Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş 3-1 Eskişehirspor

Beşiktaş 3-1 Eskişehirspor

Mustafa Boztepe
07.03.2016 - 18:47 Son Güncelleme: 07.03.2016 - 22:06

Spor Toto Süper Lig'in 24. hafta kapanış maçında şampiyonluk yarışı veren Beşiktaş, ligde kalma mücadelesi veren Eskişehirspor'u konuk etti. Maçı 3-1 kazanan Siyah-beyazlılar Fenerbahçe'yle olan puan farkını 1 maç eksikle 2'ye indirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şenol Güneş: 'Artık her maç final'

Şenol Güneş: 'Artık her maç final'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, her maçın final olduğunu söyledi. Kalite farkının ortaya çıktığı bir maç seyrettiklerini belirten Güneş, ikinci yarıda rakiplerinin dirençlerini kırdıklarını ifade etti.

İşte Şenol Güneş’in sözleri:

“Oyunun tamamında iki takımın arasındaki güç farkı oyuna yansıdı. İlk 15 dakika yavaş oynadık. Hızlanıp öne oynadıkça, kanatları kulandıkça pozisyon bulduk. Hiç gelmeyen rakibe 2 pozisyon verdik. Biri de gol oldu zaten. Genel olarak kazanmak için sahaya çıktı oyuncular. Önemli olan futbol adına iyi işler yapmaya çalışırken maçı kazanmaktı. Oyuncuları tebrik ediyorum, bunu yaptılar. Artık her maç final. Oyun üstünlüğü rakiplerimize göre bizim lehimize. Rakibimiz ölüm kalım maçı olarak görüyor ve hızlı başlıyor. Bu dirençlerini kırınca ibre lehimize döndü. Hem kupa hem lig maçları bizi yoruyor. Eldeki oyuncularımızın patlayıcı güç olarak oynamasını zaman zaman engelleyebiliyor. Buy hafta cumartesi oynayacağız. Rakibimiz bizden daha önce oynadı. Rize ve Trabzon’da iki maç oynayacağız. İkisi de iyi takım. Trabzon zorda olsa da iyi oyuncuları var. Biz cumartesi oynuyoruz Rize ile. Salı günü Trabzon arkasından Antalya ile oynayacağız.”

Aybaba: 'Bulunduğumuz yerden çıkmak istiyoruz'

Aybaba: 'Bulunduğumuz yerden çıkmak istiyoruz'

Maçın ardından Samet Aybaba müsabakayı değerlendirdi. Hafta başından beri Beşiktaş maçına çalıştıklarını ifade eden Aybaba, “Ligin en iyi oynayan takımı vardı karşımızda. Hem içeri katedip hem de dışarı katedip alan daraltıp disiplinli oynamak istemiştik ama çok basit hatalar yaptık. Özellikle ilk golü yedikten sonra ilk bölgede çok top kaybı yaptık. Beşiktaş iyi oynadı ve hak ederek kazandı. Önümüzde Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçları var. Bunları kazanıp bulunduğumuz yerden çıkmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Beşiktaş 3-1 Eskişehirspor

Beşiktaş 3-1 Eskişehirspor
  • Besiktaş bu sezon Süper Lig'de en fazla isabetli pas yaptığı maçı oynadı (532)

  • Eskişehirspor, dört puanla ligin en başarısız deplasman takımı.

  • Beşiktaş'ın son 7 maçta 8 topu direkten döndü.

  • Mario Gomez kariyerinde ilk kez bir sezonda beş maçta 2'şer gol atmayı başardı.

  • Süper Lig kariyerinde 100. maçına çıkan Oğuzhan Özyakup, maçı 1’i isabetli 2 şut, 3 kilit pas ve 11 top kazanmayla bitirdi.

Spor Toto Süper Lig’in 23 .hafta mücadelesinde Beşiktaş, evinde karşılaştığı Eskişehirspor’u 3-1’le geçti.

Başakşehir Fatih Terim Stadı’na oynanan maçta gol perdesini 29. dakikada Atiba Hutchinson açtı. Jose Sosa’nın kullandığı korner vuruşunda ön direkte topla buluşan Hutchinson, kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı.

Beşiktaş’ın hızlı başladığı maçta 2. gol dakikada Mario Gomez’den geldi. Ricardo Quaresma’nın müthiş trivela ortasında şık bir kafa vuruşuyla ağları sarsan Mario Gomez, bu sezonki 17. golünü atmış oldu.

İlk yarı bu skorla tamamlanırken, müthiş performansıyla maçın ikinci yarısına damga vuran Ricardo Quaresma adelesinde yaşadığı sakatlığın ardından yerini Kerim Frei’a bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkinci yarının da büyük bir kısmında üstün olan taraf Beşiktaş, 3. golü de yine Mario Gomez ile buldu. Jordi Figueras’ın kısa düşen pasında araya giren Alman golcü, Ruud Boffin’i affetmedi ve skoru 3-0’a getirdi.

Eskişehirspor’da Anel Hadzic’in 89. dakikada ceza sahası dışından attığı gol maçın skorunu belirledi ve Beşiktaş sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Bu sonucun ardından maç eksiği olan Beşiktaş, 54 puanla 2. sıradaki yerini korudu. Ligin dibine demir atan Eskişehirspor ise 17 puanla 18. sırada kaldı.

Şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş önümüzdeki hafta Çaykur Rizespor deplasmanına konuk olacak. Küme düşme hattından kurtulmak isteyen Eskişehirspor ise evinde Akhisar Belediyespor’u konuk edecek.

Sporcope

Süper Lig'de puan durumu

Süper Lig'de puan durumu

Oğuzhan Özyakup 100. maçına çıktı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
12
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ezgiliçe

vurduğunuz gol olsun be.

tibet kartal

Beşiktaşım geliyor çalsın davullar sazlar