Görüş Bildir
Haberler
Biraz Korku Biraz Eğlence! Cadılar Bayramı Ruhunu Yakalamak İçin İzleyebileceğiniz 15 Film

Biraz Korku Biraz Eğlence! Cadılar Bayramı Ruhunu Yakalamak İçin İzleyebileceğiniz 15 Film

Hugolina
31.10.2018 - 16:34

Biraz korku ve eğlenceye ne dersiniz? İlk başlarda korkunç bir gün olsa da zamanla eğlenceye dönüşen Cadılar Bayramı giderek dünya çapında popülerleşmeye başladı. Özellikle de bugüne özel pek çok film çekildi. Sizler için Cadılar Bayramı temalı filmleri derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cadılar Bayramı (Halloween)

1. Cadılar Bayramı (Halloween)

İsminden de anlaşılabileceği gibi bu film Cadılar Bayramı için en iyi tercihiniz olacak. John Carpenter’ın yönettiği korku filmi, Micheal Myers isimli bir akıl hastasının Cadılar Bayramı’nda insanları vahşice öldürmesini odak noktasına alıyor.

2. Elm Sokağı Kabusu (A Nightmare On Elm Street)

2. Elm Sokağı Kabusu (A Nightmare On Elm Street)

Hayatımıza Freddy Kruegger gibi bir ikonu ve Johnny Depp gibi bir oyuncuyu sokan film hem çocukluğumuzun korku filmlerinden biri olduğu için bir nostalji hem de hala kabuslarınıza girecek kadar korkutucu bir film. Kurbanlarını rüyalarda avlayan seri katille mücadele etmenin zorluğunu tekrar tekrar hatırlayacaksınız.

3. 13. Cuma (Friday The 13th)

3. 13. Cuma (Friday The 13th)

13. Cuma, minimal senaryosu ancak dönemine göre bir hayli ilerici efektleriyle günümüzün bir çok sinema otoritesine göre 'kült statüsünde' bir yapım olarak, benzeri yüzlerce teen-slasher prodüksiyonlarıyla arasındaki makası bir hayli açmıştır... Filmde ana mekan, Camp Crystal Lake'tir... Burası, on yıllar önce esrarengiz cinayetlerin yaşandığı, terk edilmiş bir gençlik kampıdır. Gözünü budaktan sakınmayan cesur bir girişimci kampı tekrar hizmete açmaya karar vererek yakışıklı delikanlılar ve güzel genç kızlardan oluşan bir kadroyu işe alır. Bir yağmur fırtınası kampı dünyanın geri kalanından soyutladığında korkunç ölümler başlar. Gençler sırayla, korkunç derecede yaratıcı şekilde cinayete kurban gitmektedir.

4. Hokus Pokus (Hocus Pocus)

4. Hokus Pokus (Hocus Pocus)

Komedi ve fantastik tarzında bir Halloween filmi izlemeye hazır olun. Halloween'deki yeniden dirilme temasının işlendiği filmde Üç yüzyıl sonra, üç cadı kardeş Salem Massachusetts’da ‘Halloween’ arifesinde yeniden diriliyor. İki teenage genç, ufak bir kız ve ölümsüz bir kedi, cadı kardeşlerin hayatlarında terör estirmesini konu alan film oldukça eğlenceli ve kullanılan motifler Halloween ile uyumlu. Filmin yönetmenlik koltuğunda Kenny Ortega otururken başrollerde Bette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy bulunuyor.

5. Noel Gecesi Kabusu (The Nightmare Before Christmas)

5. Noel Gecesi Kabusu (The Nightmare Before Christmas)

Gotik tarzıyla klasik bir Tim Burton filmi olan Noel Gecesi Kabusu her ne kadar dönem olarak Cadılar Bayramı'nda geçmese de tema olarak işlendiğini söyleyebiliriz. 1993 yapımı bir müzikal animasyon olan film, 2006'da yeniden gösterime girdi. Filmde, Balkabağı Kral Jack Skellington'un hanedanlığı, Halloweentown'da geçen olaylar işleniyor. İsimlere bakacak olursanız zaten neden bu listede olduğunu anlamışsınızdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaşayan Ölülerin Gecesi (The Night of the Living Dead)

