Görüş Bildir
Haberler
Berlin'e Yolunuz Düşerse Mutlaka Gitmeniz Gereken 11 Restoran ve Dükkan

Berlin'e Yolunuz Düşerse Mutlaka Gitmeniz Gereken 11 Restoran ve Dükkan

can aksoy
30.10.2015 - 15:15

Yemek çoğumuz için vazgeçilmezlerimizden, yurt dışına gitmişken farklı tatlar, farklı lezzetler denemeden dönmenin de hiç bir anlamı yok. Berlin ise bence Avrupa'nın Londrası gibi, 'Londra'da Avrupa'nın değil mi?' gibi saçma düşüncelerden uzaklaşıp yemeğe odaklanalım. Her mutfağın en güzel örneklerini kolayca bulabildiğimiz bir şehir gerçekten Berlin. Öncelikle yemek yemediğim hiç bir yeri sizlerle paylaşmadığımı belirteyim, yani paylaştığım her yere gidildi test edildi onaylandı :) Çok tanıdık ya da bilindik yerler olabilir bazıları ama Berlin'e kadar gitmişken gidilmeye değecek yerleri paylaşmaya özen gösterdim. Lokasyonları bulmak kolay olsun diye her restoran için hem Google Map hem de Foursquare linklerini ekledim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Block House

1. Block House

Ünlü Maredo restoranlarına benzemiyor bu adamlar sadece steak yapıyor. Franchise bir restoran daha çok Almanya ağırlıklı ancak Avrupa'da bazı şehirlerde de görmek mümkün.

Berlin'de hemen hemen her yerde karşınıza çıkabiliyor. Toplam 7 restoranı var. Ne yenir konusu ise yarım kiloluk bir T-BONE STEAK her derdinize deva olacaktır, özellikle yanında kumpir yada baked patato ve üzerindeki sos tam bir yırtıcı forvet adeta. Sos zaten o kadar lezzetli ki hemen ekstra getiriyorlar size sormadan (unuturlarsa ısrarla isteyin.)

Yarım kiloluk T-BONE 1 kişi de yenebilir ama 2 kişilik isterseniz de cüzi bir farkla iki kişilik hazırlıyorlar. İki farklı lokasyon için linkleri yazdım bunlar dışında 5 tane daha Block House var.

Google Map (Alexanderplatz)

Foursquare (Alexanderplatz)

Google Map (Kurfürstendamm)

Foursquare (Kurfürstendamm)

2. Mustafa's Kemüse Kebap

2. Mustafa's Kemüse Kebap

Öncelikle baştan uyarayım en az 1 saat kuyruk bekleyeceksiniz, gece de 2'ye kadar açık. Ona göre organize olunmasında fayda var. Yemen karşısındaki marketten bir bira alıp kuyrukta sohbet ederek vakit geçirebilirsiniz, açsanız bira ile daha da acıkmak mantıklı :) Taa Avrupa'ya gelmişim hem de Berlin'e bir de döner mi yiyeyim demeyin, gidin yiyin. Türkiye'de yediklerimize benzemiyor gerçekten, nedeni ise et kaliteli arkadaş burada.

Mustafa's da tavuk döner var esas marifet içindeki sos ve peynir, gerçekten efsane. Çalışanları izlerken de hemen hesap yapılıyor ulan sırada 100 kişi olsa tanesi 4 eurodan ooo çılgın. Yanlış hatırlamıyorsam dürüm+ayran 4 euro idi. Çalışanlar sizin Türk olduğunuzu anlayınca otomatikman ilgi alaka da artıyor.

[Google Map](https://www.google.com/maps/place/Mustafa's+Gem%C3%BCse+Kebap/@52.4938145,13.3858404,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47a85029195b7e73:0xa934dc3108889d2f)

Foursquare

3. Burgermeister

3. Burgermeister

Köprü altı bir burgerci (Üstünden metro geçiyor). Mustafa's da ki gibi kuyruk olayı burada da var ama burada işi banka sırası gibi sıramatik ile çözmüşler.

Maalesef bira yok, bira burger yapmayı düşünüyorsanız en yakın büfeden biranızı alıp öyle gelin.

Cheesburger 2 euro civarıydı yanında patates ile birlikte ve cidden lezzetli. Öyle devasa değil normal insani boyutlarda bir burger çok açsanız 2 tane yersiniz rahatlıkla. Düşünmeden edemiyor insan 'ulan bunu Türkiye'de yapacan paraya para demeyiz' diye ama yok yandaş olacaksın ki bir yer açabilesin güzel ülkemizde.

Google Map

Foursquare

4. Ach! Niko Ach!

4. Ach! Niko Ach!

Arkadaş ne varsa Yunan'da var hani bir ara her şeyi iteliyorduk ya, o ara komple itelenseydik keşke. Her neyse yemek konusunda adamlar Türk damak tadına yakınlığından ziyade adamlar yapıyor be abi :) Kudamm (Kurfürstendamm)'da bulunan bu restorana gitmeden Berlin'den dönmeyin.

Her masaya sınırsız ouzo shot geliyor, garson kendine de bir bardak koyuyor ve hep birlikte içiyorsunuz. Bu yemek boyunca devam ediyor. Hatta çok yoğunlarsa şişeyi masaya bırakıyorlar, siz shotlara devam ediyorsunuz. Ah birde o sarımsaklı ekmek yok mu... 

Tavsiye edeceğim yemekler ise; Kuzu pirzola, ahtapot, sarımsaklı ekmek, yunan salatası ve tabi ki içecek olarak da ouzo plomari. Tatlı olarak da milföyden yapılan adı Bohatsa olan bir tatlı var gayet hafif.

Google Map

Foursquare

5. Vapiano

5. Vapiano

İtalyan bir restoran sanılsa da aslında Almanlara ait bir franchise. Lezzet ise mükemmel. Seçiminize göre gözünüzün önünde yemeğinizi hazırlıyorlar, bir çok aşçı olduğu için çok sıra beklemiyorsunuz. 

Pizza, makarna, risotto ve salatalar... Franchise olduğu için Berlin'de çeşitli yerlerde restorana denk gelebilirsiniz. Tavsiyem; Mantarlı, tavuklu, kremalı bir makarna yanında ise güzel bir kırmızı şarap.

Google Map

Foursquare

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Wonderpots Frozen Yogurt

6. Wonderpots Frozen Yogurt

Ülkemizde de bir çok firmanın deneyip de yanıldığı sadece Shaya grubun franchise ile başarabildiği ancak fazla da yaygınlaşamadığı bir dal frozen yoğurt. Burada tek çeşit frozen yoğurt olduğu için onu seçip içine istediğin meyveden, sostan yada çikolatadan koyup afiyetle yiyorsun. Özellikle dekorasyonu mükemmel olan bu dükkana sadece fotoğraf çekmek için bile girilebilir.

Google Map

Foursquare

7. Kuchi Sushi Restaurant

7. Kuchi Sushi Restaurant

'Berlin'e gelmişken ağız tadıyla bir sushi de mi yemeyelim' diyorsanız şayet sushi restoranı tam olarak budur. Herhangi bir franchise değil gözünüzün önünde taze taze hazırlıyorlar. Japon restoranı olmasına rağmen Kore'den Kimchi, Çin'den de bazı etleri menülerine eklemişler. İki kişilik karışık sushi tabağı ve yanında 2 adet buz gibi Asahi birasıyla gününüzü gün edebilirsiniz. 

Ortamı oldukça sıcak çalışanların da bir o kadar yardımsever olduğu bir yer. Avrupa'da bulmak zor.

Google Map

Foursquare

8. Curry 36

8. Curry 36

Berlin denince currywurst yemeden dönmeniz ayıp olur. Domuz yemem ben diyen müslüman arkadaşlar için maalesef yollarımız burada ayrılıyor. Her neyse nedir bu currywurst? Izgara sosis, acılı ketçaplı bir sos ve üzerine köri baharatı. Yanında bir de patates kızartmasıyla yeme de yanına yat adeta. Bunlarla birlikte madem günaha girdik aç bi Erdinger buğday birası tam olsun.

Curry 36 ise bu işi iyi yapan yerlerden sadece biri.

Google Map

Foursquare

9. Hokey Pokey

9. Hokey Pokey

Dondurma olmadan yaşayamaz kimisi. O arkadaşlar için bir tavsiye Häagen-Dazs da var tabi ama bu artık bilindiklerin arasına girdiği için ben başka bir yeri tavsiye ediyorum. 13:00 da açıldığını bilmek de fayda var. Bir top dondurma da 1,60 euro.

Google Map

Foursquare

10. Baba Angora

10. Baba Angora

Türk insanı için Kahvaltı önemli. Aksini kimse iddaa edemez. O yüzden Berlin'in altını üstüne getirmeden önce güzel bir enerji toplamak için burada mükemmel bir Türk kahvaltısı yapabilirsiniz. Kesinlikle yemeniz gereken bir şey varsa o da sucuk. Almanya'da Egetürk marka sucuklar cidden meşhur ve kesinlikle bizim sucuklarımıza benzemiyor. Müslüman kardeşlerim helal bu et yeyin gari :)

Ayrıca Baba Angora da menemen de yememek olmaz. Genelde Kudamm'a yakın adresler verdim ama bu bölge konaklama açısından da çok verimli.

Google Map

Foursquare

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Pomodorino

11. Pomodorino

Buz gibi bir Peroni ve bol seçenekli pizzalardan 2 parça, ucuz ve doyurucu bir menü olacaktır. Büyük pizza 14 euro, parça pizza 2 euro. Gerçekten çok samimi ve keyifli bir yer. Çoğu kişiye göre Berlin'in en iyi pizzacısı.

Google Map

Foursquare

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
23
17
10
6
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın