Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin'in Yaratıcısı Davası Sonuçlandı! Bitcoin'in Mucidi Satoshi Nakamoto Kimdir?

Bitcoin'in Yaratıcısı Davası Sonuçlandı! Bitcoin'in Mucidi Satoshi Nakamoto Kimdir?

GNS
08.12.2021 - 17:16

Krtipto para dünyasının en değerli birimi olan Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto'nun asıl kimliğini açığa çıkartabilecek 50 milyar dolarlık dava sonuçlandı. Mahkeme kararını verdi. ABD'de gerçekleşen duruşma esnasında jüri tüm dünyanın merak ettiği o sorunun cevabını açıklamaktan kaçındı. Davalı olan Craih Wrihgt senelerdir Bitcoin'i ortaya çıkartan kişinin kendi olduğunu iddia ediyor. Peki Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto kimdir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kripto paraların en değerlisi olan Bitcoin'de olaylar durulmak bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde ani bir depremle değer kaybı yaşayan Bitcoin yatırımcıları hayrete düşürmüştü. Bitcoin'in yaratıcısı olarak bilinen Satoshi Nakamoto'ya açılan dava sonuçlandı. Peki kimliği merak edilen Satoshi Nakamoto kimdir? Bitcoin'in yaratıcısı kim? İşte detaylar...

Satoshi Nakamoto Ortaya Çıktı mı?

Satoshi Nakamoto Ortaya Çıktı mı?

Bitcoin'in mucidi Satoshi Nakamoto'nun kimliği kripto para dünyasının en büyük bilinmezlerinden. Zaman içerisinde birçok kişi Nakamoto olduğunu iddia etti ama kimse inandırıcı deliller sunamadı. 

Satoshi Nakamoto olmak aynı zamanda dünyanın en zenginlerinden biri olmak anlamına geliyor. İlk Bitcoin'in üretildiği 2009 yılından beri Nakamoto'ya ait olduğu belirtilen cüzdanda 1 milyon adet BTC bulunuyor.

Satoshi Nakamoto Ortaya Çıktı

Satoshi Nakamoto Ortaya Çıktı

Craig Wright, kendisinin BTC'nin yaratıcısı olduğu iddiasını sürdürüyor. Wright'in eski ortağı David Kleiman'ın varisleri de bu savı kullarak Wright'a 50 milyar dolarlık davayı açtı. 

Kleiman ölünce varisler üretilen 1 milyon BTC'nin yarısını istemişlerdi. Florida'da açılan davada mahkeme jürisi Kleiman varislerinin iddialarını reddetti. Ancak Dave Kleimna ve Craig Wright'ın kurduğu W&K Information Defence Research LLC şirketi nedeniyle varislere 100 milyon dolarlık fikri mülkiyet hakkı verildi. 

İlk olarak 2016 yılında Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright kamuoyunda kabul görmedi. Wright o dönemde yaptığı açıklamalarda vergi kaçırması soruşturması nedeniyle kimliğini paylaştığını belirtmişti.

Satoshi Nakamoto Kimdir?

Satoshi Nakamoto Kimdir?

Satoshi Nakamoto, Bitcoin'in yaratıcısı olarak bilinen kişi veya grupların kullandığı isimdir. Bu uygulamanın bir parçası olarak aynı zamanda ilk blok zinciri veritabanını tasarlamış, Aralık 2010'a kadar Bitcoin'i geliştirmeye devam etmiştir.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Boranium

Ee kim olduğu yine bilinmiyor ! En sevmediğim tıklanma tuzağı yöntemi bu 🤬🤬🤬