Görüş Bildir
Haberler
Bilinçaltımızda Neler Dönüyormuş: Duyunca Akla Direkt Cinsellik Getiren Şeyler

Bilinçaltımızda Neler Dönüyormuş: Duyunca Akla Direkt Cinsellik Getiren Şeyler

21.10.2021 - 10:00

İnsanlar çoğunlukla beyinlerinde oluşan çağrışımların mantıklı bir açıklaması olduğunu düşünür. Peki konuyla hiç alakası olmasa da bazı şeylerin duyduğumuz ilk anda cinselliği çağrıştırdığını biliyor muydunuz? Akla cinselliği getirmesiyle araştırmalara konu olmuş kelime ve seslerden en bilinenleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Islık sesi

1. Islık sesi

'Islıkla cinselliğin ne alakası var?' dediğinizi duyar gibiyiz. Masum Yeşilçam filmlerinde sevgilinin cama çağrılmasından tutun bülbüllerin ötüşmesine, romantik filmlerde flörtleşmek için kullanılmasından tutun beğenilen bir kadına laf atmak için çalınmasına kadar geniş bir kullanım alanı olan ıslığın çağrışımı başka ne olabilir ki?

2. Biraz gevşemenin kimseye zararı olmaz.

2. Biraz gevşemenin kimseye zararı olmaz.

Arkadaş ortamınızda geçirdiğiniz yorucu günden yakındığınızı hayal edin. Karşı cinsten biri 'Gel sana biraz masaj yapayım' derse, ne hissedersiniz? Masaj kelimesinin duyulduğu ilk anda anlamı itibariyle rahatlama hissettirmesi gerekirken hoş bir irkilme yaratması ne tuhaf, değil mi?

3. Yiyecek deyip geçmeyin!

3. Yiyecek deyip geçmeyin!

Bazı yiyeceklerin sadece adını duymak bile insanın iştahını kabartır. Ancak konu cinsel çağrışım olunca krema, dondurma, havuç ve muz gibi bazı yiyeceklerin farklı iştahlara da hitap ettiğini söylemeden geçemedik.

5. Acı ve zevk: Zıt kardeşler

5. Acı ve zevk: Zıt kardeşler

Acı ve zevk karşıt duygular olsalar da, bu duygulara verdiğimiz bazı tepkilerin oldukça benzer olduğunu biliyor muydunuz? Her iki duyguya da verdiğimiz anlık reaksiyonlardan biri olan 'inlemek' tuhaf bir şekilde karşımızdakinin aklına cinselliği getirebiliyor, canının yandığını bilsek de!

5. "Bir kahveye ne dersiniz?"

İlk buluşmaların 'Bir kahve içer miyiz?' cümlesiyle başlamasından mı, yoksa gece sonunda 'Yukarı çıkıp bir kahve içmez misin?' sorusuyla esas niyetlerin belli edilmesinden mi bilinmez, kahve de anlamı kendinden büyük kelimeler listemizde yer alıyor. Afrodizyak etkisiyle de bilinen kahvenin kırk yıl hatırı olur mu, emin olamasak da cinsel çağrışımları olduğu kesin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sen istiyor duj?

6. Sen istiyor duj?

Hem kendimizi karşı cinse beğendirmek için yaptığımız onca işlemin hem de kendimizi beğendirip niyetimize ulaştıktan sonra rahatlamak için yaptıklarımızın başında gelen 'duş' bu listede yer almasa olmazdı, değil mi?

8. Pul ve diğerleri...

8. Pul ve diğerleri...

'Sana pul koleksiyonumu göstereyim mi?' cümlesi ilk nerede kullanıldı çoğumuz bilmesek de hepimiz bu cümlenin anlamını biliyoruz. 'Koleksiyon' kelimesi de 'kahve' gibi cinsellik isteğini anlatmanın tuhaf şifrelerinden.

8. Topuklu ayakkabı sesi

8. Topuklu ayakkabı sesi

Başta erkek okurlarımız olmak üzere herkes kabul eder ki, topuklu ayakkabı sesinin içimizde uyandırdığı ilk ve hatta tek çağrışım cinsellik. Sadece sesiyle değil, estetik görüntüsüyle de bu obje dünyadaki çoğu insana aynı tatlı ürpertiyi yaşatıyor!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
21
19
16
11
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Olur öyle :)