Görüş Bildir
Haberler
"Biz Küme de Düşsek Bu Davadan Vazgeçmeyeceğiz"

"Biz Küme de Düşsek Bu Davadan Vazgeçmeyeceğiz"

Batuhan
17.02.2015 - 15:51

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, düzenlediği basın toplantısında hakem hatalarını izlettirdi ve açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu'nun hedefinde federasyon ve hakem vardı.

Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, takımının aleyhine yapılan hakem hatalarını gösteren videoları izletti ve ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına Özgecan Aslan'a rahmet dileyerek başlayan Hacıosmanoğlu, genç kızın ailesine de başsağlığı diledi.

Sezona fair-play adıyla başladık ama Süleyman Seba'nın adını verdik ama verilen kararlar görüyorsunuz. Eğer böyle olacaksanız Sayın Seba'nın adını sezona vermeyin.

Biz konuşuyoruz. Ama ceza alıyoruz. Biz hakkımızı aramaya çalışıyoruz. Ama bunu başka türlü değerlendiriyorlar. Size 17 tane yanlış hakem kararı gösterdik. Hadi bunun 10 tanesini hata sayalım. Sayamayız ya. Hadi sayalım diyelim. Ligin ilk haftasında Erciyesspor maçında Deniz'e yapılan hareketten sonra bu kardeşimiz ilk yarıyı kaçırdı, Trabzonspor'un 2 puanı gitti.

Başakşehir maçında yine maçta onlarca hatadan sonra Trabzonspor'un alınan 2 puanı daha. Bursaspor maçında öyle bir penaltı veriliyor ki 2 puan daha gidiyor. Kalecimiz dokunmadı değil dokundu ama Fenerbahçe Karabükspor maçında oyuncu rakibine sevgilisi gibi sarıldı. Ama penaltı yok. Giden iki puan daha.

Balıkesir ligimize hoşgeldin, inşallah kalıcı da olursunuz. Ama daha 5. dakikada çok komik bir penaltı. İki puan daha gitti.

'Hakem bana vicdan azabı çektiğini söyledi'

Bir başka maçta bize golü vermeyen 6. hakemin Trabzonlu olduğunu öğrendim. Akçaabatlı bir kardeşim. Maçtan sonra aradım. Vicdanınız rahat mı dedim? Hakem bana 'Bir 10 gün vicdan azabı çektim' dedi. Kupayı saymıyorum. Burada Trabzonspor'un elinden alınan 13 puanından bahsediyoruz. Bize bu puanların yarısını verin. Biz bugün ligde daha iddialı olurduk.

Eğer böyle olacaksa bize baştan söyleyin. Eğer 3 takımı yarıştıracaksanız, bize söyleyin. Biz de bütçemizi yapalım. Trabzonlu çocuklarımızla zaten biz 4. oluruz.

Yıldırım Demirören Şansal Büyüka'ya verdiği röportajda 'Ligde üst sıralarda da alt sıralarda da çok iyi mücadele var' sözünü vicdanı rahatsa diyecek bir şeyim yok.

Ama bir düşünün 'Burada oynayan futbolcular demez mi 'Biz neden çabalıyoruz' diye? Böyle düşüncede olan futbolculardan nasıl verim alabilirsiniz. Sizin bu hainliği Trabzonspor'a yapmaya ne hakkınız var.

Biz bunları dile getirince yine bir 6 ay daha ceza verirler. Versinler, biz cezadan korkmuyoruz. Biz sizin adaletsiz yönetiminden korkuyoruz. Allah'tan size adalet duygusunu niyaz etmesini talep ediyorum.

'Biz bu dava için dört duvara bile razıyız'

Bana olmayan bir maddeden 6 ay ceza verdiler. Ama sonra akılları başlarına geldi. Sonra kural değişti de hakem aramaya ceza verildi. Şimdi soruyorum. Bana neye göre ceza verdiniz? Bülent Yıldırım'ın size benim centilmenlik dışı açıklamam olduğunu mu rapor etti.

Stadyumlara neden kimsenin gelmediğini buradan görebilirsiniz. Kimse bu soğukta tiyatro izlemeye gelmez.

İçeriden arkadaşlarımız da bu başarısızlığı bize fatura ediyorlar. Ama bunun nedeni TFF'nin adaletsiz yönetimidir.

TFF, İstanbul kulüpleri aleyhine hata yaptığında o hakemeleri haftalarca sahalara sokmuyorlar. Ama Trabzonspor'a hata yapan hakeme maç vermeye devam ediyor. Herkes Trabzonspor'un büyüklüğünü görecek. Biz futboldaki, bu adaletsizliği sona erdireceğiz. Bunun için verdiğiniz cezalar bizi yıldıramaz. Biz bu dava için dört duvar arasında hapis yatmaya da hazırız. Bunu da herkes bilsin.

'Trabzonspor - Beşiktaş maçının hakemi için MHK'yı aradım'

Buradan yine açıklıyorum. Ben daha önce Merkez Hakem Kurulu'na daha önce Beşiktaşlı olduğunu açıklayan Mete Kalkavan'ı maça vermesiyle ilgili telefon ettim. Dönemin MHK başkanı 'Başkanım çok iyi maç yönetecek' dedi. Gördük yönetimini. Son Sivas maçına da yine aynı hakem verildi, sanki başka kimse yokmuş gibi. Yine neler yaptığı ortada.

Avrupa nezdinde Trabzonspor'un süren davalarının başınıza neler getirebileceğini görebiliyorsunuz. O yüzden böyle davranıyorsunuz. Ama biz küme de düşsek bu davadan vazgeçmeyeceğiz.

Yine Şansal Büyüka'nın sorusuna Federasyon başkanı 3 Temmuz süreci ile ilgili 'FIFA belki ceza verir, bilemem' diyor. Demek ki belli dersler alınmış. Son cezalardan önce de 'ceza gelmez' diyorlardı. Şimdi oradan gerekçeli kararı bekliyoruz. Duruma göre olay CAS'a ve FIFA'ya gidecek. Ondan sonra neler olacağını onlar da biliyorlar.

Biz UEFA ile 1 yıldır yazışıyoruz ve UEFA Mali Kriterleri'ni uyguluyoruz. Sermaye artırımı da yaparak bu sorunu aştık ve UEFA'dan bunu başardığımız için teşekkür aldık. Ama içimizden bizi engellemeye çalışanlar oldu. Olsun. Adalet elbet bir gün yerini bulacaktır. Bizim bundan şüphemiz olmayacak.

Federasyon bizimle uğraşmaya devam etsin. Onlara teşekkür ediyorum. Onların bu tavırları bizin daha çok kenetliyor. İhtiyacımız olan da bu zaten.

Sert bir üslup kullanıyor gibi görünsek de biz Türk futbolunda adalet isityoruz. Sahaya çıkan her 11'den hak edenin kazandığı bir düzen istiyoruz.

'Havuzda boğuluyoruz'

Türk futbolu havuz sisteminden daha büyük sorunla karşı karşıya o da futbolumuzun bir havuz içinde boğulmak üzere olduğudur. Biz bundan kurtulamazsak, diğer havuzlar işimze yaramaz. Zaten şimdi bir havuz sistemi yasayla korunmakta. Süreç bitmeden bir şey yapamazsınız. Süreç sona erince istekli olanlar çıkar.

Eurosport 

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0