Görüş Bildir
Haberler
Bir Problem Olduğunu Anlamanız İçin Beyninizin Size Gönderdiği 27 Önemli Sinyal

Bir Problem Olduğunu Anlamanız İçin Beyninizin Size Gönderdiği 27 Önemli Sinyal

Beynimiz vücudumuzun merkezi ve bir sorun olduğunda günlük yaşamımızı etkileyen sinyaller gönderiyor. Peki nedir bu sinyaller, gelin bakalım...

Not: En doğru bilgi için uzmana danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tek gözde bulanık görme

1. Tek gözde bulanık görme

Ağrılı göz hareketleriyle birlikte bulanık görüşünüz varsa, gözünüzün arkasındaki sinirde iltihaplanma olabilir.Bu, optik nörit olarak bilinen ve multipl skleroz gibi demiyelinizan bir hastalığın belirtisi olabilen bir durumun habercisi olabilir. 

Bu durum bir göz doktoru veya bir nörolog tarafından değerlendirilmelidir. Yalnızca göz bozukluğu da yaşıyor olabilirsiniz.

2. Sadece bir saniye süren bıçak gibi giren baş ağrısı

2. Sadece bir saniye süren bıçak gibi giren baş ağrısı

Bu genellikle tehlikeli olmayan bir baş ağrısı çeşidi. Korkutucu ve can acıtan bir his olsa da tipik olarak tümör veya anevrizma gibi altta yatan nörolojik bir durumun göstergesi değil. Yine de sık olduğunda doktora görünmekte fayda var.

3. Yıldırım baş ağrısı: Aniden çıkıp saatlerce sürebilen şiddetli ağrı

3. Yıldırım baş ağrısı: Aniden çıkıp saatlerce sürebilen şiddetli ağrı

Bu durumda, acil servise gidilmeli ve beyin kanamasını ekarte etmek için BT taraması yapılmalıdır. Bu durum migrenin göstergesi de olabilir.

4. Yorgun ve ağrılı uyanma

Uykunuzu aldığınızı düşünmenize rağmen yorgun uyanıyorsanız uyku apnesi yaşıyor olabilirsiniz. Bu, gecenin ortasında beyindeki oksijen eksikliği nedeniyle uyanmayla ve çoklu bölümleriniz olduğunda olur. Sık sık gece uyanma nedeniyle vücut REM uykusunun normal aşamalarından geçmez, bu nedenle insanlar dinlenmiş hissetmeden uyanırlar. Uyku apnesi olan çoğu insana sık sık horladıkları söylenir. Bunu bir doktor tarafından değerlendirmek önemlidir. Tedavi edilmezse, yüksek tansiyon ve inme gibi tıbbi sorunlara yol açabilir.

5. Başın bir köşesinde olan ağrı

Bu tür baş ağrıları her gün, özellikle de sabah uyandığınızda ortaya çıkma eğilimindedir. Ayrıca mide bulantısı ile ilişkilidir ve kalkıp hareket edildiğinde kendiliğinden geçer. Bu, kafanın içindeki basıncın yüksek olduğu ve tıbbi yardım almanız gerektiği anlamına gelebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Vücudun bir tarafında, diğer tarafta olmayan yüz, kol ve bacağın kontrolsüz sallanması, nöbet geçirdiğiniz anlamına gelebilir.

6. Vücudun bir tarafında, diğer tarafta olmayan yüz, kol ve bacağın kontrolsüz sallanması, nöbet geçirdiğiniz anlamına gelebilir.

Bu durumda en kısa sürede tıbbi yardım alın.

7. İdrar kaçırma

7. İdrar kaçırma

Dışkı ve idrar tutamama, bacaklardaki zayıflık ile birleştiğinde omurilik fonksiyon bozukluğu anlamına gelebilir.

8. Işık ve sesle daha da kötüleşen yoğun ağrı

Bu, en yaygın baş ağrısı migrenin göstergesi olabilir. Migren söz konusu olduğunda, ağrı epizodik (ayda 15 günden az meydana gelen) veya kronik (ayda 15 veya daha fazla günde meydana gelen) şekilde olabilir. Ağrı herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir ve 4 saat hatta daha fazla sürebilir.

9. Konsantasyon bozukluğu ve okuma zorluğu

Bu, bir tür travmatik beyin hasarı olan sarsıntıdan kaynaklanabilir. Beyin sarsıntıları, konsantre olma, okuma ve hafıza ile ilgili zorluklar da dahil olmak üzere farklı bilişsel belirtilere sahip olabilir. İnsanlar duygu durum değişiklikleri, depresyon veya anksiyete gibi duygusal tepkiler de yaşayabilirler. Fiziksel şikayetler baş ağrısı, görme sorunları, halsizlik, baş dönmesi, boyun ağrısı ve uyku güçlüğü belirtiler arasında gösterilebilir.

10. Boyun ağrısı ile birlikte ateş

10. Boyun ağrısı ile birlikte ateş

Baş ağrısı ve ateş, soğuk algınlığı veya gribin yaygın belirtileridir. Ancak bu semptomlara sert bir boyun eklenirse bu, beyin ve omuriliği kaplayan zarların enfeksiyonu olan menenjit belirtisi olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mide bulantısı ve kusma

11. Mide bulantısı ve kusma

Amerikan Beyin Tümörü Derneği, beyin üzerindeki baskı, 'kitle etkisine' neden olabilir, bulantı ve kusma, uyuşukluk, görme sorunları ve baş ağrısı gibi belirtilere yol açar.