6. Yaşayan Ölülerin Gecesi (The Night of the Living Dead)

Barbra ve kardeşi Johnny, babalarının mezarını ziyaret etmek için şehir merkezinden bir hayli uzakta, izbe bir bölgede olan mezarlığa giderler. Burada dua rutinlerini tamamladıkları esnada kendilerine yaklaşmakta olan yabancı bir siluetle karşılaşırlar. Kız kardeşinin aksine bir hayli rahat davranan Johnny, bu yabancının saldırısına uğrar ve oracıkta hayatını kaybeder. Ancak bu bir son değil, ürkütücü bir başlangıcın habercisi olur. Genç kadın ağır bir travmaya girer ve canını kurtarabilmek için bulabildiği ilk yere sığınır. Ancak burada yalnız olmadığını fark etmesi uzun sürmez. Bir anda kasabayı saran bu yaratıklardan korunmaya çalışan tek insan kendisi değildir. Ben de kendisi gibi canını zor kurtarmıştır ve kapıda diğerleri de vardır...

7. Hayalet Süvari (Sleepy Hollow)

7. Hayalet Süvari (Sleepy Hollow)

Ichabod Crane, kendini bulunduğu mevkinin düzenini sağlamaya atayan, esrarengiz bir adamdır. Bir gün yaşanan kanlı cinayet vakaları silsilesini çözmek ve sonlandırmak üzere Sleepy Hollow isimlibir kasabaya gönderilir. Tüm kurbanlar, kendilerine hiç merhamet gösterilmeden, kafaları bedenlerinden ayrılarak öldürülmektedirler. Tüm kasaba bu cinayetlerin bir hayalet tarafından gerçekleştirildiğini düşünmektedir. Ichahold, yaşanan bu tuhaf olayların sonunu getirmeye kararlıdır. Tim Burton'ın teknik dallarda Oscar adaylıkları da bulunan filminin başrolünde, fetiş oyuncusu Johnny Depp var.

NOT: Filmin Cadılar Bayramı ile direkt bağlantısı yok ama Cadılar Bayramı’na saygı duruşu niteliğinde...

8. Karga (The Crow)

8. Karga (The Crow)

Halloween motifleri fazlasıyla kendinde taşıyan gotik izleri de sıkça belirten bir film olan Karga'nın konusu şöyle: Müzisyen Eric Draven ve nişanlısı Shelly, düğünlerinin arifesinde Top Dollar isimli berbat tipin başını çektiği serseri çetesi tarafından saldırıya uğrar ve ölürler. Bir yıl sonra Eric'in mezarını ziyaret eden bir karga, genç adamın intikamcı bir ruh olarak ölümden dönüşünün de simgesi olarak intikam almaya başlar. Filmin trajik yanıysa çekimlerin bitmesine günler kala bir sahneden Bruce Lee'nin oğlu Brandon Lee'nin vurulması vardır. Kullanılan tabancada yanlışlıkla gerçek mermi kullanılınca Brandon Lee hayatını kaybeder.

9. Çığlık (Scream)

9. Çığlık (Scream)

Serinin hayranı olup olmamanız size kalmış fakat ilk filmi unutmak haksızlık olur. Özellikle 90'larda telefon çalınca irkilmemize sebep olan Çığlık filminin başlarında Halloween tarzı partiler ve maskeler görmeniz mümkün. Kaliforniya'nın telefonla arayıp filmler hakkında soru sorarak kurbanlarına işkence eden bir maskeli katil tarafından terörize edilmesini konu alan filmin başrollerinde David Arquette, Neve Campbell, Courteney Cox gibi isimler yer alıyor. Yönetmenlik koltuğundaysa Wes Craven var.

10. Cadılar Bayramı Katliamı (Trick´r Treat)

10. Cadılar Bayramı Katliamı (Trick´r Treat)

Cadılar bayramında gerçekleşmiş dört hikayenin iç içe işlendiği, Cadılar Bayramı'na dair aradığınız her şeyin mevcut olduğu film Trick´r Treat, Michael Dougherty'nin ellerinden beyaz perdeye aktarıldı. Korkunç Halloween hikayelerini kanlı canlı izlediğimiz bu başarılı yapımın başrollerinde Anna Paquin, Brian Cox, Dylan Baker gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cesetler Evi (House of 1000 Corpses)

11. Cesetler Evi (House of 1000 Corpses)

Rob Zombie'nin yazıp yönettiği House of 1000 Corpses, kanlı bir Halloween gecesinde geçiyor. 2003 yapımı filmin fazla grafik sahneleri nedeniyle biraz gözü yorsa da izlediğiniz korku filmlerinden özellikle atmosferi bakımından oldukça farklı. Cadılar Bayramı'nı en iyi işleyen ve pek bilinmeyen yapımlardan olan filmin başrollerinde Sid Haig, Karen Black, Bill Moseley bulunuyor.

