Görüş Bildir
Haberler
Başarılı Oyunculuklarıyla ve Konularıyla Alman Sinemasında Gösterilen Türk Yapımı Filmler

Başarılı Oyunculuklarıyla ve Konularıyla Alman Sinemasında Gösterilen Türk Yapımı Filmler

Merhabalar. Alman sinemasında Türk karakterlerin hayatlarını konu alan ve Türk kökenli sinemacıların yaptığı pek çok başarılı film var. Özellikle son yıllarda Fatih Akın'ın filmleri de bunlara örnek gösterilebilir. Bu yazıda Alman sinemasında boy gösteren Türklerin rol aldığı ya da yapımını üstlendiği filmleri derledim.

İyi seyirler dilerim. 🇩🇪 🎬︎

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 40 Metrekare Almanya (1986)

1. 40 Metrekare Almanya (1986)

Almanca adıyla 40 qm Deutschland, Tevfik Başer'in yönettiği hem de yazdığı 1986 yapımı Batı Almanya filmidir. Film birkaç ödül kazandı ve 1986'nın en önemli Alman filmlerinden biri oldu. Film, Türkiye'den Almanya'ya göç eden bir adamın Almanya hakkında hiçbir şey bilmeyen ve Almanca konuşamayan karısını eve kilitleyip dışarı çıkarmamasını konu alıyor. Kadın, bu kültüre ve kocasına karşı bir iç savaş başlatıyor.

2. Almanya: Almanya'ya Hoş Geldiniz (2011)

2. Almanya: Almanya'ya Hoş Geldiniz (2011)

Almanya: Almanya'ya Hoş Geldiniz (Almanya: Willkommen in Deutschland), Yasemin Şamdereli'nin yönettiği bir Alman komedi filmidir. Trajik komedi, Almanya'daki eskiden göçen Türk işçileri ve onların soyundan gelenlerin kimlik ve aidiyet sorununu dramatize ediyor. Film, 61. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde prömiyer yaptı ve En İyi Senaryo ve En İyi Film kategorilerinde Deutscher Filmpreis 2011 ödülünü kazandı.

3. Eine andere Liga (2005)

3. Eine andere Liga (2005)

Eine andere Liga, Buket Alakuş'un yönettiği 2005 yapımı Alman drama filmidir. Filmde 20 yaşındaki Türk-Alman asıllı Hayat adlı kıza meme kanseri teşhisi konur ve bir memesini kaybeder. Babası Baba Can'ın isteğine karşı futbol takımına yeniden katılır. Takımın antrenörü Toni, Hayat'a aşık olur.

4. Yaşamın Kıyısında (2007)

4. Yaşamın Kıyısında (2007)

Yaşamın Kıyısında (Auf der anderen Seite), Fatih Akın'ın yazıp yönettiği 2007 yapımı Türk-Alman drama filmidir. Film, 2007 Cannes Film Festivali'nde Prix du scénario'yu kazandı. Tuncel Kurtiz ve Nurgül Yeşilçay'ın oynadığı film, Türk bir adamın, babasının eski kız arkadaşının kızını bulmak için İstanbul'a gitmesini konu alır.

5. Berlin in Berlin (1993)

5. Berlin in Berlin (1993)

Berlin in Berlin, yönetmenliğini Sinan Çetin'in yaptığı 1993 yapımı Türk dram filmidir. Filmde genç bir Alman mühendis, güzel bir Türk kadınının izinsiz fotoğrafını çeker. Kocası bunu öğrenir ve kavga çıkarır. Tartışmanın ortasında Alman mühendis yanlışlıkla kocayı öldürür ve öldürdüğü adamın karısını bulmak için Berlin'deki Türk mahallesine gider. Hülya Avşar'ın filmdeki rolüyle 18. Moskova Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Chiko (2008)

6. Chiko (2008)

Chiko, Özgür Yıldırım'ın yazıp yönettiği 2008 tarihli bir Alman filmidir. Yapımcılarından biri Fatih Akın'dır. Film, iki arkadaşın arasındaki sadakatin ve dostluğun, birinin diğerini aldatmasıyla gerilmesini konu alır.

7. Evet, ich will! (2008)

7. Evet, ich will! (2008)

Evet, ich will!, Sinan Akkuş'un yönetmenliğini yaptığı 2008 yapımı bir Alman komedi filmidir. Filmde Berlin'deki Türk Alman toplumunun aleyhine olan aşk ve evlilikle ilgili iç içe geçmiş hikayeler yer alır.

