Görüş Bildir
Haberler
Bir Öğretmenin El Çantasında Olması Gereken 12 iPad Uygulaması

Bir Öğretmenin El Çantasında Olması Gereken 12 iPad Uygulaması

Ferdi Battal
30.03.2015 - 13:40 Son Güncelleme: 30.03.2015 - 17:01

Bir Öğretmenin El Çantasında Olması Gereken 12 iPad Uygulaması

iPadiniz üzerinden Google Drive(*) uygulaması ile dokümanlarınızı saklayabilir, diğer kullanıcılar ile doküman paylaşabilir ve istediğiniz yerden Google hesabınıza giriş yaparak dokümanlarınıza ulaşabilirsiniz.

Aynı zamanda Google Dokümanlar, Google eTablolar, Google Slaytlar, Google Formlar ve Google Çizimler uygulamaları ile içeriklerinizi ve etkinliklerinizi zenginleştirebilirsiniz.

iMovie ile pratik bir şekilde iPadiniz üzerinden kısa film veya fragmanınızı hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz resimlerinizi birleştirip arka planına bir müzik koyarak kendi filminizi de oluşturabilirsiniz. Dilerseniz de hali hazırda çektiğiniz videolar üzerinde düzenlemeler yapıp efektler vererek kendinizi yönetmen koltuğuna oturtabilirsiniz.

BeFunky, resimlerinizi düzenleyebileceğiniz bir uygulamadır. befunky ile fotoğrafınıza filtre uygulayabilir veya kesip biçebilirsiniz. Fotoğraflarınızı düzeltmenin yanında web 2.0 aracı sürümünde befunky.com adresinden giriş yaptığınızda kolaylıkla kolaj oluşturabilir ve bunu paylaşabilirsiniz.

Skitch(*) uygulaması befunky yerine kullanabileceğiniz alternatif bir uygulamadır. Skitch ‘den farklı olarak görselleriniz üzerine oklar koyarak çok rahat bir şekilde işaretlemeler yapabilirsiniz.

Canva(*) uygulaması ile ister canva içerisindeki ücretli ve ücretsiz binlerce grafiği kullanarak isterseniz de kendi fotoğraflarınızı veya grafiklerinizi kullanarak iPadiniz üzerinden ilk posterinizi oluşturabilirsiniz.

Keynote uygulaması ile ipad üzerinden sunum oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz sunumu keynote dosyası olarak kaydetmenin haricinde isterseniz Powerpoint veya PDF olarak da kaydedebilir ve böylece diğer platformlarda da sunumlarınıza ulaşabilirsiniz.

Google Slaytlar(*) ve Prezi(*) uygulamalarını Keynote ‘a alternatif uygulama olarak kullanabilirsiniz. Eğer Google Okulu’ysanız öncelikli olarak Drive üzerinden çalıştığı için Google Slaytları ‘da denemenizi öneririm.

Oluşturduğunuz ders materyallerini Thinglink kullanarak öğrenciniz ile tek bir görsel üzerinden paylaşmayı sağlayabilirsiniz.

Thinglink ile görselinizin üzerine yazı, link, fotoğraf veya video ekleyebilirsiniz. Bu sayede öğrenci ile paylaşacağınız tüm materyallere öğrencinin tek bir yerden ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Showbie ile iPad üzerinden sanal sınıfınızı oluşturup sınıfınıza dahil olan öğrencilerinize quiz yapabilir, ödev verebilir, ödevi kontrol edebilir veya ödeve geri dönüt sağlayabilirsiniz.

Öğrenciler verdiğiniz ödevinize ister kalemle çizim yaparak, isterse klavyeden yazı yazarak cevap verebilir.

İsterseniz ödev veya quizin süresi bittiğinde etkinliği kilitleyerek süresi geçen etkinlik üzerinde değişiklik yapılmasını engelleyebilirsiniz.

İster tüm sınıfa içerik gönderebilir isterseniz de sınıf içerisinden seçtiğiniz bir öğrenciye içerik gönderebilirsiniz.

Öğrencilerinize ders sonunda zihin haritası oluşturtarak akıllarında kalanları rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz. İşte bu durumda popplet size ipadinizden(*) zihin haritası oluşturmanızı sağlıyor. Popplet uygulaması ile oluşturduğunuz zihin haritalarını sunuma dönüştürerek çalışmalarınıza farklı bir boyut kazandırabilirsiniz.

ClassDojo bir sınıf yönetim uygulamasıdır. Kendi sanal sınıfınızı oluşturarak sınıfınızı iPad(*) üzerinden de yönetmeye başlayabilirsiniz. ClassDojo ile öğrencilerinize olumlu ve geliştirilmesi gereken olmak üzere iki ayrı tip davranış puanı verebilirsiniz. ClassDojo sizin her verdiğiniz olumlu veya geliştirilmesi gereken davranış notunda çıkardığı farklı ses ile sınıf düzenini sağlamanıza yardımcı oluyor. Bu süreçte ilk 2-3 hafta öğrencilere davranış notu verirken ekrana da yansıtıp sonrasında yansıtmazsanız öğrencilerinizin sınıf içerisinde davranışlarının olumlu yönde değiştiğiniz somut olarak göreceğinize eminim.

Flipped Classroom modelinde en çok kullanılan uygulamalardan birisi olan Explain Everything uygulaması ile iPadiniz üzerinden kendi ders videolarınızı kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Uygulama videolarınızı hazırlarken her sayfayı ayrı ayrı video kaydı yapmanızı sağlamaktadır. Bu özelliği ile isterseniz yalnızca bir sayfanın videosunu iPadinize kaydedebilir veya isterseniz de tüm sayfaları peş peşe kaydederek tek bir video haline getirebilirsiniz.

CamScanner uygulaması ile istediğiniz dokümanı fotoğrafını çekerek iPadiniz üzerinden tarayabilirsiniz. Taradığınız dokümanın kenarlarındaki fazlalıkları silerek doküman üzerindeki fazlalıklardan kurtulabilirsiniz.

Taradığınız dokümanı ister tek tek fotoğraf olarak isterseniz de tüm sayfaları tek bir pdf dosyası olarak kaydedebilirsiniz.

Wordsalad ile ipadiniz üzerinden birkaç saniye içinde kelime bulutları oluşturabilirsiniz.

Wordsalad ‘ın haricinde kelime bulutu oluşturmak için Cloudart, Visual Poetry – Word Collage veya WordFoto ‘yu da deneyebilirsiniz.

Not: Yanında yıldız gördüğünüz uygulamalar ipad uygulaması olduğu gibi aynı zamanda web 2.0 aracıdır ve bilgisayarınızdan da kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0