkıyor. Zamanla güvendikleri tek kişi sen oluyorsun. Etrafında fazla insan görmek de herkese karşı sorumluluk hissetmek de seni rahatsız ediyor. Belirli insanlarla hayatını devam ettiriyorsun ve bu da sana yetiyor. İnsanların sana %20 oranında güvenmesi seni rahatsız değil aksine mutlu eder. Güvenmedikleri zaman ne çıkarları için seni kullanabilirler ne de senin hayatına fazla dahil olabilirler. Yani insanların sana güvenmemesi seni birçok kişiden koruyor.

İnsanlar sana %60 güveniyor!

İnsanlar sana %60 oranında güveniyor. Hayatında kimseye söz vermek istemiyor ve kimsenin senden bir beklentisi olmasını istemiyorsun. Bu nedenle de herkesle olmasa da birçok kişiyle arana mesafe koyuyorsun. Sen bazen insanlara katlanamıyorsun. Yani bazı tahammül edemediğin davranışlar var. Karşındaki kişi bu davranışları gösteriyorsa, kim olursa olsun onunla muhattap olmazsın. Keskin çizgilerin var hayatında. Bu çizgilerden içeri girmek de pek mümkün değil. Sana güvenmiyorlarsa sen istediğin için güvenmiyorlar. Bazen acımasız olabiliyorsun. Ufak bir şeye sinirlenmen birçok kişiden acısını çıkartmana neden olabiliyor. İnsanların sana güvenmesine müsaade etmeyen birisin. Senin için fazla insan fazla dert demektir. Fazla güven de fazla samimiyet demektir. Sen samimi olacağın insanları kendin seçersin. Karşındaki kişi istiyor diye onunla bir arkadaşlık kurmazsın. Bu nedenle de fazla güven vermiyorsun. Etrafında güvendiğin insanlar sana yetiyor. %60 oranındaki güven de o kişilerden geliyor.

İnsanlar sana %90 güveniyor!

Sen insanlara çok fazla güven veriyorsun. Aynı şekilde sen de çok fazla güveniyorsun. Sen hayatında yaşadığın her şeyi kabul eden birisin. Gördüğün kötülükten de iyilikten de bir anlam çıkartıyorsun. Bunlar için insanları suçlamıyorsun. Çünkü bir şey yaşanıyorsa sana bir şey öğretmek için yaşanıyor demektir. Fazla güvenen biri olarak, sana yapılan bir kötülüğün soncunda o kişiyle arana mesafe koyuyorsun. Bir kere güvenin kırıldı diye diğer insanların da sana böyle davranacağını düşünmüyorsun. Fazla affedici biri değilsin. Yani sana yapılan şeyleri görmezden gelmezsin. Seni güvenilir yapan şey, eskide yaşanılan şeylere fazla takılmaman. Her insana şans veriyor ve herkesi birbirinden ayrı tutuyorsun. Hayatına giren herkesin sana bir şey öğretmek ve bir şey katmak için var olduğuna inanıyorsun. Ne yaşarsan yaşa zor günde insanların yanında olmasını biliyorsun. Çünkü sen aynı durumda olsaydın, etrafında birileri sana destek olsun isterdin. Empati yeteneğinin bu kadar yüksek olması seni güvenilir biri yapıyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
144
36
33
15
13
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İdil

İnsanlar sana %20 güveniyor! iyi yapıyorlar böyle devam

Gizem Yenikler

İnsanlar sana %60 güveniyor!

Huseyn lizad

Banada

mustafam_fb

İnsanlar sana %20 güveniyor! İyiymiş valla, ben diğer insanlara yüzde bir bile güvenmiyorum...