8. Ayrılık (2010)

8. Ayrılık (2010)

Ayrılık (Die Fremde) Avusturyalı yönetmen Feo Aladağ'ın yapımcılığını, yazımını ve yönetmenliğini üstlendiği 2010 tarihli Alman-Türk dram filmidir. Aladağ'ın yapımcı, yazar ve yönetmen olarak ilk ürünü olan film dünya çapında beğeni topladı. Film, Umay adlı Türk asıllı bir genç kadının ailesine karşı direnişini ve Almanya'da bağımsız ve kendi kaderini tayin eden bir yaşam mücadelesini konu alır. Umay rolünde ise Sibel Kekilli oynuyor.

9. Kardeşler (1997)

9. Kardeşler (1997)

Kardeşler (Geschwister) yönetmenliğini Thomas Arslan'ın yaptığı ve başrolünde Kool Savaş'ın yer aldığı 1997 yılı Alman filmidir. Yönetmenin Dealer (1999) ve The Beautiful Day (2001) filmlerini de içeren 'Berlin Üçlemesi'nin ilk filmidir. Arslan, filmlerinde ikinci ve üçüncü kuşak Türk asıllı gençlerin Berlin'deki yaşamlarına odaklanıyor.

10. Kebab Connection (2004)

10. Kebab Connection (2004)

Kebab Connection, Hamburg'da geçen ve Anno Saul tarafından yönetilen 2004 yapımı bir Alman-Türk komedi filmidir. Hamburg'da, Türk asıllı İbrahim 'İbo' Seçmez, Alman kung-fu filmini yönetmek istiyor. Ama şimdilik amcasının kebapçısının reklamını yapıyor. İbo'nun aktris adayı olan kız arkadaşı Titzie hamile olduğunu öğrendiğinde, İbo'nun babalık konusundaki belirsizliği, kendi babasının bir Alman kızını hamile bıraktığı için onu reddetmesiyle birleşir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Duvara Karşı (2004)

11. Duvara Karşı (2004)

Duvara Karşı (Gegen die Wand), Fatih Akın'ın yazıp yönettiği 2004 tarihli bir Alman-Türk dram filmidir. Birol Ünel bu filmde Türk asıllı genç bir kadınla medeni bir evlilik yapan alkolik bir dul Alman'ı canlandırıyor. Sibel Kekilli'nin oynadığı kadın kısıtlayıcı ve tacizci erkek akrabalarından kaçmak için çaresizdir. Film, 54. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Altın Ayı kazandı.

12. Kısa ve Acısız (1998)

12. Kısa ve Acısız (1998)

Kısa ve Acısız (Kurz und schmerzlos), Fatih Akın'ın yönettiği 1998 yapımı bir Türk-Alman filmidir. Çeşitli etnik kökenlerden gelen Alman gençlerin karşılaştığı kimlik krizlerine odaklanıyor.

13. Lola und Bilidikid (1999)

13. Lola und Bilidikid (1999)

Lola und Bilidikid, yönetmenliğini Kutluğ Ataman'ın yaptığı 1999 yapımı bir Alman filmdir. Film, Berlin'de yaşayan 17 yaşındaki Türk asıllı Murat'ın eşcinselliğini yavaş yavaş keşfetmesini anlatıyor.

14. Polizei (1988)

14. Polizei (1988)

Polizei, senaryosunu Hüseyin Kuzu'nun yazdığı ve yönetmenliğini Şerif Gören'in üstlendiği 1988 Türk-Alman komedi filmidir. Başrolde Almanya'da bir Türk misafir işçi olarak çalışan Kemal Sunal vardır. Filmde Türklerin gurbette yaşadığı sıkıntılara yer verilmektedir.

15. Dilekler Zamanı (2005)

15. Dilekler Zamanı (2005)

Dilekler Zamanı (Zeit der Wünsche), senaryosunu Tevfik Başer'in yazdığı ve yönetmenliğini Rolf Schübel'in yaptığı Alman televizyon filmidir. Alman televizyon tarihinde ilk kez Türkiye'den Almanya Federal Cumhuriyeti'ne göç tarihini ele alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya'da yaşayan Türkler, Alman sinemasında çok başarılı film ve yapımlar yapıyor. Siz bu filmleri izliyor ya da izlediniz mi? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın