Görüş Bildir
Haberler
Bir Solukta İzleyeceğiniz ve "Yeni Sezonu Yok mu?" Diye Soracağınız Netflix'in En İyi Alman Dizileri

Bir Solukta İzleyeceğiniz ve "Yeni Sezonu Yok mu?" Diye Soracağınız Netflix'in En İyi Alman Dizileri

R.G.
22.02.2021 - 15:56

Son yıllarda Almanya'dan ne kadar kaliteli yapımlar çıktığını söylememize gerek yok! Adeta 'Almanlar bu işi biliyor!' dedirten Netflix'teki birbirinden güzel 13 diziyi sizler için listeledik. Hem Almanca'ya merak salmanızı sağlayacak hem de müthiş kurgusuyla başından kalkamayacağınız diziler sizlerle!

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. We Are the Wave

13. We Are the Wave

We Are the Wave, gerçek olaylardan esinlenerek Todd Strasser'ın 'The Wave' adlı kitabından uyarlanıp ekranlarda yerini alıyor. İsyankar bir grup gencin etrafında şekillenen konusu ile bir başkaldırı hikayesini anlatan dizinin bir solukta bitirebileceğiniz ilk sezonu 6 bölümden oluşuyor. Sürü psikolojisinin ne kadar etkili olduğunu yerinde sistem eleştirileri ile ele alan yapım, bizlere adeta siyaset felsefesi dersi veriyor!

12. Freud

12. Freud

Bizleri 19. yüzyılda bir yolculuğa çıkaran dizi, psikanalizin babası sayılan Sigmund Freud'un cinayet ve kaybolmalarla ilgili vakaları aydınlatmasını anlatıyor. Freud'un bir medyumdan yardım alarak olayları çözme çabasına mistik ögeler de eklenince ortaya farklı ama bir o kadar muhteşem bir yapım ortaya çıkıyor.

11. Holiday Secrets

11. Holiday Secrets

Noel'i kutlamak için bir araya gelen aile üyelerini anlatan dizi, sizlere sıcacık bir aile hikayesi gibi gelmesin! Birbirlerine yabancılaşmış anne-kız ilişkisine; kırgınlıklar, pişmanlıklar da eklenince tadına doyulmaz bir dizi keyfi ortaya çıkıyor. Holiday Secrets sizleri ilk dakikasından itibaren içine çekmeyi başaracak, flashbackleri ile karakterlerin derinine inmenize yardımcı olacak!

10. Biohackers

10. Biohackers

Bilim-kurgu ve drama türünde başarılı dizi örneklerinden biri olan Biohackers, ilk dakikasından itibaren temposunu düşürmeyerek sizleri bir an bile olsa sıkmadan ilerleyecek! Mia isimli bir genç kız Almanya'daki en iyi üniversitelerden birinde tıp okumaya başlıyor. Fakat bu üniversitedeki tek amacı düzgün bir eğitim değil! Geçmişte ailesinin yaşadığı trajediden sorumlu tuttuğu bir profesörden intikam alma isteği Mia'nın hayal dahi edemeyeceği olayları gün yüzüne çıkarmaya başlayacak!

9. Oktoberfest Beer & Blood

9. Oktoberfest Beer & Blood

Münih'te bulunan zengin bira üreticilerin çekişmesini anlatan dizi, ünlü bira festivali Oktoberfest'in ortaya çıkış hikayesini anlatıyor. Kıyafetleri ve mekanlarıyla 1900'lü yılların atmosferini harika bir biçimde yansıtan dizi, koltuğunuzda otururken sizleri geçmişte yolculuğa çıkaracak! Prank'ın kızı Clara'nın, ezeli rakibinin oğluna aşık olmasıyla da işler iyice kızışacak. Sizlere de müthiş kurguyla bezenmiş bu diziyi izlemek kalacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. The Last Word

8. The Last Word

Dram ve komedi unsurlarını ustalıkla bir araya getiren The Last Word, kocasının ani ölümüyle kendini varoluşsal sorgulamaların içinde bulan bir kadının hikayesi... Kocasının ölümünün ardından hiç beklemediği sırlarla yüzleşmek durumunda kalan Karla'nın bu hayattaki yeni amacı ise cenaze konuşmacısı olmak! Karla'nın ölüm ve yas tutmaya dair sorgulamaları sizlerde derin duygular uyandıracak. Diziyi izlerken bazen gözleriniz dolacak bazen de güleceksiniz.

7. Perfume

7. Perfume

Vücudundan ter bezleri alınmış bir şekilde öldürülen Katharina'nın cinayet soruşturması sizlerle! Dizi ismi ve konusundan dolayı sizlere 'Koku: Bir Katilin Hikayesi' filmini anımsatabilir; fakat Perfume tamamen bir cinayet soruşturması üzerinden giden polisiye türünde bir dizi olarak karşımıza çıkıyor. Katharina'nın eski 5 arkadaşı ise bu soruşturmada baş şüpheli! Dizideki her bir karakterin hikayesini derinden işleyerek empati kurmanızı sağlayan yapım, ilk yayınlandığında oldukça ses getirmiş, en çok izlenen diziler arasında uzun bir süre zirveyi kimseye kaptırmamıştı!