12. Tehlikeli Eller (Idle Hands)

12. Tehlikeli Eller (Idle Hands)

Idle Hands de listenin komedi tarafı ağır basan filmlerinden biri. Sol eli kötü güçler tarafından ele geçirilen ergenle, korku klasiği Evil Dead’e selam çakan filmde, Devon Sawa, Seth Green, Jessica Alba gibi isimler var. Lisede düzenlenen Halloween partisinde The Offspring’in sahne aldığını ve partideki kostümlerin görülmeye değer olduğunu hatırlatalım.

13. Karanlık Sırlar (A Tale of Two Sisters)

13. Karanlık Sırlar (A Tale of Two Sisters)

Kore yapımı bu film özellikle Hollywood klişelerinden sıkılmış olanlar için birebir. Yalnız uyarmakta fayda var, film kalıcı uyku bozukluğuna sebep olabilir.

14. Donnie Darko

14. Donnie Darko

Frank’in Donnie’ye dediği gibi 28 gün, 6 saat, 42 dakika ve 12 saniye sonra dünyanın sonu gelecek mi? Öğrenmek için Donnie Darko’yu izlemeniz gerekiyor.

15. Casper

15. Casper

Korkunç olmayan Halloween temalı film; çocukken çok sevdiğimiz, “friendly ghost” ya da “sevimli hayalet” olarak anılan Casper’ın beyaz perde uyarlaması. Kostümlü insanların yanında gerçek hayaletlerin de gezdiği Cadılar Bayramı partisi sahnesiyle bu listede yer almaya hak kazanan Casper listenin en minnoş elemanı. Halloween modundan çok da uzaklaşmadan çocuklarla izlemelik tatlı bir film.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS 1: Cadılar Bayramı (2, 3, 4, 5) (Halloween)

BONUS 1: Cadılar Bayramı (2, 3, 4, 5) (Halloween)

Yazının başında bahsettiğimiz 1978 yapımı Halloween filminin diğer serilerini de bu gece izleyebilirsiniz. Filmin son halkası ise 2007'de çekildi. Sapık ve cani katilimiz Michael Myers bu kez farklı bir misyonla geri dönüyor. Filmde Myers 6 yaşında ablasını öldürerek akıl hastanesine kapatılır. Ve aradan geçen 15 yılın ardından serbest kalarak bu kez küçük kız kardeşini hedef alır. Bu süreçte çoktan bir seri katile dönüşmüştür. İlk filmleri aratsa da Cadılar Bayramı'nda izleyebileceğiniz filmin yönetmenlik koltuğunda Rob Zombie bulunurken başrollerde Scout Taylor-Compton, Malcolm McDowell, Tyler Mane gibi isimler yer alıyor.

BONUS 2: Testere (2, 3, 4, 5, 6, 7) (Saw)

BONUS 2: Testere (2, 3, 4, 5, 6, 7) (Saw)

Testere serilerinin aslında ‘Cadılar Bayramı’ ile belirli bir ortak noktası yoktur, ancak “Testere” serileri genellikle ‘Cadılar Bayramı’ zamanı vizyona girer. Bakın filmin başrol oyuncusu Jigsaw (Tobin Bell) bununla ilgili ne söylemiş: “Saw bir korku filmidir. ‘Halloween’ ise korku bayramı. Filmin korku bayramı gecesi vizyona girmesi önemli bir gelenek haline geldi. Hayranlar böyle olmasını çok seviyor.” Çok doğru çünkü Cadılar Bayramı da artık bir korku geleneğine dönüştü.

Siz de yorumlarda bize bu gece için film önerilerinde bulunabilirsiniz. Şimdiden Happy Halloween Day!

Siz de yorumlarda bize bu gece için film önerilerinde bulunabilirsiniz. Şimdiden Happy Halloween Day!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
53
25
20
12
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?