Görüş Bildir
Haberler
Başarılı Çizimleri ve İlginç Hikâyeleriyle Herkesin Beğenisini Kazanan 2019 Yılının En İyi Animeleri

Başarılı Çizimleri ve İlginç Hikâyeleriyle Herkesin Beğenisini Kazanan 2019 Yılının En İyi Animeleri

Soğuk kış günlerinde evde oturup ne yapacağım diye kara kara düşünenler için bu yıla gerek konuları gerekse çizimleriyle damga vurmuş, birbirinden başarılı animelerini bir araya getirdik. Gelin, 2019'un en iyileri arasında hangi animeler yer almış bir bakalım.

(Not: Animeler herhangi bir sıraya göre listelenmemiştir, özetler içinse Türk AnimeTV ve MyAnimeList'ten yararlanılmıştır.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Blade Of Demon Destruction

1. Blade Of Demon Destruction

Babasının ölümünden sonra Tanjirou ailesine bakma görevini üstlenmiştir. Hayatları trajedilerle karşılaşmış olsa bile mutluluğu bulmuşlardır. Ama bu mutluluk Tanjirou ailesini katledilmiş buluncaya kadar sürer ve hayatta kalan tek üyesi olan kız kardeşi Nezuko, bir iblise dönüşür. Şaşırtıcı bir şekilde Nezuko hala insan duygularına sahiptir. Böylelikle Tanjirou'nun kız kardeşini tekrar insana dönüştürme görevi başlar.

2. Dr. Stone

2. Dr. Stone

Kaçınılmaz bir günde, tüm insanlık kör edici bir ışık parlamasıyla donakalmıştır. Birkaç bin yıl sonra, Liseli Taiju uyanır ve kendini heykellerin dünyasında kaybolmuş şekilde bulur. Ama, yalnız değildir. Onun bilime aşık arkadaşı Senku da uyanmıştır ve bilimin gücüyle medeniyeti yeniden inşa etmek için aklında bir fikri vardır.

3. The Rising Of The Shield Hero

3. The Rising Of The Shield Hero

Iwatani Naofumi, kahraman olmak için üç kişi ile birlikte paralel bir dünyaya çağrılır, çağrılan kahramanlar efsanevi ekipmanlarla donatılırlar. Kalkan Kahramanı Naofumi, deneyimsizliği ve yetersizliğinden dolayı en zayıf kahraman olarak görülür ve ihanete uğrar. İhanet edenlerden intikamını almaya ant içince paralel dünyadaki kaderi başlar.

4. The Promised Neverland

4. The Promised Neverland

Lütuf Yetimhanesinde, hayat yetimler için daha iyi olamazdı! Ebeveynleri olmamasına rağmen, diğer çocuklar ve onları önemseyen 'Anne'leriyle mutlu kocaman bir aileyi oluşturmaktadırlar. Özellikle de hepsi 12 yaşına basana kadar evlat edinildiklerinden dolayı, hiçbir çocuk göz ardı edilmez. Gündelik hayatları zorlu yazılılarla doludur fakat yazılılardan sonra dışarıda oynamalarına izin vardır.

Uymaları gereken tek bir kural vardır: yetimhaneden ayrılmamak. Ama bir gün, sınav birincilerinden olan iki yetim, Emma ve Norman, yetimhanenin kapısına gitmeyi cüret edip varoluşlarının ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkarırlar: yetimhaneleri gizemli şeytan ırkı için yiyecek üretilen bir çiftlik, kendileriyse yenmek için yetiştirilen besi hayvanıdır. Kaçış planlarını uygulamak için sadece birkaç ayı kalan çocuklar, bir şekilde önceden karar verilmiş kaderlerini değiştirmek zorundadır.

5. Vinland Saga

5. Vinland Saga

Binlerce yıldır Vikingler, şiddet yanlısı en güçlü soylardan biri olarak kendilerine isim yapmışlardır. Vikinglerin en iyi savaşçılarından birinin oğlu olan Thorfinn, derinden beslediği intikam arzusunu yerine getirebilmek için yeteneklerini geliştireceği savaş alanlarında çocukluğunu geçirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dororo

6. Dororo

Bir samuray efendisi, yeni doğan oğlunun organlarını savaş alanında üstünlük sağlamak için 12 şeytana feda eder. Terk edilmiş olan bu bebek, bir doktorun sayesinde her şeye rağmen hayatta kalmayı başarır. Vücudunu tek parça olarak geri almak için çok sayıda şeytanı avlamaya karar veren genç kahraman, yolculuğu sırasında Japonya’nın en büyük hırsızı olduğu söylenilen bir yetimle karşılaşır.

7. Fire Force

7. Fire Force

Ayağını istediği gibi ateşleyebilen 'Şeytan'ın Ayak İzi' lakaplı kahramanımız Shinra Kusakabe, karşılaştığı tüm Infernal olaylarını söndürmeye çalışmaktadır ve bu uğraşı sırasında diğer alev yönetenlerin oluşturduğu Özel İtfaiye Şirketi 8'e katılır. Infernal yaratan bir grubun ortaya çıkmasıyla, Shira 12 yıl önce ailesinin ölümüne neden olan gizemli yangının üzerindeki sır perdesini aralamaya başlar.

8. Kaguya-Sama: Love Is War

8. Kaguya-Sama: Love Is War

Ülkedeki en yüksek notlara sahip olduğu için dâhi ilan edilen Miyuki Shirogane, prestijli Shuchiin Akademisi'ne öğrenci konseyi başkanı olarak seçilir, böylece güzel ve varlıklı başkan yardımcısı Kaguya Shinomiya ile birlikte çalışmaya başlar. 

