Görüş Bildir
Haberler
Behçet Nacar Hayata Veda Etti

Behçet Nacar Hayata Veda Etti

adem kara
03.10.2014 - 12:01 Son Güncelleme: 03.10.2014 - 12:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk sinemasına; oyuncu, yapımcı ve senarist olarak hizmet eden, Yeşilçam’ın en önemli karakterlerinden “Parçala Behçet”i yaratan Behçet Nacaroğlu hayatını kaybetti.

Ciğerlerinden hasta olan ve Balıklı Rum Hastanesi Geriyatri servisine yatırılan Behçet Nacaroğlu, 80 yaşında vefat etti. Sinemanın hemen her dalında faaliyet gösteren Behçet Nacar’ın ayrıca Beyoğlu’nda bir kostüm kiralama dükkanı bulunuyordu.

Sinemamızın Yeşilçam döneminde figüranlık yaparken gördüğü ilgi üzerine başrol teklifi alan ve ilk defa başrolde oynadığı Parçala Behçet adlı filmiyle bir zamanlar fenomen olan Behçet Nacaroğlu'nun oynadığı diğer filmler arasında Canım Sana Feda, Şaka ile Karışık, Malkoçoğlu, Azrail Peşimizde, Helal Sana Behçet, Ustura Behçet, Behçet Derler Adıma gibi filmler var.

Cenazesi 03 Ağustos 2014 Cuma günü (bugün), Bakırköy Amine Hatun Camii’nde kılınacak ikindi namazını müteakip toprağa verilecek.

Behçet Nacar kimdir? 

1934 yılında doğdu ve tam adı Behçet Nacaroğlu. İstanbul Erkek Sanat Enstitüsü mezunudur. 1960'lı yılların ortalarında sinemaya figüran olarak başlamış yaklaşık 142 filmde rol almıştır. Yeşilçam'ın önemli karakterlerinden 'Parçala Behçet' olarak akıllarda kalmıştır.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0