Görüş Bildir
Haberler
Bir Yaz Gecesi Rüyası Kadar Etkiyeyici Fethiye’nin En Güzel Plajları ve Koyları

Bir Yaz Gecesi Rüyası Kadar Etkiyeyici Fethiye’nin En Güzel Plajları ve Koyları

Yeter Şirin
31.07.2023 - 10:16

Ölüdeniz, Kelebek Vadisi ya da Kabak Plajı…Bu yazıda her bir plajı birbirinden ne kadar kalabalık olsa da güzelliği ile hayran kalacağınız Fethiye’deyiz sevgili okur. Mavi denizli plajları ve doğal güzellikleriyle de yerli yabancı birçok ziyaretçisi bulunan Fethiye’nin en güzel plajları gelin birlikte keşfedelim. 🐋

1.İnilice Halk Plajı

1.İnilice Halk Plajı

Denizi, plajı güzel olan İnlice Plajının duş, soyunma kabini ve tuvaletlerine yeterli bakım ve temizlik sağlanır Fethiye’nın en güzel plajlarından birisi olabilir.

Adres: İnlice, Unnamed Rd, İnlice/, 48300 Fethiye/Muğla

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Plajdaki balıklar ile birlikte yüzüyorsunuz. Ama durmaya kalkarsanız ayaklarınızda hissediyorsunuz balıkları.”

2. Fethiye Belediyesi Plaj İşletmesi

2. Fethiye Belediyesi Plaj İşletmesi

Fethiye Belediyesi bana göre halk plajı işletmesi konusunda örnek olmalı. Düzenli temizlik ve ilaçlama, uygun fiyat ve engelli bireyler için ince düşüncelerin bir araya gelmesi bu güzel plajın oluşmasını sağlamış. Darısı diğer plajların başına…

Adres: Yanıklar, Unnamed Road, 48300 Fethiye/Muğla

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Böyle güzel bir plaj işletmesi gördüğüme çok şaşırdım. Duş, wc, engelli wc, yürüme bandı hatta ayak düşü bile var. Kafede fiyatlar uygun. Sabahları sinekler icin ilaçlama dahi yapıyorlar. Tuvaletler sabahtan ekipler tarafından çekiliyor böylece her gün yeni ve temiz kullanım sağlanıyor. Teşekkürler Fethiye belediyesi👏🏻👏🏻👏🏻 …”

3. Yanıklar Plajı

3. Yanıklar Plajı

Tuvalet, duş ve soyunma kabini bulunan Yanıklar Plajı biraz taşlık ve dönem dönem rüzgarlı oluyor. Yine belediye ait bir kafe de bulunmakta. 

Adres: Yanıklar, 48300 Fethiye/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Taşlık ve genişçe bir sahil... Bulunduğumuz  dönemde rüzgârlı bir hava olduğundan dalgalı bir deniz, nispeten sabah erken saatlerde daha durgun... Denize giriş iri kumlu şu sıcaklığı normal ama hızlı derinleşen bir yapısı var... Kamp yapmakta bir sakınca yok karavan, çekme karavan ve çadır için gayet uygun... Belediyenin tesisinde duş ve wc imkânı olması gayet iyi…”

4. Akmaz Plajı

4. Akmaz Plajı

Ağaçlık bir alanda bulunan Akmaz Plajının halk plajı kısmında belediyeye ait büfe var ve fiyatları uygun. Plajda takıl taşı var, duş ve lavabo bulunmakta.

Adres: Çiftlik, 48300 Fethiye/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Halk plajı, kalabalık oluyor ,genelde yerel halk, belediye büfesi uygun.”

5. Kocaçalış Plajı

5. Kocaçalış Plajı

İster geniş kumsalda güneşlenin isterseniz denize girin. Karavan ve çadır kurmak isteyenler için de ideal olan Kocaçalış Plajı genişliği ile kalabalık bile olsa göze çarpmıyor.

Adres: Çiftlik, Kocaçalış mevkii, Fethiye/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Uzun bir plaj. Kalabalık fakat alan geniş rahat edebilirsiniz. Masa sandalye atıp Fethiye merkezde girebileceğiniz ideal bir plaj.”

6. Çalış Plajı

6. Çalış Plajı

Biraz rüzgarlı denizi ve aşırı kumlu bir olan Çalış Plajı Fethiye’de en güzel gün batımını izleyeceğiniz plaj. Bazen kalabalık bazen de kimse olmayabiliyor.

Adres: Fethiye/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Gün batımının en iyi gözleneceği yerdir. Akşam saatleri tam gezilecek zamanıdır.”

7. Darboğaz Fethiye

7. Darboğaz Fethiye

Fethiye Ölüdeniz’e oldukça yakın olan bu plaj daha çok kalabalıktan kaçanların ve yürüyüşü sevenlerin tercihi. Yolu biraz sapa ve kamp da yapabilirsiniz.

Adres: Kayaköy, 48300 Fethiye/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Girişte patikadan inerken sola doğru gitmeyin, uçurum kenarı 30 derecelik bi toprak var tehlikeli. Çok güzel bi yer, arada gemiler geliyo koya sakinliği bozuyor, tatlı da oluyo. kamp atmak icin çok uygun, günübirlik yüzmek icin de gidilir. Fethiye’de Ölüdenizin kalabalığıyla uğraşmaktansa kesinlikle burayı deneyin pişman olmazsınız.”

