Görüş Bildir
Haberler
Bir İnsanın Tecrübe Edebileceği En Kötü Acı Nedir? Bunları Görünce İçiniz Sızlayacak!

etiket Bir İnsanın Tecrübe Edebileceği En Kötü Acı Nedir? Bunları Görünce İçiniz Sızlayacak!

Mert Akol
09.02.2019 - 11:42

Bir insanın tecrübe edebileceği en kötü acı nedir düşündünüz mü? Bunu söylemek istemezdik ama öyle bir iki tane değiller. Acı dediğimiz şey aslında sıcak bir yüzeye dokunmak ya da sivri bir şeyin üstüne basmak gibi size zarar verebilecek durumlarda vücudunuzun beyne “Bir yerlerde bir terslik var.” deme mekanizmasından ibaret olsa da acı bazen dayanılmaz noktalara gelip başlı başına bir sorun olabilir. Böylesi bir durumda da ne yazık ki elinizden o acıyı çekmekten başka bir şey gelmez. Bunlar nedir bilmekte fayda var, o nedenle umarız asla tecrübe etmeyeceğinizi umduğumuz  25 en kötü acıyı bir araya getirdik.

Bu maddeler ve görsellerden bazılarını rahatsız edici bulabilirsiniz! Biz uyardık.

Kaynak: https://list25.com/25-worst-pains-hum...

25. Gut Hastalığı

25. Gut Hastalığı

Ani ve şiddetli bir eklem yangısı olarak nitelendirebileceğimiz gut öyle hafife alınacak bir hastalık değildir. Bir zamanlar zengin insanların beslenme şekillerinden kaynaklandığı için “Zengin Hastalığı” olarak da bilinen gut, sonradan uzuvlarda biriken mikrokristaller oluşturan ürik asit miktarının kanda yüksek olmasından kaynaklanır. Semptomlar şiddetli acının yanı sıra çoğunlukla el veya ayak eklemlerinde görülen şişme,  kızarma ve hassasiyeti de içerir.

24. Diş Apsesi

24. Diş Apsesi

Apse dediğimiz şey vücudun her yerinde meydana gelebilse de en beter türü sinirlerin yoğun olarak bulunduğu dişlerde görülen apselerdir. Enfeksiyon dişin çürümesiyle başlar, bakterilerin çoğalıp dişi daha da çürütmesiyle de daha acılı bir hal alır, ateş çıkarır, yüzün geri kalanına yayılabilir, hatta ölümle sonuçlanabilir.

23. Aşil Tendonu Yırtılmaları

23. Aşil Tendonu Yırtılmaları

Aşil tendonu insan vücudundaki en uzun ve en güçlü tendondur, yani yırtılınca neler olacağını siz düşünün… O kadar acır ki çoğu insan bu acıyı topuğundan vurulmakla karşılaştırır.

22. Asfalt Yanığı

22. Asfalt Yanığı

Sürtünmeden kaynaklı her yanma gibi asfalt yanığı da derinin üst yüzeyini sıyırarak sinir uçlarını dış etkenlere açar, sinir uçlarının öylece ortada durması da kesinlikle güzel bir his sayılmaz.

21. Taş Balığı Sokması

21. Taş Balığı Sokması

Genelde Endo-Pasifik Okyanusu’nun kıyılarında bulunan bu balık dünya üzerindeki en zehirli balık olarak bilinir. Su altındaki kayalar ve mercanlar arasında saklandıklarında görünmez olan bu balıklardan birinin üstüne basılması akıl almaz bir acıya, mide bulantısına, kıvranmaya, kusmaya ve bir an önce tedavi edilmezse ölüme sebep olabilir.

20. Ayı Saldırısı

20. Ayı Saldırısı

Ayılardan uzak durmak gerektiğini akıl etmek için dahi olmaya gerek yok. En büyük türleri yaklaşık 500 kiloyu bulabilen kutup ayılarını da kapsayan bu muazzam hayvanlar bir insanı bir kaç saniye içinde kolayca paramparça edebilir. Yine de Amerika’da yılda 50 defa görülen yıldırım çarpması olayıyla karşılaştırılınca Amerika ve Kanada’da yılda 3 kere meydana gelen ayı saldırısı oldukça ender görülen bir olay sayılabilir.

19. Femur Kırığı

19. Femur Kırığı

Femur, yani üst bacak kemiği insan vücudundaki en sağlam kemiklerdendir. Dolayısıyla kırılması için ciddi bir kuvvete maruz kalması gerekir. Genelde araba kazalarında meydana gelen femur kırığı bir insanın tecrübe edebileceği en acılı kırıklardan biridir. İyileşmesi bile ayrı bir derttir, iyileşme süreci yaklaşık 4-5 ay sürer ve kırıktan yıllar  sonra devam edecek sancılar ortaya çıkabilir.

