Görüş Bildir
Haberler
BTS Hayranları Buraya: BTS'in Yeni Albüm Adının Ne Olabileceğini Tahmin Ediyoruz

BTS Hayranları Buraya: BTS'in Yeni Albüm Adının Ne Olabileceğini Tahmin Ediyoruz

28.03.2022 - 16:03

Ocak 2022'de Spotify'da 45 milyondan fazla dinleme ile en yüksek sayıya ulaşan ilk Koreli grup olan BTS yedilisinin yeni albümleri heyecanla bekleniyor. Grup ilk olarak, Seul'da üç seri konser vereceğini ve ardından Amerika'daki bir dizi sahne çalışmalarına devam edeceği bilgisini verdi. Bugünlerde ise mart ayının sonu veya nisan ayının ilk haftasında yeni albümlerinin piyasaya çıkacağı konuşuluyor. Sosyal medyada yaklaşan projelerine dair ipuçları bırakmayı seven grup üyeleri RM ve J-Hope'un Instagram gönderilerini takip eden binlerce insan var. Grubu yakından takip eden hayranları arasında sosyal medya ve çeşitli platformlarda yeni albüm adının ne olacağına yönelik tartışmalar yaşanıyor. Albüm çıkış tarihi net olmayan BTS'in yeni albümü için çeşitli mecralarda konuşulan ve öne çıkan 4 albüm ismi teorisini sizler için derledik.

Albümün "Fear" adını taşıma ihtimali çok yüksek

Albümün "Fear" adını taşıma ihtimali çok yüksek

Grup genel olarak albüm isimlerini bir oyun gibi kurgulamayı sevdiğinden hayranlar yıllardır albümler tanıtılmadan isim hakkında çeşitli tahminlerde bulunmayı seviyor. Sosyal medyada hayranlarının yaptıkları ilk tahminlere göre de albümün adının 'Fear' olacağı konuşuluyor. BTS'in 'Be' albümünün üçleme olacağı dedikodusu bir süredir hayran gruplarında konuşuluyor ve 'Be Fearless' anlamına gelen bir albüm serisinin de başlangıcı olduğu öne sürülüyor. Eğer bu doğruysa 'Fear' bir sonraki albüm adı için yüksek bir ihtimal gibi görünüyor. Hayırlısı diyelim.

BTS albüm adını "Dream" koyarak Jung'a şapka çıkarabilir.

BTS albüm adını "Dream" koyarak Jung'a şapka çıkarabilir.

İkinci tahmin ise “Dream” adı üzerinde yoğunlaşıyor. 2018 yılında MAMA adlı sahne performanslarının açılışında “So now I'm a boy with love', 'I'll show you the map of the soul' ve 'I'll show you the dream' yazan bir video oynatıldı. Tabii ki ilk iki cümle önemli bir spoiler’dı çünkü grup, 'Boy With Luv' adlı ana single'ı içeren 'Map of the Soul: Persona' adlı bir albüm çıkardı. Grubun henüz 'The Dream' veya 'Dream' ifadelerini içeren yayınlanmış büyük bir projesi olmadığını herkes biliyor. Buna ek olarak BTS hayranı olan Twitter kullanıcılarından birinin BTS'in şarkılarında psikanalist Jung’a atıf yaptığını öne süren bir dizi tweet atmasının ardından grubun Jung’un rüyalar hakkındaki çalışmalarına atıfta bulunacağı ileri sürülüyor. Tüm bunlar değerlendirildiğinde “Dream” adı oldukça güçlü bir tahmin gibi duruyor. Ne dersiniz?

Aşağıya baksan "Me", yukarıya baksan "We"

Aşağıya baksan "Me", yukarıya baksan "We"

Üçüncü tahmin ise “Me”. 9 Şubat'ta grubun ana dansçısı J-Hope'un ekranda 'Me' yazan bir metin içeren Instagram hikâyesi paylaşmasıyla dedikodu kazanı kaynamaya başladı. Kısa bir süre sonra grubun lideri RM’in “We' başlıklı bir Instagram yazısı paylaştığı görüldü ancak RM bunu hemen kaldırdı. Doğal olarak bu olay hayranlar arasında büyük merak uyandırdı. Bazı hayranlar ise “We”nin ters çevrilmiş bir “Me” olmasını ilginç bulduğunu paylaştı. Birçok kişi “We” ve “Me” benzerliğinin, 2017'de 'Love Yourself: Her' albümü için sağ taraftan baktığınızda 'I'm Fine' ve baş aşağı baktığınızda 'Save Me' yazan bir poster yayınladıklarını hatırlatan yorumlar yaptı. Posteri yayınladıktan bir yıl sonra 2018’de BTS, 2016 yılındaki single'ı 'Save Me'ye atıfta bulunan 'I'm Fine' adlı bir şarkının yer aldığı 'Love Yourself: Answer' albümünü yayınladı. Bu sebeple hayranlar arasında “We” ve “Me” benzerliğinin tesadüf olmadığı konuşuluyor. Sizce de 'Me' ve 'We', BTS'in 'Be' albümünün mükemmel devamı olmaz mıydı?

Sonsuz olasılıklar evreninde albümün adı "Forever" olabilir

Sonsuz olasılıklar evreninde albümün adı "Forever" olabilir

Kazanlarda kaynayan dördüncü tahmin ise “Forever”. 17 Şubat 2022'de grubun, YouTube sayfasında tüm albümlerinin bir oynatma listesine sahip 34 şarkılık 'Forever' adlı bir albüm paylaştıkları bildirildi. O gün, BTS'in YouTube videolarının bazı küçük resimleri de geçici olarak 'Forever' albümünün resimleriyle değiştirildiği de görüldü. E tabi hayranlar BTS'in yeni albümünün adını arattıklarında 'Forever'ın Google'da da görüneceği biliniyor gibiydi. Bu sebeple “Forever” seçiminin tesadüf olmadığı yönünde görüşler var. Bazı sitelere göre bu yalnızca bir YouTube hatasıydı ama cin gibi uyanık hayranlara göre de bazı mantık hataları bulunuyordu. Şöyle ki öncelikle BTS'in 'Forever' albümünün plak şirketi Hybe veya Big Hit Music yerine J Records olarak listelendi. İkincisi, albümün çıkış tarihinin 15 Şubat olması gerekiyordu ama albüm o gün piyasaya düşmedi. Son olarak, 'Forever'ın çizimlerinin bu sızıntıdan önce zaten çevrim içi olduğu bildirilmişti. Bu sebeple albüm adının “Forever” olma ihtimali de var gibi duruyor.

İlerleyen günlerde Seul’da ve Las Vegas’ta sahneleyecekleri performanslarda ne gibi ipuçları olacak, şimdiden merak konusu. Hep birlikte göreceğiz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
31
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
muzlu.kek

Geç kalmışım 😒 "Proof" çıktı bile