8. Kuleli Plajı

8. Kuleli Plajı

Halk plajı ve ücretli plajı olarak kullanılan Kuleli Plajında ayrıca kadın erkek ayrı plaja girebiliyorda. Aman dikkat yolları biraz fazla virajlı.

Adres: Keçiler, 48300 Fethiye/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Fethiye merkezden gidiliyor kuleli plajına, doğası harika manzarası harika deniz mükemmel temiz cennetten bir köşe resmenÜcretsiz halk Plajı var yollar çok virajlı ve çok dar çok dikkatli gidilmesi gerekiyor plaja yaklaştığınız zaman sağa ve sola park edilmiş araçlar Dan Dolayı yol baya bildiğin yarım şerite düşüyor karşıdan gelen bir araç olursa geçemiyor bu çok büyük sıkıntı bu önemli bir konu büyük bir sıkıntı bunun haricinde her şey mükemmel herkese iyi tatiller.”

9. Boncuklu Koyu

9. Boncuklu Koyu

Ücretsiz plajı oldukça minimal olan Boncuklu Koyunda ücretli işletmeler pahalı gelebilir. Duş ve soyunma kabini bulunmuyor.

Adres: Keçiler, Unnamed Road, 48300 Fethiye/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Sol tarafı ücretli sağ tarafı ücretsiz baya küçük bi alan fakat kalabalık olmasina rağmen bi o kadar sakin bi koy hem de biz pazar günü gittik kesinlikle gidin.”

10. Kabak Plajı

10. Kabak Plajı

Kabak Plajı hem deniziyle hem de denk gelirse caretta carettaların yumurtlama alanından denize gidişlerinin o mucize anlarına şahit olacağınız bir plaj. Tekneler çöplerini bırakmasa daha güzel bir yer olabilir.

Adres: Uzunyurt, 48300 Fethiye/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu:”Çok güzel deniz, girişte taşlardan dolayı zorluk yaşayabilirsiniz birkaç metre sonra kumluk. Sığ deniz değil çok gitmeden derinleşiyor. Caretta caretta yumurtlama alanı. Deniz inanılmaz güzel kesinlikle dalış gözlüğünüzü unutmayın. Denizaltı tam bir şaheser.”

11.Kelebek Vadisi

11.Kelebek Vadisi

Fethiye Ölüdeniz’in simgesi olan Kelebek Vadisi’ne ulaşım gerçekten zor. O güzel fotoğraflar done ile çekiliyor, tekne turu ile kumsal tarafına geçebiliyorsunuz ve fiyatı canınızı biraz sıkabilir. 

Adres: Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Cennet gibi bir yer. Ulaşım yolu biraz sıkıntılı arabayı çok dikkatli kullanmak lazım. Vadi içine giriş feribotla, araçla giriş yok.”

12. Belcekız Plajı

12. Belcekız Plajı

Manzarası ve dalgalı deniziyle oldukça beğenilen Belcekız Plajında su sporlarını yapanları izleyebilirsiniz. Deniz bir anda derinleşebiliyor çocuklu aileler dikkat etmeli.

Adres: Ölüdeniz, 48340 Fethiye/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Bayağı dalgalı, ölüdeniz canlanmış. Plajın en soluna yakın oturduk. Denizde öbek öbek pis  köpükler var. Denizin rengi harika. Dalgalı ama yüzme bilen için rahatsız edici değil. Kendi şemsiye ve sandalyenizle gelebilirsiniz.”

13. Kumburnu Plajı

13. Kumburnu Plajı

Kumsal ve deniz ne kadar güzel olsa da fiyatlar karşısında sıcakların dışında bir şok daha yaşayabilirsiniz. Otopark ücreti için bir şey diyemicem ama yiyecek ve içecekleri gelirken getirebilirsiniz. 

Adres: Ölüdeniz, 48340 Fethiye/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Kesinlikle görülmesi gereken bir yer.. çocuklar için çok ideal. erken saatlerde gelip ön taraflarda ki şezlongları tutmanızı tavsiye ederim. Otopark ücreti fazlasıyla pahallı yiyecek içecekler aynı şekilde. Kendinize atıştırmalık bir şeyler getirmenizi tavsiye ediyorum.”

14. Kıdrak Koyu

14. Kıdrak Koyu

Kıdrak Koyunun plajı ve denizi temiz bırakıldığı sürece güzel. Araç girişi olarak 70 TL karşılığında plaja girebiliyorsunuz. İşletmelerden kiralamak yerine kendi şemsiyenizi getirebiliyorsunuz. 

Adres: Ölüdeniz, 48300 Fethiye/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Güzel bir plaj, küçük çakılla doldurulmuş, denize girip çıkmak biraz zor olsada temiz bir deniz ve bu çevrede girdiğim en soğuk denizdi ( sıcakta ilaç gibi geldi). Hemen derinleşiyor. Girişte 70 TL araç ücreti alıyorlar, şemsiye ve 2 şezlong 260 TL, isteyen kendi şemsiye ve sandalyesini kullanabilir. Yiyecek içecek kendimiz getirdiğimiz için fiyatları bilmiyoruz. Kesinlikle tavsiye ediyorum.”

Fethiye ile ilgili şu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın