Görüş Bildir
Haberler
Bir Yandan Ufuk Açıcı, Diğer Yandan Vay Anasını 19 Enteresan Bilgi

etiket Bir Yandan Ufuk Açıcı, Diğer Yandan Vay Anasını 19 Enteresan Bilgi

Altay Şengür
30.10.2015 - 20:31 Son Güncelleme: 08.05.2017 - 17:39

Ünlü sosyal medya platformu olan Reddit'de, Ekim ayı boyunca Today I Learned başlığına girilmiş ve en çok beğeni alan 19 über bilgiyi, sizler için bir araya getirdik!

Kaynak: https://www.reddit.com/r/todayilearne...
İçeriğin Devamı Aşağıda

#1

#1

2000 yılında bir katil balina, Kaliforniya'nın Farallon Adaları yakınında Büyük Beyaz Köpek Balığı öldürdü. Cesedin kokusu, yakındaki bütün büyük beyazların yok olmasına sebep oldu. 

Uydu etiketi olan bir büyük beyazın derhal 500 metre derinliğe dalıp sonra da Hawaii'ye yüzdüğü kaydedildi.

#2

#2

Ken Allen, 1971-2000 yılları arasında San Diego Hayvanat Bahçesi'inde yaşamış bir orangutandır. Üç kere hayvanat bahçesinden kaçtı. Bir süre sonra Ken'i takip etmeye başlayan akranları da kaçmayı başardı. Hayvanat bahçesi görevlileri ziyaretçi kılığına girdiğinde bile onları zekasıyla alt etmeyi başardı.

'Kaçışları sırasında Ken, diğer hayvanlara bakarak sorunsuz bir şekilde hayvanat bahçesinde dolanıyordu'

#3

#3

Bay Çöp Tekerlek, Baltimore İç Limanında güneş enerjisiyle çalışan bir cihazdır ve 1 yıllık bir sürenin altında 160 ton çöpü ortadan kaldırmıştır.

#4

#4

Alüminyumu ham maddeden üretmektense, geri dönüştürüldüğünde %95 daha az enerji harcanır.

#5

#5

Endonezya'da bir adada eğer bir bebek diş çıkarmaya başlamadan ölürse büyüyen bir ağacın içine yerleştirilir. Sonra boşluk mühürlenir ve ağaç iyileşmeye başladığında çocuğun emileceğine inanılır.

Bir tane ağaçta düzinelerce bebek olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#6

#6

Dövüş Kulübü'nün yazarı, radyolarının sesinden dolayı çevrede kamp yapanlara biraz sert tepki gösterince, kampçılar tarafından dövüldükten sonra kitabı aklında canlanmaya başladı. İşe döndüğünde kimse yüzündeki yaralarla ilgilenmedi ve ona 'Hafta sonun nasıldı ? ' gibi sorular sordular.

#7

#7

Bilim insanları 2002 yılına kadar tek bir erkek battaniye ahtapotu bulamadılar. Çünkü o yıla kadar bu türün dişisi ile erkekleri arasındaki boyut farkı bilinmiyordu. Bu türün dişileri 2 metreye kadar büyüyebilirken, erkek olanlar sadece birkaç santimetreye kadar büyüyorlar.

Kısacası bu türün dişileri, erkeklerden 40.000 kat daha büyük olabiliyorlar. Bu da hayvanlar alemindeki dişi erkek arasındaki en zıt orandır.

#8

#8

Antik Yunanda vatandaşlar, demokrasiye bir tehdit olduğu için çok fazla güçlenen insanları sürmek için oy kullanabiliyordu. 

Bu işlem toplumdan uzaklaşma olarak adlandırılıyordu.

#9

#9

General Motors, Ralph Nader'ın telefonuna böcek yerleştirmek ve geçmişini soruşturmak için özel dedektif kiralayarak ve sosyal uzlaşma konusunda onu tuzağa düşürmek için hayat kadınları kiralayarak onu kötülemeye çalıştı. 

