Görüş Bildir
Haberler
Bilkent Üniversitesi'ndeki En İyi Öğrenci Kulüpleri

Bilkent Üniversitesi'ndeki En İyi Öğrenci Kulüpleri

Mike Ross
26.08.2014 - 10:36 Son Güncelleme: 26.08.2014 - 12:25

Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesi olan Bilkent Üniversitesi'ndeki kampüs hayatı öğrenci kulüpleriyle daha aktif bir hale geliyor. Kendinizi geliştirebileceğiniz en iyi 5 öğrenci kulübü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. MT

1. MT

Bilkent Üniversitesi Mühendislik Topluluğu (MT) 1992 yılında kurulmuş olup, Türkiye’nin en köklü ve en önemli öğrenci topluluklarından biridir. Mühendislik öğrencileri tarafından temelleri atılan kulüp, adının aksine tüm üniversite öğrencilerine hitap etmektedir. Mühendislik, İşletme ve İktisadi Bilimler, Sosyal Bilimler ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk, Moleküler Biyoloji ve Genetik dahil olmak üzere geniş bir yelpazede öğrenci portföyüne gerek aktif üye gerek ise katılımcı rolünde ev sahipliği yapmaktadır.MT bünyesinde mezunlarla beraber 1000′i aşkın üye bulunduran, kampüs içinde öğrencilerin hem iş, kariyer hem de eğlence ve sosyalleşme adına etkinlikler düzenlemektedir. Daima “more than engineering” sloganıyla hareket eden kulüp, Türkiye'nin ve dünyanın öncü şirketlerini öğrencilerle buluşturan lansmanlar ve seminerler düzenlemektedir.

2. MEC

2. MEC

MEC, Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi altında faaliyetlerini yürüten, bölüm ayrımı yapmadan üniversite öğrencilerini iş dünyasına hazırlamayı amaçlamış bir öğrenci topluluğudur. Bilkent Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Topluluğu (Management & Economics Community) faaliyetlerine 1988 yılında başlamış olan ve halen 90 kişilik aktif üye kadrosu, 500'den fazla üyesi ile çalışmalarına devam eden bir öğrenci topluluğudur. 26 yaşında olan topluluk, ülkemizdeki en büyük öğrenci organizasyonlarından biridir.

3. Operational Research

3. Operational Research

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Operational Research Kulübü 1992 yılında Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından kurulmuştur. Etkinliklerini Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi’ne bağlı olarak 160’ı aktif yaklaşık 400 üyesiyle sürdürmektedir. Hedef kitlesi tüm Bilkent Üniversitesi öğrencileri olan Endüstri Mühendisliği Operational Research Kulübü, yurtiçinde ve yurtdışında düzenlediği organizasyonlar ve yaptığı ortak çalışmalar ile Bilkent Üniversitesi’nin, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en aktif öğrenci kulüplerinden biridir.

4. Marka Kulübü

4. Marka Kulübü

Üniversite öğrencilerinin ‘Marka’ özel alanında bir araya gelerek oluşturduğu, 2008 yılından bu yana uluslararası ve ulusal birçok öğrenci projesine imza atmış, öğrenci projesinin gerçekleşmesine katkıda bulunmuş bir grubun Bilkent Üniversitesi’nde kurduğu bir öğrenci kulübüdür.

Ülkemizde ve tüm dünyada, büyük markaların altına imzalar atmış kişi ve kuruluşlardan yola çıkarak, bu kişi ve kuruluşlardan bire bir yardım ve öğreti alarak bu konuda araştırmalar yapıp paylaşarak edindiğimiz bilgileri, kendi içimizde bulunan yaratıcı fikirlerle harmanlayarak, marka yaratma ve yönetme alanında M.K üyelerini ve üniversite gençliğini yetkin kişiler yapacak ortamı hazırlamaktır.

5. TDP

5. TDP

Bilkent Üniversitesi'nin en aktif ve etkili kulüplerinden olan TDP, sene boyunca Toplumsal Duyarlılık Projeleri geliştirip, Türkiye çapında organizasyonlara imza atmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
14
3
2
2
1
0