6. Barbarians

6. Barbarians

İşte sıkılmadan soluksuz izleyebileceğiniz Alman yapımı bir savaş dizisi! MS 9. yüzyılda 'Teutoburg Ormanı Savaşı' olarak bilinen savaşın öncesinden başlayarak ilerleyen dizi savaş dizisi sevenler için de kaçırılmayacak bir yapım! Üç çocukluk arkadaşın gözünden savaş sürecini ekranlara getiren Barbarians, makyaj ve kostümlerle göz dolduruyor. Alman toplumu için ayrı bir öneme sahip olan bu savaşla birlikte hem Germen hem de Roma toplumlarının yaşantılarına dair bir görsel şölen izleyeceksiniz!

5. Dogs of Berlin

5. Dogs of Berlin

Türk asıllı futbolcu Okan Erdem'in öldürülmesinin ardından biri Türk, diğeri Alman dedektifin olayı soruşturmasını anlatan Dogs of Berlin, polisiye dizilerini sevenler için biçilmiş kaftan! Dizi, Almanlar ve Türkler arasındaki kültür çatışmalarını da oldukça iyi bir şekilde ele alıyor. Dogs of Berlin, sürükleyici olay örgüsüyle sizleri kendine çekecek, aksiyon dolu sahneleriyle de bir an olsun sıkmadan bir oturuşta bitirebileceğiniz bir dizi olacak!

4. Skylines

4. Skylines

Yetenekli bir hip-hop yapımcısının bir şirketle anlaşmasının ardından gelişen olaylar ekranlarınıza geliyor. Skyline Records şirketiyle yaptığı anlaşmanın ardından sadece müzik değil, suç dünyasının da kapılarını aralayan hip-hop şarkıcımızın başına gelenleri izlerken 1 sezonun nasıl bittiğini anlamayacaksınız. Aksiyon ve gerilim dolu Skylines aynı zamanda sizlere müzik ziyafeti de yaşatacak! Başrollerinde Murathan Muslu, Peri Baumeister, Richy Müller, Şahin Eryılmaz ve Erdal Yıldız gibi isimlerin yer aldığı dizi sadece 6 bölümden oluşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. How to Sell Drugs Online

3. How to Sell Drugs Online

Liseli bir genç, eski kız arkadaşıyla barışmak için çabalarken kendini bir anda internet üzerinden uyuşturucu satarken bulur! Yavaş yavaş Avrupa'nın en geniş uyuşturucu ağını kuran gencin hikayesinin anlatıldığı How to Sell Drugs Online eğlenceli atmosferiyle sizlere müthiş bir seyir zevki yaşatacak! Toplam 2 sezon ve 12 bölümden oluşan diziyi bir çırpıda bitirecek, her bölümünü merakla bekleyeceksiniz

2. Unorthodox

2. Unorthodox

Netflix'in en popüler mini dizilerinden biri olan Unorthodox'u hala izlemediyseniz çok şanslısınız. Çünkü birbirinden güzel 4 bölüm sizleri bekliyor! Hasidik Yahudi cemaatine mensup bir ailenin kızı görücü usulüyle evlendirilir. Fakat baş karakterimiz Esty, bu evlilikte aradığını bulamaz ve Almanya'da yaşayan annesinin yanına kaçmaya karar verir. Bu yolculukta tanıştığı arkadaşlarla aslında o zamana kadar hiçbir şey yaşayamadığını fark eden Esty'nin kendini bulma hikayesi yer yer içinizi daraltabilir. Gerçek bir hikaye olduğuna inanmak zor olsa da yaşanmış bir olaydan ekranlara uyarlanan Unorthodox, farklı inanışların yaşantılarını görmek için de bizlere fırsat sunuyor!

1. Dark

1. Dark

İşte dünyayı kasıp kavuran Dark efsanesi! Tam anlamıyla Alman zekasıyla oluşturulup ince ince ilmek gibi örülen kurgu ve senaryosuyla listemizin zirvesinde yer alıyor. Winden kasabasında kaybolan çocukların neden kaybolduğunun çözülmeye başlamasıyla dizi birazcık beynimizi yakabilir. Karanlık atmosferi, müthiş diyalogları ve müzik seçimleriyle tam anlamıyla 'Olmuş!' diyebileceğimiz bir yapım. Her bölüm karakterlerin sırlarının ortaya çıkmasıyla bizleri daha da çıkmaza sürükleyen Dark kesinlikle izlemeniz gereken Alman yapımları arasında zirveye adını yazdırıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın