Görüş Bildir
Haberler
Bir Japon Harikası: Osaka

Bir Japon Harikası: Osaka

Resho
16.07.2018 - 02:43

Bir Japon Harikası: Osaka

Japonya’nın 2. büyük şehri ve Kansai eyaletinin başkenti olan Osaka, Japonya gezimin ilk durağıydı. Burası Kansai’nin merkezinde olduğundan ve Kyoto, Kobe ve Nara’nın ortasında yer aldığından konaklama şehri olarak burayı seçmiştim. Sonuçta Japonya ulaşım imkanları açısından Dünya’nın en iyi ülkelerinden biri ve civardaki önemli şehirlere ulaşmak maksimum 1 saat sürüyor.

Bilgilerin ve fotoğrafların devamı için (@reshontheway) • Instagram  sayfasını takip edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Osaka'ya Hoşgeldiniz

Osaka'ya Hoşgeldiniz

Osaka herşeyi ile muazzam bir şehir. Atmosferi, yemek kültürü, alışveriş imkanları, havası vs. ile Tokyo ve Kyoto ile birlikte Japonya’nın en gözde destinasyonu. Tokyo’ya göre ucuz bir şehir olan Osaka’da konaklama imkanları nisbeten daha iyi. Malum Japonya konaklama açısından inanılmaz zor bir ülke. Ya çok pahalı ya da kesinlikle paranızın karşılığı değil.

Gezmek İçin En Güzel Zaman

Gezmek İçin En Güzel Zaman

Kyoto’dan farklı olarak Osaka’daki birçok önemli nokta genellikle kapalı mekanlar. Bu yüzden illa şu zamanlarda gidin diye birşey diyemeyeceğim. Tamamen zevkinize göre Osaka sizi her mevsimde layıkıyla ağırlayacaktır. Eğer Sonbahar renklerini yakalamak isterseniz Ekim-Kasım, meşhur kiraz çiçeklerini görmek isterseniz Mart-Mayıs aylarında gitmelisiniz. Her iki bahar mevsiminde de hava şartları çok güzel olacağından bu mevsimler bence en ideali. Eğer gastronomi turizmi için gidecekseniz Kış mevsimi en ideali. Çünkü meşhur Fugu Balığını – hani kısmı felçlik yaşatan 😉 – ve yengeçleri en taze ve lezzetli olarak bulabileceğiniz zamanlar.

Japonya'ya Nasıl Gidilir?

Japonya'ya Nasıl Gidilir?

Maalesef Japonya’ya ulaşım da çok pahalı. Asya’nın bir ucunda bulunan bu Güneş İmparatorluğu’na ulaşmak için ciddi bir uçak bileti masrafı yapmanız gerekebilir. Japonya’nın Türk vatandaşlarından vize istememesini de düşünürseniz 5-6 ay sonrasındaki en makul zamanı belirleyip bilet bakmanızı tavsiye ederim. Son 1 ayda 8000 TL’yi bulan fiyatlar ile karşılaşabilirsiniz. Benim bu konudaki bir diğer tavsiyem Singapur ya da Malaysia Airlines gibi bazı uzakdoğu firmalarının kampanyalarını da takip etmek. Aktarmalı uçuşlar yaparak hem daha ucuza bilet bulabilirsiniz hem de uzun aktarma seçenekleri sayesinde o ülkelerin başkentlerini de gezme imkanına sahip olabilirsiniz. Ben Singapur Airlines’dan alıp en uzun aktarmayı seçmiştim. Singapur’daki her 2 aktarmada da 20’şer saat sonraki aktarma uçuşlarını seçip, Singapur’u görmüştüm.

Çılgın Bir Metro Sistemi İle Şehirde Ulaşım Kolaylığı

Çılgın Bir Metro Sistemi İle Şehirde Ulaşım Kolaylığı

Osaka’nın çılgın bir metro sistemine sahip.  Metro saatleri gece 12’ye kadar devam ediyor. Haftasonu 02:00’ye kadar da bulabilirsiniz. Bu yüzden konaklamanızı planlarken metroyu baz alarak daha ucuz yerler bulabilirsiniz. Bu konuda size tavsiyem Shin-Osaka, Umeda, Namba, Dotombori, Kyobashi bölgelerinden birinde konaklamanızı ayarlamanız.

Uyarı: Her istasyon’da ingilizce harita seçeneği maalesef bulunmuyor bu yüzden dikkatlice otelinize yakın istasyonu belirleyip o şekilde haritada aramanız. Kiokslarda sıkıntı yok gayet rahatça bulabiliriniz.

Resimde gördüğünüz bu ilginç makine bir bilet kioksu. Bizdeki gibi bilet fiyatları sabit değil. Gideceğiniz yerin ismini ekrandaki haritadan ya da listeden bulmanız ve oraya girmeniz gerekiyor. Çıkan ücrete göre bileti alabilirsiniz. Ve bileti sakın kaybetmeyin istasyon çıkışlarında da okutmanız gerekecek. Günlük kartlar sayesinde daha ekonomik gezebilirsiniz. Sonuçta Osaka yürüyerek gezilecek bir yer olmadığından ve gezilmesi gereken yerler birbirine çok uzak olduğundan dünlük biletler işinizi kolaylaştıracaktır. 800 Yen’e ( Öğrenci 600 Yen – 5 dolar ) bu biletleri almanız mümkün.

İlginç Bir Konaklama Deneyimi İçin Hap Otellerde Kalın

İlginç Bir Konaklama Deneyimi İçin Hap Otellerde Kalın

Japonya'da konaklama cidden çok sıkıcı. Oteller aşırı pahalı ve kesinlikle ödediğiniz paranın karşılığını alamıyorsunuz. Her ihtimale karşı biletinizi aldığınız andan itibaren sonradan iptalli seçenekli reservasyonlarınızı yapın. . Ben Osaka'daki ilk 2 gecemde Kale Bölgesine yakın olan, nispeten daha ucuz konaklama bulabileceğiniz ve Kyobashi bölgesinde bulunan Hotel Monterey La Soeur Osaka’da kaldım. Sonrasında da ilginç hap otelleri deneyimlemek için otelimi değiştirdim. Şehrin her tarafında rahatça bulabileceğiniz ve fiyatı normal otellere göre oldukça ucuz olan hap otellerde size verilen adı gibi hap kadar otellerde konaklayarak ölmeden mezara girme deneyimini yaşayabilirsiniz :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Modern ve Tarihi Yapılarla Harmanlanmış Bir Şehir

Modern ve Tarihi Yapılarla Harmanlanmış Bir Şehir

Osaka Kalesi ve Nishinomaru Garden: Japonya’nın hemen hemen tüm şehirlerinde Shiro adı verilen bildiğimiz kale anlayışından farklı yapılar bulunmaktadır. Osaka-jō Koen metro istasyonundan ulaşabileceğiniz bu mekan gözlerinizin pasını silecek ve aynı zamanda çevresinde bulunan nehir ve peyzaj sayesinde içinizi ferahlatacak cinsten. 1597’de Hideyoshi Toyotomi tarafından yaptırılmış ve Japonya’nın yeni hanedanlar altında birleşmesinde önemli bir rol oynamıştır. Kale ve çevresinde birçok gezilecek yer olduğundan bu bölgeye en az yarım gün ayırmanız gerekecektir. Giriş 600 Yen (5.5 Dolar) . 

Nishinomaru Garden; Osaka Kalesini çevreleyen hendek üzerinde bir kaç tane köprü bulunuyor bunların en ünlüsü olan Gokurakubashi Köprüsünden geçtikten sonra sağ tarafta bulunan bu bahçe bedenini ve ruhunu dinlendirmek isteyenlere harika bir imkan sunuyor. Kale bölgesinde yer alan Osaka Şehir Müzesi ve Hokuku Shrine’ni gezdikten sonra mutlaka buraya da uğrayın.

Shintoizm Dinine Ait Shrine ( Türbe )'lerle Dolu Her Yer

Shintoizm Dinine Ait Shrine ( Türbe )'lerle Dolu Her Yer

Sumiyoshi Shrine, Tenmangu Shrine, Yasaka Shrine : Japonya’nın tüm şehirlerinde Shrine denilen yüzlerce bölge görebilirsiniz. Bunları bizdeki türbeler gibi düşünebilirsiniz. Shintoizm dinine ait mekanlar olduğunu unutmayalım. Bizdeki türbelerden biraz daha farklı olarak daha kompleks yapılar. Muhteşem bahçeler, havuzlar, geleneksel ibadet aktivileri vb. hepsi bir arada bulunur. Yukarıda yazdığım 3 shrine de şehrin farklı yerlerinde bulunduğu için kendi hazırladığım Osaka Gezi Haritasına bir göz atarsanız nasıl gezmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bunların içinden Sumiyoshi Shrine’nın en önemli özelliği 1800 yıllık geçmişi ile Japonya’nın en eski Shinto Shrine’larından biri olması ve yanında kutsal bir köprü bulunması. Bu mekanların hepsini ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Budist Tapınaklar da Azımsanmayacak Kadar Fazla

Budist Tapınaklar da Azımsanmayacak Kadar Fazla

Shitennō-ji Tapınağı: Japonya’da Ji tapınak almına geliyor ve bu tapınağın budizm dinine ait olduğunu bilmeniz gerekiyor. Kısacası mekanın adının sonunda Shrine olursa Shinto, Ji olursa Budizm dinine ait anlamına gelir. Shitennō-ji tapınağı Osaka’da bulunan en büyük Budist tapınağı. Shitennōji-mae-Yuhiga-oka metro durağından  sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde.