Nader, GM’i mahkemeye verdi ve 425.000 dolar tazminat aldı. Nader bu parayı tüketim yanlısı hukuk merkezini kurmak için kullandı.

#10

#10

Berkeley Üniversitesi öğrencisi 2011 yılında evsiz bir emekli asker ile tanışınca, fazla yemeklerin ihtiyacı olanlara verilmesini sağlayan 'Feeding Forward' adında bir uygulama yarattı. Uygulama, kısa sürede sekiz farklı barınaktan, 4279 insanı doyurmaya yetecek kadar büyüdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#11

#11

Shavarsh Karapetyan adlı yüzücü, bir otobüsün suya çakıldığını duyduğunda 12 millik yüzüşünü bitiriyordu. 33 feet'e daldı ve her seferde birer kişi olmak üzere 20 kişiyi kurtardı. 

Kendisi, 11 kez Dünya Rekoru sahibi, 17 kere Dünya Şampiyonu, 13 kere Avrupa Şampiyonu ve 7 kere Rusya şampiyonu bir yüzücü.

#12

#12

Tuvalet kâğıdının 'kıymıksız' olarak reklam edilebilmesi için üretim tekniklerinin yeterli noktaya ulaşması 1930'lu yılları buldu.

#13

#13

Eisenhower ve ordusu 1919'da ülkeyi boydan boya, arabayla geçmeyi denedi. Bunu da kısmen yapabildiler. Bu nedenle Eisenhower başkan olarak seçildiğinde, ilk olarak şehirler arası otoyol sistemini inşaa etti.

#14

#14

Bal arılarının en büyüğü Himalaya Bal Arısı, kabilelerin topladığı halüsinojenik bir bal yapar.

#15

#15

Amerikan Üniversitesi tarafından yürütülen bir çalışma Toyota Camry (%78.5) 'in ve Honda Accord (%76)' un, 'Amerikan' Chevrolet Camaro (%68) ' dan daha fazla yerli parça içerdiğini gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#16

#16

Cleveland'da üniversite öğrencileri emekli evlerinde ücretsiz olarak yaşıyorlar. Bu benzersiz yaşam sözleşmesinin her iki tarafa da faydası var. 

Araştırmalar daha genç insanlarla etkileşimin bunamayı yendiğini gösteriyor ve bunu yaparken öğrenciler de kira masrafından tasarruf ediyorlar.

#17

#17

Çikolatalı süt, İrlandalı bir adam tarafından Jamaikayı gezerken 1680'lerde bulundu. Yerliler, kakaoyu su ile karıştırıyordu ve Hans Sloane, bunun mide bulandırıcı olduğunu düşünüyordu. Bunun yerine onu daha hoş yapmak için süt ile karıştırdı.Tarifi İngiltere'ye getirdi, burada eczacılar tarafından yapıldı ve ilaç olarak satıldı.

#18

#18

5 yaşında bir çocuk Hindistan'da bir trende uyuya kaldı ve Calcutta'da kayboldu ve kaybolduğunda tek başınaydı. 

25 yıl sonra, Google Haritaları kullanarak evine giden yolu buldu.

#19

#19

Er Ryan'ı Kurtarmak filminin yönetmeni Steven Spielberg, filmde Çavuş Mike rolündeki Tom Sizemore'ye, filmin çekimleri başlamadan önce filmde rol alabilmesi için ara ara uyuşturucu testine girmek zorunda olduğunu ve eğer tek bir sefer dahi bu testi geçemezse, onu filmden çıkaracağını söylemiş.

Hem de filmin çekimlerinin son gününde bile bu testi geçemezse, tüm filmi yeniden çekmek pahasına...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2082
603
310
104
90
88
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ozoy

18 Lion filmi :)

#11 Adam 20 kişinin hayatını kurtarmış bundan daha büyük şampiyonluk mu olur!

Pasif Kullanıcı

Seks ve işkenceyle alakalı abuk sabuk sayfalar yerine bu tür genel kültür ağırlıklı sayfaların artması dileğiyle.Teşekkürler