18. Sürüklenmek ve Dörde Bölünmek

18. Sürüklenmek ve Dörde Bölünmek

İğne ile idamın henüz bulunmadığı günlerde, hatta çok öncesinde idam yöntemleri daha gaddarca ve insanlık dışıydı. Ortaçağ Avrupası’nda kullanılan yöntemlerden biri mahkumu at peşinde sürüklemeyi, öldürmeden asmayı, organlarını boşaltmayı, başını kesmeyi ve son olarak dört parçaya ayırmayı içeriyordu.

17. Böcek Isırıkları

17. Böcek Isırıkları

Burada bildiğmiz bal arısı sokmalarından söz etmiyoruz; bu dünyada öyle

böcekler var ki tek bir ısırık veya sokmayla insanı günlerce acı içinde kıvranmaya sürükleyecek kadar can yakabiliyorlar, mesela Orta ve Güney  Amerika’da bulunan Ateş Karıncaları gibi.

16. Trigeminal Nevralji

16. Trigeminal Nevralji

Trigeminal, yani üçlü ikiz sinir yüz ve baş bölgesindeki histen sorumlu,

yani olur da bu sinirde bir bozuluk yaşanırsa sonuçları pek de iç açıcı

olmayabiliyor. Bu acıyı çekenler tarafından “başından yıldırım çarpması gibi” şeklinde anlatılan Trigeminal Nevralji nöbetleri diş fırçalamak veya makyaj yapmak kadar basit sebeplerle bile tetiklenebiliyor.

15. Lingchi

15. Lingchi

“Bin kesikle ölüm” olarak da bilinen Lingchi, Çin ve Vietnam’da 1900’lere kadar

kullanılan bir idam yöntemiydi. Birini öldürmeden en uzun süre boyunca

parçalara ayırmaya çalışmaktan ibaretti.

14. Tetanos

14. Tetanos

Genelde tetanos bakterisinin barındığı paslı demirlerin sebep olduğu yaralanmalardan bulaşan bakteriyel bir enfeksiyondur. Yüz ve boyun kaslarının kasılmasına sebep olduğu için “kazıklıhumma” olarak da bilinen tetanos hava yollarının kapanmasına ve ölüme sebebiyet verebilir. Neyse ki tetanos aşısı kolayca erişilebilir hale gelmiştir ve günümüzde meydana gelen vakalar genelde aşıya veya sağlık hizmetlerine erişilemediği için görülmektedir.

13. Doğum Yapmak

13. Doğum Yapmak

Kimileri tarafından organlarının sökülmesine benzetilen doğumun ve hayat

vermenin bedeli doğum yapan anneler için oldukça ağır sayılabilir.

İstatistiksel olarak ele almak gerekirse dünya üzerindeki insanların yarısının

tecrübe ettiği veya edeceği bir acı olarak listemizdeki en yaygın madde

sayılabilir.

12. Çarmıha Gerilme

12. Çarmıha Gerilme

İnanılmaz acı verici bir idam yöntemi olan çarmıha germe milattan önce 479

yıllarında bile kullanılmış olsa bile Romalılar tarafından “kusursuz” hale

getirilene kadar çok yaygın değildi. Özellikle kurbanı hayatta ve acı içinde

bırakmak için tasarlanmış bu yöntemin acıya dair kelimelerin köküne yerleşmiş olması çok da şaşırtıcı değil.

11. Peritonit (Karınzarı İltihabı)

11. Peritonit (Karınzarı İltihabı)

Periton karın boşluğunun içini kaplayan ince bir zardır ve iltihap kapması

demek acı çekmeye hazırlık yapmak gerektiği anlamına gelir. Genellikle bağırsaktan kaynaklı sızıntılar sebebiyle meydana gelen peritonit akılalmaz bir acıya sebep olur ve tedavi edilmemesi durumunda ölümcüldür.

10. Irukandji Sendromu

10. Irukandji Sendromu

Bu Avusturalya kıyılarında bulunan Irukandji denizanası sokması sonucunda görülen bir vakadır. Son derece acı verici olmasının yanı sıra denizanasının zehrinin etkilerinden biri de insanda yaklaşan bir kıyamet hissi yaratmasıdır. Bu kıyamet hissi o kadar yoğundur ki bazı hastalar doktorlarından onları öldürmesini ve bu hissin kaybolmasını ister. Bu yan etkilerin kaybolması tıbbi müdahaleyle bile haftalar sürebilir.

9. Gonadal Burkulma

9. Gonadal Burkulma

Hem testis hem de yumurtalıklarda görülebilen gonadal burkulma, üreme

organlarının dönmesi sonucu kansız kalmasıyla gerçekleşir. Evet, tahmin

ettiğinizden daha acı verici olan bu durum cerrahi müdahale gerektirir.

8. Böbrek Taşı

8. Böbrek Taşı

İnsaların böbreklerinde mineral birikimi sonucu oluşan böbrek taşları ateş çıkmasına, kusmaya ve kanlı idrara neden olabilir. Ameliyat dışında vücuttan çıkarmanın tek yolu idrar yollarından geçmeleridir, başta kulağa çok dert değilmiş gibi gelebilir ama böbrek taşlarının boyutlarının birkaç milimetreden neredeyse on santimetreye kadar değişebildiğini hatırlatmak isteriz.

7. İkinci Derece Yanıklar

7. İkinci Derece Yanıklar

Üçüncü veya dördüncü derece yanıklardan daha az hasar verseler de ikinci derece yanıklar en acılı yanık türü olarak kabul edilir. Bunun sebebi, diğer yanma vakalarında zarar gören sinir uçlarının acı hissinin aktarımını durdururken, ikinci derece yanıklarda sinirlerin zarar görmemesi ve bütün acıyı hissetmenize sebep olmasıdır.

6. Dercum Hastalığı

6. Dercum Hastalığı

Dercum hastalığı giysi katlamak ya da duş almak gibi en gündelik işleri

bile çekilmez seviyede acılı hale getiren bir hastalıktır. Hastanın vücudunda

oluşan ısıya ve temasa son derece hassas lipomalar( yağ dokusunda acı veren oluşumlar) bu duruma sebep olur. Asıl sebebi tam olarak bilinmese de Dercum Hastalığı’nın vücudun yağ moleküllerini doğru şekilde parçalamasını önleyen kalıtımsal bir otoimmün bozukluğu olduğu düşünülmektedir.

5. Kompleks Bölgesel Ağrı Sendromu

5. Kompleks Bölgesel Ağrı Sendromu

Bu vücuttaki acı reseptörlerinin kafayı yemesine sebep olan, ellerde,

kollarda ya da ayaklarda şişmeye ve inanılmaz acılara sebep olan leş bir

hastalıktır. Zamanla ağrıların daha da kötüleştiği bu hastalık için bir tedavi henüz olmasa da hastalığın kaynağının sigara içmekle bağlantılı olduğu bulunmuştur, sigarayı bırakmak için başka bir sebep daha isterseniz bu işinizi görebilir.

4. Küme Baş Ağrısı

4. Küme Baş Ağrısı

Migren ve gerilim tipi baş ağrısının aksine küme baş ağrılarının kaynağı

gözlerin tam arkasında yer alır. Genelde tek seferde birkaç hafta süren ve geceleri ortaya çıkan nöbetlerle kendisini gösterir. Ağrı nöbetlerinin kronik olması, acının dayanılmazlığı ve bu ağrıdan kurtulmak için insanların ölmek istemeleri dolayısıyla “intihar baş ağrısı” olarak da anılır.

3. Penis Kırığı

3. Penis Kırığı

Bunun ne olduğunu her erkek bilir ve evet, tam da düşündüğünüz kadar

acılıdır. Bu maddeyle ilgili şimdilik söyleyeceklerimiz bu kadar.

2. Postdural Ponksiyon Baş Ağrısı

2. Postdural Ponksiyon Baş Ağrısı

Spinal baş ağrısı olarak da bilinen bu ağrı türü bir insanın tecrübe edebileceği en kötü baş ağrısıdır. Beyninizi ve omuriliğinizi çevreleyen ve insan anatomisindeki en hassas kısımlardan olan meninksleri\ ( beyin ve omurilik zarlarını) etkileyen bu baş ağrısı türü spinal anestezinin bir yan etkisidir. Sık görülen semptomları arasında duyma kaybı, baş dönmesi, mide bulantısı, sersemlik ve ısıtılmış demirleri yakılmaya benzetilen akıl almaz bir acı vardır.

1. Duygusal Acı

1. Duygusal Acı

Depresyondan travma sonrası stres bozukluğuna her alanda yapılan çalışmalar gösteriyor ki, duygusal acılar da beyinde fiziksel acılarla aynı bölgeyi tetikliyor ve bazı vakalarda bu acı fiziksel acılardan daha dayanılmaz olabiliyor. Başta kulağa şaşırtıcı gelebiliyor ama psikolojik sıkıntılar insanların tecrübe edebileceği en beter şeyler olabiliyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
282
170
80
34
19
15
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yasın Kılınc

ayak serçe parmağını köşeye çarpma acısı nerde

Franz54

Birinci maddeye kadar inerken gözüm hep depresyonu aradı ama birde gorünce gerceķten sağlam içerik oldugunu anldım her hastalık kötüdür ama acı çekme süreler... Devamını Gör

Nightwing Robin

Ayı saldırısı mı_? Yani komodo ejderi saldırınca acısız mı ölüyoruz_?