Görüş Bildir
Haberler
Bu 30 Davranıştan 25'ini Yapıyorsan Psikolojik Olarak Çökmüşsün Demektir!

Bu 30 Davranıştan 25'ini Yapıyorsan Psikolojik Olarak Çökmüşsün Demektir!

Zaman zaman kendimizi bazı davranışları yaparken bulabiliriz. Tam olarak anlamını bilmesek de sık tekrarlamaya başladığımız bu davranışlar psikolojik olarak bizi etkileyebilir. Eğer bu 30 davranıştan 25'ini yapıyorsan psikolojik olarak çökmüşsün demektir.

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu davranışlardan kaçını yapıyorsun?

Eğer seçmek istediğin tüm şıkları seçtiysen.
Sonucu görmek için yandaki butona tıkla!

Sen psikolojik olarak yıpranmış ama atlatmışsın!

Senin psikolojik olarak çöktüğün zamanlar olmuş ama bunu çabuk atlatabilmişsin. Yani şimdi geçmişe göre daha iyi durumdasın. Kendini ne zaman kötü hissetsen gideceğin insanları bildiğin için toparlanman da çabuk olmuş. Eğer kendini bırakıp, hiçbir şeye devam etmeseydin şimdi daha kötü olabileceğini düşünüyorsun. Yani 'iyi ki' diyorsun 'iyi ki o günleri atlatabilmişim'. Bunun için sen de çok çabalamış ve en çok da etrafında var oldukları için çok şanslı olduğun insanlar sayesinde bitirebilmişsin bazı şeyleri. Psikolojin şu an için gayet iyi durumdayken yenilmeye ve düşmeye hazırsın. Yani en küçük bir şey seni yine darmaduman edebilir. Bu nedenle hayatına, sana zarar verebilecek insanları da  seni iyileştirmeyecek insanları da almıyorsun. Psikolojik olarak çökmediysen bu tamamen senin sayende. Bir şeyleri tekrar yaşamak istemediğin gibi bazı insanları tekrar görmek de istemiyorsun.

Sen psikolojik çöküntünün eşiğindesin!

Sen psikolojik olarak çöküntünün eşiğindesin. Çok zor günlerden geçmiş veya geçiyorsun. Yani bir türlü toparlanamadığın kendini sürekli bir çukurda bulduğun şu günlerin bir an önce bitmesini istiyorsun. Bazı duygulara tutunuyorsun. Bu duygu umut senin için. Yani bir şeylerin geçeceğini biliyorsun ama ne zaman olacağını bilmiyorsun. Bu belirsizlikte seni giderek kötü hissettiriyor. Psikolojik olarak şimdiye kadar iyi gelmiş olsan da şu saatten sonra artık daha da dikkat etmen gerekiyor. Her şeyin üzerine geldiğini, bir türlü çözüme kavuşmadığını senin kadar biz de iyi biliyoruz. Umutların da mutluluklarını da giderek azaldığı şu günlerde senin elinden tutacak ve tekrar neşene kavuşturacak şeyler arıyorsun. Zaman zaman herkes kendini çok kötü hissedebilir ve bir süre sonra bu durum geçer. Eğer sen de geçmiyorsa gerçekten ortada büyük bir problem var demektir. Bütün duyguların ağır bastığı şu zamanlarda bazen kendini toparlıyor bazen ise yapamayacağını düşünüyorsun. Elinde kalan tek şey ilerde her şeyin geçeceği ve her şeyin çok güzel olacağı...

Sen psikolojik en büyük çöküntüyü yaşıyorsun!

Sen psikolojik olarak berbat durumdasın. Bütün heveslerin, bütün isteklerin kısaca hayata dair bütün her şeyi bir kenara bırakmışsın. Bu duruma bile o kadar alışmışsın ki seni rahatsız etmiyor bazı şeyler. Bir şeylerin düzelmesinden ümidin var ama buna isteğin var mı pek emin değiliz. Her şey o kadar normal gidiyor ki hayatında bir değişiklik bile istemiyorsun. Uzun uzun düşündüğün günlerin ardından ağlaman da eksik olmuyor. Giderek içindeki umutlar da bitiyor ve kocaman bir boşluk ardından da bir karanlık içinde büyüyor. Şimdi her şeyin değiştiğini düşünsen ya da elinden sana umut verecek biri tutsa tekrar ayağa kalkar mısın emin bile değilsin. Senin daha büyük şeylere ihtiyacın var. Daha büyük değişikliklere... Psikolojik olarak toparlanmadığın şu günlerde git gide içine kapanmış ve artık ne mutluluğunu ne üzüntünü biriyle paylaşma ihtiyacı duyuyorsun. Bir şeylerin değişmesi için beklerken sen de pek çaba sarf etmiyorsun. Psikolojik olarak çökmüş olsan da her şeyi bir kenara bırakmak için çok erken. Tekrar düzeltebilir ve düştüğün yerden tekrar kalkabilirsin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
228
42
31
26
21
17
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İdil

Sen psikolojik çöküntünün eşiğindesin!

Uygar Aytun

Hepimiz psikolojik çöküntünün eşiğindeyiz. Ama bol para olursa çöküntü filan kalmaz :)

Tweety

Sen psikolojik en büyük çöküntüyü yaşıyorsun!