İkisinin romantik bir ilişkisi olmamasına rağmen, öğrenciler tarafından mükemmel bir çift olarak kabul görürler. Ancak, gerçek şu ki birlikte geçirdikleri zaman sonrasında, birbirlerinden etkilenirler ve ikisinin de duyguları gelişir. Maalesef iki taraf da itiraf etmeye gönüllü değildir, çünkü bunu bir zayıflık belirtisi olarak görmektedirler. Miyuki ve Kaguya elit öğrenciler olmaktan gurur duyduklarından, karşı tarafa itiraf ettirmek için ne gerekiyorsa yapmaya kara verirler.

9. Philosopher's Grandson

9. Philosopher's Grandson

Kazada ölmüş genç bir adam, bambaşka bir dünyada bir bebek olarak yeniden doğar. Sonrasında yurtsever bir kahraman olan 'Bilge' Merlin Wolfrod onu yanına alır ve Shin adını verir. Merlin'in torunu olarak yetiştirilir ve Merlin'in öğretileriyle aldığı eğitimi sonucunda bazı şok edici güçler kazanır. Şu var ki 15 yaşına geldiğinde, büyük babası Merlin, 'Ona sağduyu öğretmeyi unuttum.' der. Anormal bir çocuğun alışılmadık, başka bir dünyadaki garip hayatı işte burada başlar...

10. Fruits Basket

10. Fruits Basket

Lise öğrencisi Tohru Honda, ailesinden hayatta kalan tek kişi olan annesini kaybettikten sonra bir çadırda yalnız yaşamaya başlar. Ancak çadırını kurduğu arazinin ünlü Sohma ailesinin arsası olduğu ortaya çıkar. 

Shigure Sohma, Tohru'nun temizlik işlerinde iyi olduğunu anlayınca, Tohru bir anda okulunun prensi olan Yuki Sohma ve Yuki'yi düşman olarak gören Kyo Sohma ile yaşamaya başlar. Yine de Tohru'nun henüz bilmediği bir şey vardır: Sohma ailesi asırlardan beri korkunç bir şekilde lanetlenmiştir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Code Geass: Lelouch Of The Resurrection

11. Code Geass: Lelouch Of The Resurrection

Code Geass serisinin devamı niteliğindeki 'Code Geass: Lelouch Of The Resurrection' Lelouch'un 'Zero Ağıdı' planından birkaç yıl sonrasını konu alıyor.

12. Food War: The Fourth Plate

12. Food War: The Fourth Plate

Japonca adı 'Shokugeki no Souma: Shin no Sara' olan seride yemek savaşları tam gaz devam ediyor. Elit 10'luya meydan okuyup onları koltuklarından etmek isteyen Souma ve ekibi, bu emellerinde başarılı olabilecek mi?

13. Doukyonin wa Hiza, Tokidoki, Atama no Ue

13. Doukyonin wa Hiza, Tokidoki, Atama no Ue

Utangaç ve insanlarla geçinmekte başarısız olan roman yazarı Subaru Mikazuki ve şimdiye kadar zor bir hayat yaşayan sokak kedisi Haru... Bu, onların aniden birlikte yaşamaya başlamalarını anlatan ve birlikte yaşamanın mutluluğunu ikisinin de bakış açısından yansıtan bir hikâyedir.

14. Given

14. Given

Ritsuka Uenoyama artık gitar çalmanın ya da basketbol oynamanın severek yaptığı bir hobi olmaktan çıktığını fark etmiştir. Bir gün, elinde kırık gitarıyla oturan Mafuyu Sato ile karşılaşır. Ritsuka, isteksizce Mafuyu'ya gitar öğretmeye başlar, fakat Mafuyu'nun sesini duymasıyla birlikte işler aniden Ritsuka değişmeye başlayacaktır.

15. Domestic Girlfriend

15. Domestic Girlfriend

Lise öğrencisi Natsuo, neşeli ve popüler öğretmeni Hina'ya umutsuzca aşıktır. Bir gün bir partideyken Rui adındaki bunalımlı bir kızla tanışır ve bu tanışma yatakta sonuçlanır. Bir müddet sonra Natsuo'nun babası yeniden evleneceğini açıklar. Evleneceği kadının iki tane kızı vardır. Ve ortaya çıkar ki bu iki kız Hina ve Rui'den başkası değildir! Natsuo'nun şok edici yeni hayatı böyle başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Isekai Quartet

16. Isekai Quartet

Bir gün, birdenbire esrarengiz bir düğme belirir. Ona bastıklarında, başka bir alternatif dünyaya yollanırlar! Diğer alternatif dünyalardan karakterler de toplanmıştır...

17. The Quintessential Quintuplets

17. The Quintessential Quintuplets

Fuutarou Uesugi, bir gün zengin transfer öğrenci Itsuki Nakano ile tanışan fakir, asosyal bir öğrencidir. Uesugi, zengin kız öğrenciye özel ders verecektir. Bu sırada diğer dört kız ile de tanışmaya başlar.

18. Mob Psycho 100 II

18. Mob Psycho 100 II

Mob Psycho 100 animesinin ikinci sezonudur.

19. One-Punch Man 2

19. One-Punch Man 2

One-Punch Man serisinin ikinci sezonunda, tek yumrukta tüm rakiplerini ekarte eden kahramanımız Saitama'nın maceraları tüm hızıyla devam ediyor.

20. My Hero Academia Season 4

20. My Hero Academia Season 4

Midoriya Izuku'nun maceraları dördüncü sezonuyla kaldığı yerden devam ediyor. Eğer serinin diğer sezonlarını daha önce izleme şansı bulamadıysanız, bir an önce izlemeye başlamanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
41
9
5
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın