Görüş Bildir
Haberler
Bedirhan'a Hediye Deney Seti

Bedirhan'a Hediye Deney Seti

ATKN
15.08.2015 - 17:13

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Konya'da su, balon ve mumla yapmak istediği deneyi anneannesinin müdahalesiyle yarıda kesilen Bedirhan'a, TÜBİTAK'ın deney setini gönderdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şanlıurfa'da yaşayan ve akrabalarını ziyaret etmek için ailesiyle gittiği Konya'nın Akşehir ilçesinde, bir şişe su ve balonla deney yapmak isterken anneannesinin müdahalesiyle girişimi yarım kalan 9 yaşındaki Bedirhan Aydın'in videosu, sosyal medyada büyük ilgi görmüştü.

Kız kardeşi Hatice'nin çektiği videonun internette büyük yankı uyandırmasının ardından Bedirhan Aydın'a Türkiye'nin dört bir yanından destek yağdı. Bilime merakıyla herkesin takdir ettiği Bedirhan'a bir destek de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'tan geldi.

Bakan telefonla aradı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır, Aydın'ı tatil için geldiği Akşehir'deki anneannesinin evinde ziyaret ederek, Bakan Işık'ın gönderdiği TÜBİTAK'ın elektrik deney setini verdi.

Bedirhan'ı telefonla arayan Bakan Işık, yaptığı çalışmadan dolayı kendisini tebrik etti ve bundan sonra yapacağı çalışmalarda arkasında olacağını söyledi.

Hediye için teşekkür eden Bedirhan Aydın'ın, anneannesinin suyunu almasıyla deneyinin yarım kaldığını anlatması Bakan Işık'ı güldürdü. Konya'nın çok sayıda bilim insanı çıkardığını dile getiren Işık, Aydın'ın da bilim insanı olmasını diledi.

'Deney videoları izliyorum'

Bedirhan Aydın da, Bakan Işık'ın kendisine gönderdiği deney setiyle yeni çalışmalar yapacağını söyledi. İnternetten deney videoları izlediğini anlatan Aydın, merak ettiği bazı bilimsel gösterileri de izlediğini, bazılarını da evde denediğini anlattı.

Aydın, deneyinin sosyal medyada yankı uyandırmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek, 'Evde bir şişe su, balon ve çakmakla deney yapmak istemiştim. Kardeşim Hatice de bunu kaydediyordu. İçi su dolu balonun yanıp yanmayacağını test etmek istemiştim. Bu sırada anneannem geldi ve suyu aldı. Buna çok sinirlendim. Sonra videoyu ailem izledi ve çok beğendi. Sonra da internete yüklendi. Herkes de izledi' dedi.

'Sonra çok pişman oldum'

Bedirhan'ın videosunda suyu alırken görülen anneannesi Dursiye Özen (68) de torunun bilime meraklı olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Torununun sürekli deneyler yaptığını, kendisinin de buna destek olduğunu anlatan Özen, 'O an Bedirhan'ın hazır suyumu deneyde kullandığını görünce şebeke suyu içemediğim için istemsizce elinden aldım. Videoya kayıt edildiğini görmemiştim. Sonra çok pişman oldum. Kesinlikle onun deneyine müdahale etmek istemedim. İnşallah benim oğlum ileride büyük bilim insanı olacak' diye konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0