Görüş Bildir
Haberler
Bir Kadının Hayatını Kurtarmak İsterken 'Katil' Olan Genç Gündemde: #KadirİçinAdalet

etiket Bir Kadının Hayatını Kurtarmak İsterken 'Katil' Olan Genç Gündemde: #KadirİçinAdalet

Sosyal medya, sevgilisi tarafından darp edilen kadını kurtarmak isterken 'katil' olan Kadir Şeker'i konuşuyor. Fen Lisesi mezunu olan ve tıp fakültesine hazırlanan 20 yaşındaki Kadir Şeker, müdahale etmek istediği adamın saldırısına maruz kaldı ve çıkan boğuşmada saldırganı üzerindeki bıçakla yaraladı. Saldırgan hastanede hayatını kaybederken Kadir Şeker ise tutuklandı. Saldırganın yaralama, hırsızlık, yağma ve uyuşturucu ticareti gibi suçlardan toplam 19 kaydının olduğu ortaya çıktı.

Trajik olayın ardından Twitter'da #kadiricinadalet etiketiyle 100 binden fazla paylaşım yapıldı. Kadir Şeker'in bir kadın cinayetini engellediği ve kendisine katil denemeyeceği yönündeki paylaşımlardan öne çıkan bazı ifadeler şu şekilde:

  • 'Bugün belki de Ayşe D. cinayetini konuşmuyorsak Kadir sayesindedir.'

  • 'Bu çocuk benim gözümde kahramandır'

  • 'Kadir Şeker, meşru müdafaa kapsamında beraat ettirilmelidir'

Olay nasıl yaşandı?

Olay nasıl yaşandı?

Ajansların aktardığına göre Konya'da yaşayan ve üniversiteye hazırlanan Kadir Şeker, dün kütüphaneden çıktığı sırada bir kadının darp edildiğini gördü.

Bir parkta Ayşe D. isimli kadını darp eden saldırgan Özgür Duran, kendisine müdahale etmek isteyen Kadir Şeker'e de saldırmaya başladı.

Bir parkta Ayşe D. isimli kadını darp eden saldırgan Özgür Duran, kendisine müdahale etmek isteyen Kadir Şeker'e de saldırmaya başladı.

Olayın yaşandığı Kosova Mahallesi'ndeki park

Saldırgan, elinden kurtulan ve kaçmaya çalışan Kadir Şeker'i yakalayarak tekrar saldırdı. Bunun üzerine Şeker, meyve soymak için yanında taşıdığı bıçakla Duran'ı göğsünden yaraladı.

Hastaneye kaldırılan saldırgan yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Polis ekipleri, olay yerindeki kan izlerini takip ederek, Kadir Şeker'i ikamet ettiği teyzesinin evinde gözaltına aldı.

Ayşe D.'nin ifadesinde, Kadir Şeker'in kendisini kurtarmaya çalıştığını söylediği belirtildi.

Ayşe D.'nin ifadesinde, Kadir Şeker'in kendisini kurtarmaya çalıştığını söylediği belirtildi.

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen ve göz yaşlarını tutamayan gencin yüzünde ve boğazında darp izleri olduğu görüldü. Kadir Şeker, emniyetteki işlemlerinin ardından 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı.

Saldırganın 19 suç kaydı bulunuyor

Saldırgan Özgür Duran'ın, 'Kasten yaralama', 'hırsızlık', 'yağma' ve 'uyuşturucu madde ticareti' gibi suçlardan toplam 19 suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

'Oğlumun tek amacı kadını kurtarmaktı, kendini feda etti'

'Oğlumun tek amacı kadını kurtarmaktı, kendini feda etti'

Baba Cengiz Şeker ise gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun üniversiteye hazırlanan başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.

Gece yaşanan olaydan dolayı çok sarsıldıklarını anlatan baba, şöyle konuştu:

'Oğlum karıncayı dahi incitmeyen, bugüne kadar kavga ve tartışma yaşamamış bir çocuk. Akşehir Fen Lisesi mezunu, tıp fakültesine girmek için üniversite sınavına hazırlanıyordu. Darbedildiğini görünce kadını kurtarmak için araya giriyor. Bu sırada saldıran kişi oğlumu dövmüş ve kovalamış. Oğlumun yüzünde ve boynunda ağır yaralar var. Boğazını sıkmış, elinden zor kurtulmuş. Arbede anında ise bıçaklama olayı olmuş. Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Çok üzgünüm. Ölenin ailesine de başsağlığı diliyorum.'

Cengiz Ş. 'Çok sıkı çalışıyordu. Bu talihsiz olay başımıza geldi. Oğlum orada kadını kurtarmaya çalışıyordu. Kadını kurtarmaya çalışıyordu ve bunun için adeta kendini feda etti. Bunların yargılamada göz önünde bulundurulmasını istiyorum.' diye konuştu.

Sosyal medyada #kadiricinadalet etiketiyle yapılan paylaşımlardan bazıları 👇

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yokitozakura

Şimdi eğer bu çocuk affedilmez ise ben bir kadını böyle bir durumdan asla kurtarmak istemem. Çaba bile göstermem. Sonuçta hapse girerek kendi ailemi mağdur e... Devamını Gör

Elvan Demir

Çok doğru bi yorum ki zaten çocuğun yüzünden de belli eğer o öldürmeseydi muhtemelen o pislik onlari öldürecekti . Bu örnek olmalı ki insanlar yardım etmekte... Devamını Gör

therealist

inşallah beraat edersin kardeşim senin için dua edeceğim.

Jander Sunstar

Edemez maalesef. Etmesi için 19 tane suçu falan olması ve pislik biri olması lazım. Böylesi insanları hapishanede süründürürler. Dediler ya en tehlikelisi ok... Devamını Gör

Şebnem Karaman

Eğer bu insana katil damgası vurulur da yatarsa hiç bir kadın şiddetine müdehale etmez ünsanlar ...zaten herkes seyirci ..arkandayız kadir

cardiG

Aradigim yorum buydu 👏 Bu cocugun ceza almamasi lazim ki insanlar yardim etsin ve goz actirmasin potansiyel katillere, ensest babalara, cocuklari annesiz öks... Devamını Gör