Görüş Bildir
Haberler
Bazılarını Anlamak Zor! Bugüne Kadar Yaşanmış En Pahalı ve Garip Hırsızlık Olayları

Bazılarını Anlamak Zor! Bugüne Kadar Yaşanmış En Pahalı ve Garip Hırsızlık Olayları

Penny
14.07.2019 - 09:54

Mona Lisa, Nutella, Empire State Binası ve şişirilebilir goriller... Bütün bu şeylerin ortak bir özelliği var; hepsi oldukça pahalı ve hepsi çalınmış. Bu güvenli şekilde korunan nesnelerin nasıl çalınabileceğini veya neden birinin şişme bir goril çalmak isteyeceğini anlayamayabilirsiniz. Bazı suçlular çok kararlı, bazıları ise geleneksel olmayan yolları seçmek istiyor ve hiçbir şey onları durduramıyor.

Kaynak: https://www.rd.com/culture/most-expen...
İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Şişme goril, 6.000$

13. Şişme goril, 6.000$

Yaklaşık 10 metrelik şişme goril 2010 yılında California, Simi Valley'deki bir otomobil bayisinden çalındı. Daha sonra aynı yerdeki bir lisede bulundu. Aslında, şişme maymunları çalmak oldukça yaygın. Daha önce de biri Seattle, Washington yakınlarındaki bir alışveriş merkezinden, biri Alberta'daki bir otomobil bayisinden, bir diğeri de Yeni Zelanda'daki bir spor salonundan çalınmıştı.

12. Nutella, 20,000$

12. Nutella, 20,000$

2013 yılında Almanya'nın Niederaula kentinde yaklaşık 11.000 kilo Nutella çalındı. Bu çikolataya aşık birçok insan bunun sebebinin ne olabileceğini pek düşünmemiştir. Dahası, Atlantik'te gizli bir Nutella karaborsası olduğu düşünülüyor.

11. Kaynak saç, 30.000$

11. Kaynak saç, 30.000$

Oldukça garip olsa da, saç hırsızlığı aslında oldukça yaygın. Bir zamanlar birileri bir güzellik salonundan 30.000$ değerinde kaynak saç çaldı. Daha önce başka biri 8,000 dolarlık saç çalmıştı.

10. Peynir

10. Peynir

Korsanlarla sadece denizlerde karşılaşabileceğinizi düşünüyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Artık 'peynir korsanları' da var! Bir zamanlar 46.000 dolar değerinde peynir çaldılar ve bu o bölgedeki ilk peynir hırsızlığı değildi.

9. Roket motoru, 200.000$

9. Roket motoru, 200.000$

2012'de NASA, çalınan ve müzayedede satılmaya çalışılan bir Saturn RL-10 roket motoruna el koydu. Satıcı, onu başka birinden satın aldığını iddia etti ve o kişi de motoru, bir NASA çalışanının kendisine sattığını iddia etti. Hatta biri 2010'da bu ya da buna çok benzer bir tanesini eBay'de satmaya çalışmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Dinozor kemikleri, 1 milyon doların üzerinde

8. Dinozor kemikleri, 1 milyon doların üzerinde

Bir paleontolog olan Eric Prokopi, Moğolistan'dan dinozor fosilleri çaldı ve onları ABD'ye kaçırdı. Tutuklandı, 3 ay hapis yattı ve o zamandan beri yetkililerin, fosillerin karaborsada satılmalarıyla ilgili araştırmalarına yardımcı oluyor.

7. Dorothy’nin yakut kırmızısı ayakkabıları, 2 ila 3 milyon dolar arası

7. Dorothy’nin yakut kırmızısı ayakkabıları, 2 ila 3 milyon dolar arası

Oz Büyücüsü'nün ikonik ayakkabıları 2005'te Minnesota'daki Judy Garland Müzesi'nden çalındı. Hırsızlar bir miktar para karşılığında geri vermek istedi, ancak 2018'de FBI güvenli bir şekilde onları kurtardı ve suçluları da tespit etti.

6. Davidoff-Morini Stradivarius, 3,5 milyon dolar

6. Davidoff-Morini Stradivarius, 3,5 milyon dolar

Bu nadir Stradivarius kemanı 1980'de, o sırada 91 yaşında olan ve hırsızlıktan kısa bir süre sonra vefat eden New York'un ünlü kemancısı Erica Morini'nin evinden çalındı. FBI, 35 yıl sonrasına kadar bu kemanı kurtaramadı.

5. Akçaağaç şurubu, 20 milyon dolar

5. Akçaağaç şurubu, 20 milyon dolar

2012 yılında Kanada'nın Quebec kentindeki Quebec Maple Şurubu Federasyonu'ndan 720.000 galon akçaağaç şurubu çalındı. Şurup fıçıları boşaltılıp yerlerine su doldurulmuştu. Fakat bunun üretimin düşük olduğu yıllarda gerekli tedariğin sağlanabilmesi için yapıldığı konuşuluyordu. Daha sonra başka bir tesiste bulundular, ancak çalanlar, onları yasal olarak satın alındıklarını iddia etti. Çalan grup 'Akçaağacı Şurubu Karteli' olarak adlandırılıyordu. Buradan çaldıkları şurupları marka etiketiyle daha yüksek bir fiyata satıyorlardı.

4. Saliera, 57 milyon dolar

4. Saliera, 57 milyon dolar

Bu altın heykel, 2003 yılında Viyana’nın Sanat Tarihi Müzesi’nden çalındı. Hırsızlar, müzenin dışındaki iskeleye tırmandı, bir pencereyi kırdı ve hareket dedektörlerinden kurtularak heykelleri çaldılar. Birkaç yıl sonra hırsızlar, müzenin sigorta şirketinden fidye talep etmeye çalıştıkları sırada yakalandılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Amber Odası, 142 milyon dolar

3. Amber Odası, 142 milyon dolar

Amber Odası, Prusya'daki bir Alman heykeltıraş tarafından tasarlandı ve Hollandalı bir usta tarafından inşa edildi. Daha sonra Rusya’ya hediye olarak verildi ve önce St. Petersburg’daki Kış Evi’ne, ardından Puşkin’deki Catherine Sarayı’na taşındı. II. Dünya Savaşı sırasında Naziler gelip odayı yağmaladılar ve daha sonra Königsberg, Almanya'ya (şimdi Kaliningrad, Rusya) gönderdiler. 1944 yılında bombalı bir baskınında imha edildi.

2. Empire State Binası, 2 milyar dolar

2. Empire State Binası, 2 milyar dolar

Empire State Binası fiziksel olarak çalınmadı, ama niteliğini kaybederek bir mülk oldu. Daily News gazetesi, şehrin kayıt sisteminin hırsızlığa ne kadar müsait olduğunu göstermek istedi. Sahte bir şirket kurdular, sahte evraklar hazırladılar ve bina sadece 90 dakikada 'çalındı'!

1. Mona Lisa, 2 milyon dolar

1. Mona Lisa, 2 milyon dolar

Bu ünlü Leonardo da Vinci tablosu, 1911'de Louvre'dan çalındı. Hırsız orada bir süreliğine el işleri ustası olarak çalıştı. Bir dolapta saklandı ve müze gece kapandığında resmi çaldı. Müze ertesi sabah açıldığında, önlüğündeki tabloyla birlikte dışarı çıktı. Sadece 2 yıl sonra, tabloyu satmaya çalışırken yakalandı.

BONUS: Dünyanın En Şanslı Hırsızı

BONUS: Dünyanın En Şanslı Hırsızı

17. yüzyılda, Albay Blood adında bir adam, Kraliyet Mücevherlerini çalmaya çalıştı ama tutuklandı. Kralın kendisi dışında herhangi biriyle konuşmayı reddetti, çünkü Kral'ın cesur ve cüretkar insanlara sempati duyduğunu biliyordu ve onu etkilemek istedi. Kral Charles gerçekten çok eğlendi. Hatta Albay Blood'u affetti ve ona yılda 500 Euro değerinde İrlanda toprağı verdi!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
8
7
6
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hüseyin Kurt

Birisi de ülke ve devlet çalmıştı yakın zamanda...tanıyan var mı?