Görüş Bildir
Haberler
Farklı Müzik Tarzlarını Merak Edenler Buraya: 2022'de Mutlaka Dinlemeniz Gereken K-Pop Grupları

Farklı Müzik Tarzlarını Merak Edenler Buraya: 2022'de Mutlaka Dinlemeniz Gereken K-Pop Grupları

10.03.2022 - 07:15

Türkiye'deki hayran kitleleri sayesinde Kore dizilerine, müziklerine, yemeklerine artık fazlasıyla aşinayız. Özellikle de K-Pop gruplarının enerjisini, sahne performanslarını, giyim tarzlarını beğenen kişi sayısı oldukça fazla. Dünya çapında oldukça fazla hayranı olan K-Pop grupları da Türk hayranlarının sevgisini karşılıksız bırakmıyor ve bu da bizi onlara biraz daha yaklaştırıyor. Çalma listelerinizde hala K-Pop gruplarına yer vermediyseniz diye sizler için en popüler K-Pop gruplarını ve en trend şarkılarını bu içerikte topladık. Modunuzun düşük olduğu, biraz yükselmeye ihtiyaç duyduğunuz anlarda bu oldukça yaratıcı ve rengârenk K-Pop klipleriyle ve içinizi kıpır kıpır eden şarkılarıyla anında enerjinizi yükseltebilirsiniz.

1. K-Pop müziğin kralı: BTS

1. K-Pop müziğin kralı: BTS

7 erkek üyeden oluşan bu grup, şüphesiz en popüler K-Pop grubu. Grup 2013 yılında çıkış yaptı ve o zamandan beri grupta bir ayrılık yaşanmadı. Son zamanlardaki Grammy ödülleri adaylıkları, uluslararası işbirlikleri ve albüm satışlarıyla kendilerinden sıkça söz ettiriyorlar. Bu grubun fan kitlesinin adı ise ARMY. Grup 2021 yılında şarkılarının Japonca versiyonlarının yer aldığı bir albüm yayınlayarak hedef kitlelerini daha da genişletti. Ayrıca bu albüm IFPI'nin 2021 Global Albüm Satışları Listesi'nde ilk 10 içinde 4. sırada yer aldı.

2. K-Pop müziğinin kralı varsa kraliçeleri de var: BLACKPINK

2. K-Pop müziğinin kralı varsa kraliçeleri de var: BLACKPINK

2016 yılında 4 kadın sanatçıyla kurulan grup kısa zamanda büyük başarılara imza attı. Daha önce yayınladıkları single'lardan ayrı olarak ilk albümleri 'The Album' 2020 yılında yayınlandı. Bu albüm, bir milyondan fazla satarak Blackpink'in bir rekora imza atmasını sağladı. Ancak bu dörtlü için bu daha başlangıç diyebiliriz. Albümde yer alan 'How You Like That' adlı şarkı 24 saat içerisinde en fazla izlenen müzik videosu rekorunu kırmakla kalmayıp Guinness Rekoru da kırdı. Blackpink 2018 yılında Dua Lipa ile ortak yaptığı projede adını dünyaya duyurmayı da başardı. 2020 yılında ise Selena Gomez ile yaptığı projeyle şöhretini destekledi. Klip şu an 1 milyardan fazla görüntülenme almış durumda. Türkiye'de herhangi bir mekânda veya radyo-müzik kanallarında bu grubun şarkılarının kulağınıza geldiğine eminiz.

3. Hem grup hem solo olarak çok başarılılar: EXO

3. Hem grup hem solo olarak çok başarılılar: EXO

K-Pop'un en güçlü ve köklü erkek gruplarından biri daha sizlerle. 2011 yılında 12 üye ile çıkış yapan grup, 2014 yılında 2 üyesinin ve 2015 yılında da 1 üyesinin gruptan ayrılmasıyla 9 kişi kaldı. Grup EXO-K ve EXO-M adında iki ayrı grup olarak çıkış yaptı. Gruplardan biri Çince biri Korece ağırlıklı şarkılar üretiyordu. Daha sonra EXO-CBX, EXO-SC adında diğer alt gruplar oluşturuldu. Grubun hayran kitlesi ise EXO-L olarak isimlendiriliyor.

4. Tarzlarına hayran kalacaksınız: TWICE

4. Tarzlarına hayran kalacaksınız: TWICE

2015 yılında çıkış yapan grubun üne kavuşması çok üzün sürmedi ve 2016 yılındaki 'Cheer Up' single'yla grup hak ettiği değere kavuştu. Şirketleri ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan grubun 2022 yılında dağılıp dağılmayacağı sorusu akılları kurcalarken grubun faaliyetlerine devam etmesi hayranlarının içine su serpiyor. 5 ay önce çıkardıkları şarkılarıyla da yine gönüllerde taht kurdular.

5. Dönüyorlar: RED VELVET

5. Dönüyorlar: RED VELVET

2014 yılında 4 üye ile kariyerlerine başlangıç yapan grup, 2015 yılında bir üyenin daha gruba dâhil olmasıyla şu an 5 üyeyle üretmeye devam ediyor. Grup, yakın bir tarihte 2022 Mart ayında yeni projelerini yayınlayacaklarının duyurusunu yaptı.

6. Hepsi birbirinden yetenekli: SEVENTEEN

6. Hepsi birbirinden yetenekli: SEVENTEEN

2015 yılında kurulan bu grubun üyeleri birbirinden yetenekli. Öyle ki hem 13 üyeyle birlikte hem kendi aralarında kurdukları gruplarla işler yapıyorlar. Şarkılarının sözlerinden, dans koreografilerine kadar her detayıyla da kendileri ilgileniyorlar.

7. K-Pop'un yeni çocukları: THE BOYZ

7. K-Pop'un yeni çocukları: THE BOYZ

Henüz çok uzun zamandır faaliyette olmasalar da izlenmelerden anlaşılıyor ki çoktan kalpleri çalmış bu çocuklar. Grubun ismindeki 'boyz' çocukları, 'the' ise özel olmalarını ifade ediyor.

8. Alışılmışın dışında: K.A.R.D.

8. Alışılmışın dışında: K.A.R.D.

Evet, bu grup diğerlerinden farklı. Çünkü 2 erkek 2 kadından oluşan bir grup. Grup 2017 yılında 4 üyeyle çıkış yaptı. Grubun henüz diğer gruplar kadar büyük bir hayran kitlesi olmasa da karma grup oluşuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
31
20
15
5
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sanane kardeşim

cidden SKZ yok mu? inanamıyorum size. O grup BTS'den daha iyi.

Bhyung65

O grup BTS ten daha mı iyi iyimisin sen kpop'ı takip ettiğine eminmisin kpop diyince akla gelen ilk grup BTS tamam mı tocix olduğunu bu kadar belli etme diğ... Devamını Gör