12. Odaklanmada bozukluk

12. Odaklanmada bozukluk

Odaklanmakta, görevlere konsantre olmakta zorlanıyor ve dikkat eksikliği yaşıyorsanız bu dikkat eksikliği / hiperaktivite bozukluğundan kaynaklı olabilir. Bazı araştırmalara göre birçok yetişkin bu soruna sahip olduğunun farkında bile değil.

13. Gittikçe kötüleşen hafıza

13. Gittikçe kötüleşen hafıza

Yaşlandıkça bellek sorunları daha yaygın hale gelir, ancak normal yaşlanmanın bir parçası değildir. Herkes zaman zaman hafıza kaybı yaşarken, hafızadaki kronik değişiklikler demans veya Alzheimer hastalığı gibi daha ciddi bir durumun işareti olabilir.

14. Nedensiz, ani uyuşmalar.

14. Nedensiz, ani uyuşmalar.

Uzmanlar kol, bacak veya vücudun bir tarafında ani bir uyuşma hissinin felç belirtisi olabileceğini söylüyor.

15. Ani kafa karışıklığı

15. Ani kafa karışıklığı

Aniden ortaya çıkan konuşma zorluğu veya konuşmayı anlamama gibi sersemlikler felç işareti olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Yürüyüş bozuklukları

Tökezleme, dengesiz bir yürüyüş, bacaklarda uyuşma / karıncalanma veya güçsüzlük gibi sorunlarınız varsa bu durumu acilen doktorunuza bildirmelisiniz.

17. Fazla öfke

17. Fazla öfke

Çoğu insan depresyonu kronik üzüntü duyguları veya devam eden düşük bir ruh hali ile ilişkilendirir ve bunlar kesinlikle baskın işaretlerdir ancak artan öfke veya kısa süreli huysuzluk duyguları da aynı durumu gösterebilir. Depresyondaki erkekler genellikle daha fazla öfke nöbeti yaşayabilir.

18. Kişilik değişikliği

18. Kişilik değişikliği

Hepimiz zamanla değişiyoruz ancak özellikle enerjik durum ve kişilik açısından farklı durumlar yaşanıyorsa bu, beyin tümörünün işareti olabilir.

19. Denge kaybı

19. Denge kaybı

Düzenli olarak dengesiz hissediyorsanız bir tümör veya inme gibi ciddi bir beyin durumunun olmadığını anlayarak kafanızı rahatlatmak için doktorunuza görünün.

20. Vertigo

66.media.tumblr.com

Vertigo korkutucu baş dönmeleri ile insana dünyayı ters çevirebilir. İyi haber şu ki bu genellikle bir beyin tümörünün işareti değildir. Aksine, genellikle iç kulak enfeksiyonları veya iyi huylu paroksismal pozisyonel vertigo (BPPV), vestibüler nörit veya Meniere hastalığı gibi durumlardan kaynaklanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Sertleşme güçlüğü

21. Sertleşme güçlüğü

Hiç seksin beyninizde olduğunu duydunuz mu? Erektil disfonksiyon (ED) yaşıyorsanız, bu sadece yaşlandığınızın bir işareti olmayabilir. Arterlerinizin olması gerektiği kadar kan pompalamadığı ve sizi kardiyovasküler hastalık veya inme riskine maruz bıraktığının bir işareti olabilir.

22. Konuşma bozukluğu

22. Konuşma bozukluğu

Amerikan İnme Derneği, dizartri olarak da bilinen konuşmaların inme anlamına gelebileceğini söylüyor.

23. İştah kaybı

23. İştah kaybı

Aç olmanıza rağmen hiçbir şey yemek istemiyor olabilirsiniz. Ancak iştahsızlık sinsi bir depresyon veya anksiyete bozukluğu belirtisi olabilir. (Beynin 'kavga veya kaçış'a yanıtı olan iştah bastırıcı hormonlar üretmesinden kaynaklanır.)

24. Tekrarlayan düşünceler

24. Tekrarlayan düşünceler

Tekrarlayan kasvetli düşüncelerden rahatsızsanız, kendinizi sürekli kafanızdaki olumsuz bir deneyimi tekrarlarken veya her zaman en kötü durum senaryosunu düşünürken bulursunuz. Bu depresyon veya kronik anksiyete yaşadığınız anlamına gelebilir.

25. Duyma konusundaki değşiklikler

25. Duyma konusundaki değşiklikler

İşitme kaybı ve kulak çınlamasının birçok nedeni olabilir. Ancak ani işitme değişiklikleri her zaman bir doktor tarafından araştırılmaya değerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Gece uykudan uyandıran baş ağrıları

Birçoğumuzun tekrarlayan baş baş ağrısı var. Ancak uzmanlar, değişen bir baş ağrısının - daha sık gerçekleşen, daha yoğun hale gelen  veya gecenin ortasında sizi uyandıran- doktor tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor.

27. Çift görme

27. Çift görme

Çift görme dehidratasyon gibi sık yaşanan durumlar yüzünden bile gerçekleşebilir. Bununla birlikte, bir kereden fazla olursa bu, beyin tümörünün bir belirtisi olabilir.

Tekrarlamayan belirtiler sağlık açısından sorununuz olduğunu göstermeyebilir. Sürekli gelişen sinyaller için doktora danışmanız önerilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
38
36
19
16
12
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
reinhard van astrea

her duruma bir hastalık yazılmış,milleti korkutmaktan baska bişey degil.

Pasif Kullanıcı

çoğu bende var ha ve hepsi neredeyse stresten ve üzüntüden oluyor

Levon Karabosyan

hangi doktora gitmek gerekli.