Görüş Bildir
Haberler
YKS
TYT
Birkaç Dakikayla YKS'ye Giremediler: 'Bu Hayatımın Sınavı, Ben Ne Yapacağım Şimdi?'

etiket Birkaç Dakikayla YKS'ye Giremediler: 'Bu Hayatımın Sınavı, Ben Ne Yapacağım Şimdi?'

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Gümüşsuyu Kampüsü'nde gireceği sınava geç kalan bir öğrenci göz yaşlarına hakim olamadı. İstanbul Üniversitesinde ise sınava son dakika gelenlerin yanı sıra kimlik kartı yerine ehliyetle gelen bir öğrenci de sınava alınmadı. Sınava giremeyen öğrenciler okulların önünde gözyaşlarına hakim olamadı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi saat 10.15.’te başladı. Adaylar saat 10.00’a kadar sınava girdi. Öğrenciler sınava iyi hazırlandıklarını belirtirken aileleri de çocukları iyi dileklerde bulundu. Sınava erken gelenlerin yanı sıra geç kalanlar da vardı. Saat 10.00’a doğru sınavın yapılacağı okula gelen öğrenciler koşarak sınav salonuna gitti. Kimlik kartı yerine ehliyetle gelen bir öğrenci ise sınava alınmadı. 135 dakika sürecek TYT sınavı saat 12.30’da sona erdi.

'Ağabey ben ne yapacağım şimdi?'

'Ağabey ben ne yapacağım şimdi?'

Konya Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu'nda yapılan sınavda kural gereği, saat 10.00 okulun kapıları kapatılarak sınava giriş sonlandırıldı. Saat 10.05'te okulun kapısına gelip, sınava girmek isteyen bir erkek öğrenci, polisten giremeyeceğini öğrenince gözyaşlarını tutamadı. Polise uzun süren yalvaran ismi öğrenilemeyen öğrenci, 'Ağabey lütfen. Allah aşkına. Kaçıramam bunu. Saat daha 5 geçiyor. Ağabey bu hayatımın sınavı. Elini ayağını öpeyim ağabey. 5 dakika geç kaldım ağabey. 15 geçe sınav başlıyor. Ben 5 geçe geldim. Bir şey olmaz ağabey, beni alın. Ağabey ben ne yapacağım şimdi?' dedi.

Tüm uğraşlarına karşın sınava giremeyen öğrenci, üzgün bir şekilde okuldan ayrıldı. Bir kız öğrenci de aynı şekilde sınava giremedi.

İzmir Ege Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi'nde sınava girecek olan bir kız öğrenci, giriş saati olan 10.00'u 8 dakika geçe geldiği için salona alınmadı.

İzmir Ege Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi'nde sınava girecek olan bir kız öğrenci, giriş saati olan 10.00'u 8 dakika geçe geldiği için salona alınmadı.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öfkelenen öğrenci, sınava giriş belgesini yırtıp, elindeki su şişesini atarak gözyaşlarına boğuldu ve sinir krizi geçirdi.

Öfkelenen öğrenci, sınava giriş belgesini yırtıp, elindeki su şişesini atarak gözyaşlarına boğuldu ve sinir krizi geçirdi.

'Maalesef bir senesi boşa gitti'

'Maalesef bir senesi boşa gitti'

İstanbul Teknik Üniversitesi Gümüşsuyu Kampüsü'nde sınava girecek olan bir öğrenci geç geldiği için sınava alınmadı. Ağlayan öğrenciyi veliler teselli etmeye çalıştı. 

Sınava geç gelenlerden Senem Balkış ise içeri alınmayınca geri dönmek zorunda kaldı. Senem Balkış'ın babası İdris Balkış ise duruma tepki göstererek, 'Trafiğe takıldık. Normalde 09.10 geçe geldik, buraya 1 saatte gelemedik. Kızım ikinci defa sınava giriyordu. Sınava da hazırlanmıştı. Maalesef bir senesi boşa gitti.' dedi.

'Dağ başındaki okulu milli eğitim müdürlüğü yazarsa çocuklar mağdur olur'

Zonguldak'ta saatler 10'u gösterdiğinde son uyarılar yapıldıktan sonra okul binasının kapıları kapatıldı. Bir aday ise son anlarda yetişerek sınava girmeyi başardı. Ancak iki aday ise kapı kapatıldıktan sonra kapıya koşsa da içeriye alınmadı. Adaylar okulun merkezden uzak olması sebebiyle yolu bulamadığını söylediler. Bir aday yakını olan İsmail Yılmaz ise 'Dağ başındaki okulu milli eğitim müdürlüğü hiç etrafına bakmadan yazarsa çocuklar da böyle mağdur olur. Şehir merkezine yakın bir sürü okul var. Ulaşımı kolay olan, her türlü ihtiyaçları karşılayabilen, vatandaşların rahatlıkla bekleyebileceği okullar var. Ben buraya çok yakın olduğum halde okulu bulamadım. Yol çalışmaları var okullar kapalı. Çocuklarımızın geleceğinin tayin edileceği üniversite sınavının yapılacağı okul dağ başında' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
469
200
63
48
41
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erdal Baba

olm mal mısınız amk kurallar belli sinirlenecekseniz kendinize sinirlenin kuralların saçma olduğu falan da yok, disiplinsizliğin cezasını kurallara atmak apt... Devamını Gör

Eleştirmen

Okulların bazılarını saçma yerlerde olduğu doğru ama bir gün önceden araştır be kardeşim.Sorumluluk alman gerekiyor.Benim mesai başlangıcım akşam 10'da , ben... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Tamamen aynı fikirdeyim, hayatımın sınavı nârası atan gencin samimiyeti ancak 1 saat önce okul önünde hazır beklerse geçerlidir.Madem dağ başı madem adresi b... Devamını Gör

Mert Küçük

Ne mi yapacaksın söyleyeyim: Ağlamayacaksın abicim kalkacaksın *Hayatının* sınavına gerekirse 2 saat önceden gideceksin. Hayatınız, hayatınızın sınavına geç ... Devamını Gör