Meşhur Tarihi Kule Tsutenkaku'ya Çıkıp Osaka'yı İzleyin

Meşhur Tarihi Kule Tsutenkaku'ya Çıkıp Osaka'yı İzleyin

Malum Japonya denilince akla yüksek yapılar ve gözlem kuleleri de geliyor. Gerçekten de özellikle Tokyo’da muazzam gökdelenler ve kuleler mevcut. Osaka bu anlamda Tokyo’nun gerisinde olsa da bir kaç tane özel yer mevcut. Özellikle Abeno Harukas binası şehrin en yüksek yapısı ve harika bir terasa sahip olduğundan turistlerin uğrak yeri. Bir diğer önemli ve oldukça eski olan Tsūtenkaku Kulesi. Kule,100 yıldan fazla bir süredir Osaka’yı yukarıdan izlemek isteyenler için 91 metreden harika bir manzara sunuyor. Meşhur alışveriş bölgesi olan Shinsekai’ye hakim bir noktada bulunan kuleye çıkmak için 600 ¥ (5 dolar) ödemiştik. Ben vardığımda o kısım kapanmıştı ama macera sevenler dış platforma 13 dolar karşılğında kemer ve rehber eşliğinde çıkarak platform üzerinde heyecanlı bir yürüyüş yapabilir.

İmkanlarınız Dahilinde Bunları Yapmadan Dönmeyin

İmkanlarınız Dahilinde Bunları Yapmadan Dönmeyin

Kaiyukan: Dünya’nın en büyük akvaryumlarından biri. İçeri girdiğimiz andan itibaren kendimi okyanusun derinliklerinde geziyormuş gibi hissetmiştim.

Spa World: Dünya üzerindeki tüm masaj çeşitlerini bir arada bulabileceğiniz, konaklama imkanından restoranlara, devasa televizyonlardan oyun salonlarına kadar herşeyi bir arada toplanmış.

Tenpozan Ferris Wheel: Asya’nın büyük şehirlerinde anlamsız bir dönmedolap sevdası mevcut. Nereye giderseniz gidin devasa ya da ortalama boylarda görebiliyorsunuz.  

Universal Studios Japan: Japonya’nın en büyük 2. tema parkı özelliğine sahip olan bu mekanda birçok ünlü film setinde kendinizi bulabilirsiniz.Eğer ben birgün gidip orjinalini görürüm derseniz gerek yok tabi. Ama yine de harika vakit geçireceğinizi garanti edebilirim. 

Umeda Joypolis Sega: Japonlar hakikaten birçok açıdan çok ilginç insanlar. Avrupalılar gibi eğlence anlayışları kesinlikle yok ve bayağı asosyaller. 7’den 70’e herkesde anime karakteri gerçek hayata taşıma ve oyun hastalığı var. Sokaklarda gezerken devasa oyun salonlarında 50 yaşındaki amcaları teyzeleri oyun oynarken görebilirsiniz. İşte bu oyun salonlarından en büyüğü bu merkez.

Dotombori: Dotombori hemen Nipponbashi’nin devamında şehrin en hareketli bölgesi. Hani o devasa elektronik tabelaların olduğu caddeler olur ya ! Ha işte Osaka’da da Dotombori bu atmosferi yaşayacağınız yer.

Hōzen-ji Tapınağı, Isshin-Ji Tapınağı, Tenjinbashisuji Alışveriş Bölgesi, Denizcilik Müzesi, Osaka Sanat Müzesi, Tennoji Zoo, Osaka Bilim Müzesi, Mint Museum, Umeda Sky Gökdeleni , Kuromon Ichiba Market, Namba Parkı zamanlamaya göre gezebileceğiniz diğer noktalar.

Bu muhteşem şehirden büyülenmiş bir şekilde ayrılmıştım. Bakalım bir sonraki şehir neresi olacak ;) Sağlıcakla kalın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın