Görüş Bildir
Haberler
Bir Çırpıda Bitirilebilecek Kitaplardan Olan Acımak İsimli Romanın Özeti

Bir Çırpıda Bitirilebilecek Kitaplardan Olan Acımak İsimli Romanın Özeti

Elif
22.06.2022 - 14:26

Çağdaş Türk Edebiyatı yazarlarından olan Reşat Nuri Güntekin'in kaleme aldığı Acımak romanı, kısa soluklu eserlerinden biri. Roman, bir öğretmenin babası hakkındaki gerçekleri öğrenmesini konu alıyor. Etkileyici hikayesiyle hemen herkes tarafından beğenilen bu roman, lise ve üniversitelerde okutuluyor. Acımak romanının özeti ve kahramanları ise pek çok okuyucu tarafından merak ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Acımak Romanının Özeti

Acımak Romanının Özeti

Mektebin baş muallimi olan Zehra öğretmen, küçük yaşlarda yaşadığı kötü olaylardan dolayı merhamet duygusunu kaybetmiştir. Maarif Müdürü ise Zehra'nın eğitimini çok takdir eder. Ancak onun öğrencilere karşı bu kadar acımasız olmasına üzülür.

Zehra öğretmene babasının hasta olduğu ve öleceği haberi gelir. Babasını görmek istemez. Fakat maarif müdürü onu ikna eder, babasını görmeye giderler. Zehra öğretmen oraya vardığı zaman babası ölmüştür. Çevredekiler ise Zehra öğretmenin üzülmemesine şaşırır. Cenaze evinde babasının çeyiz sandığında bir defter bulur. Zehra öğretmen, babasının hatıralarını yazdığı defteri okumaya başlar.

Babası Mürşit Efendi, çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile bilinen bir kaymakamdır. Reşadiye'de görevli olduğu zaman toprak ağalarıyla ters düşer ve sürgüne yollanır. Sürgünde Müşerref Hanım ile evlenen babası, kayınvalidesinin maddiyata düşkün olmasından dolayı borca girer. Kayınvalidesi kızları babasına karşı doldurur. Mürşit Efendi, borçlardan dolayı hapse girer. Bu sırada eşi onu terk eder, başka birisiyle evlenir. Mürşit Efendi kızı Zehra'yı öğretmen olabilmesi için çok uğraşır.

Zehra öğretmen babasının kendisi için yaptıklarını öğrenince çok üzülür ve pişman olur. Okula ise değişmiş olarak geri döner.

Acımak Romanında Yer Alan Kahramanlar

Acımak Romanında Yer Alan Kahramanlar
  • Zehra

  • Meveddet Hanım

  • Mürşit Efendi

  • Makbule Hanım

  • Tevfik Hayriye Bey

  • Feriha

Reşat Nuri Güntekin Hakkında Kısa Bilgi

Reşat Nuri Güntekin Hakkında Kısa Bilgi

Yazar Reşat Nuri Güntekin, 25 Kasım 1889 senesinde İstanbul'da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi'nde eğitim gördükten kısa bir zaman sonra Fransız Lisesi'ne başladı. Ancak buradan da ayrıldı. İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat bölümünü bitirdi.

Öğretmenliğinin yanında hikaye, roman, oyun yazarlığı da yaptı. Anadolu Notları adında bir gezi yazısı da bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
resiwan

15 yasinda kitabini okudum, kitap 45 yildir hala bende. simdiki nesil anlamiyor kitabi.