Görüş Bildir
Haberler
Bisiklette İspanya ve Büyük Britanya'nın Yılı

Bisiklette İspanya ve Büyük Britanya'nın Yılı

Mustafa
28.12.2015 - 16:00

Yol bisikletinde 2015 senesi, çoğunlukla İspanyol ve Büyük Britanyalı sürücülerin üstünlüğüyle geçildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu yıl İtalya (Giro d’Italia), Fransa (Tour de France) ve İspanya (Vuelta a Espana) gibi büyük turların da aralarında bulunduğu 27 yarışlık Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Dünya Turu'nda İspanyol sürücüler 5, Büyük Britanyalı sürücüler ise 4 defa zirvede yer aldı. İtalyan, Alman ve Avustralyalı sporcular üçer tur zaferiyle İspanyol ve Büyük Britanyalı bisikletçileri takip etti.

Yıl boyunca başarılı performans sergileyen İspanyol bisikletçiler ayrıca, üç büyük turda da podyuma çıkma başarısı gösterdi.

İtalya Bisiklet Turu

İtalya Bisiklet Turu

Tinkoff-Saxo takımından İspanyol Alberto Contador, 21 turluk İtalya Bisiklet Turu’nda şampiyonluğa ulaştı.

Turda 2008’den sonra bir kez daha zirveye çıkarak pembe mayoyu giyen 33 yaşındaki Contador, kariyerinin 7’nci büyük tur birinciliğini elde etti.

Fransa Bisiklet Turu

Fransa Bisiklet Turu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hollanda’nın Utrecht kentinde 4 Temmuz’da başlayan 3 bin 360 kilometrelik Tour de France, Paris’in Champs Elysees Bulvarı’nda 26 Temmuz’da sona erdi.

Bu yıl 102. kez koşulan Fransa Bisiklet Turu’nda katedilen 21 etap sonunda en yakın rakibine 1 dakika 12 saniye fark atan Sky takımının Büyük Britanyalı sürücüsü Chris Froome, 2013’ten sonra ikinci kez bu yarışta şampiyonluğa ulaştı.

Genel klasmanda ilk sırada yer alarak sarı mayonun sahibi olan 30 yaşındaki Froome ayrıca 'dağların kralı' unvanını da almaya hak kazandı.

İspanya Bisiklet Turu

İspanya Bisiklet Turu

Yol bisikletinde sezonunu son büyük yarışı 70. İspanya Bisiklet Turu’nu Astana takımından İtalyan Fabio Aru kazandı.

Fabio Aru, İspanya'da 21 etaptan hiçbirini zirvede tamamlayamamasına rağmen genel klasmanda topladığı puanlarla ilk büyük tur zaferini elde etti ve kırmızı mayonun sahibi oldu.

Heyecanın son ana kadar sürdüğü İspanya’da ikinci sırayı Aru’nun 57 saniye arkasında Katusha takımının İspanyol bisikletiçisi Joaquim Rodriguez aldı.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

Antalya’nın Alanya ilçesinde 26 Nisan’da başlayıp, İstanbul’da 3 Mayıs’ta sona eren 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Lampre Merida takımından Hırvat Kristijan Durasek zirvede yer aldı.

Durasek, etap birinciliği bulunmamasına karşın turu en yakın rakibinin 32 saniye önünde ilk sırada tamamlayarak turkuaz mayoyu giydi.

Yol Bisikleti Dünya Şampiyonası

ABD'nin Virginia eyaletindeki Richmond şehrinde düzenlenen 2015 Yol Bisikleti Dünya Şampiyonası'ndan Tinkoff-Saxo takımının Slovak sürücüsü Peter Sagan altın madalyayla ayrıldı.

Avustralyalı Michael Matthews'un ikinci sırada yer aldığı şampiyonada, Litvanyalı Ramunas Navardauskas podyumun son basamağına çıktı.

Kadınlarda ise Büyük Britanyalı Lizzie Armitstead altın madalyayı boynuna taktı. Hollandalı Anna van der Breggen'in ikinci olduğu şampiyonada ABD'li Megan Guarnier üçüncü sırayı aldı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0