Görüş Bildir
Haberler
Barcelona Gezilecek Yerler

Barcelona Gezilecek Yerler

Hayatsenin
15.04.2015 - 11:47 Son Güncelleme: 15.04.2015 - 12:35

Barcelona’da rüya gibi bir tatil için 5 rota

23 Nisan’da çocuğunuzla birlikte İspanya’nın en can alıcı şehirlerinden Barselona’yı keşfetmeye ne dersiniz? Tarihi güzellikleriyle olduğu kadar boğa güreşi ve Flamenko gösterileriyle misafirlerini cezbeden şehirde, keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. 23 Nisan turları arasında öne çıkan şehirde gezebileceğiniz 5 güzel rotayı bir araya getirdik.

1.La Rambla Caddesi

Barselona’nın en popüler caddesi olan La Rambla, şehirde gezilecek yerlerin başında geliyor. Plaça de Catalunya’dan Port Vell’e doğru uzanan 5 küçük caddenin birleşmesiyle oluşan meydanda, birçok kafe, alışveriş merkezi, müze, kuyumcu bulunuyor. Palau de la Virreina, Colomb Abidesi, Mercat de la Mercat Pazarı, Denizcilik Müzesi burada görülmeye değer yerler arasında.

2.Picasso Müzesi

Şehrin en meşhur müzelerinden biri olan Picasso Müzesi La Libera’da sizi bekliyor. Picasso’nun 3.500’den fazla eserinin yer aldığı müze, bir resim galerisi havasında. “The First Communion” (İlk arkadaşlık) ve “Science and Charity” (Bilim ve Hayırseverlik) Müze’nin en dikkat çeken parçalarından ikisi. Ayrıca Picasso’nun Mavi dönemine ait çalışmaları görülmeye değer.

3.Guell Parkı

Ünlü mimar Gaudi’nin 14 yıllık emeğinin bir sonucu olan Park Guell, şehrin en büyük ve en hareketli bahçelerinden biri. Gaudi’ye özgü kıvrımlar ve seramik parçalarından yapılmış mozaiklerle, sıra dışı taş yapılarla süslü park, UNESCO Dünya Mirasları listesinde de yer almakta. Passeig de Gracia’nın arkasındaki tepede konumlanan parkta yeşillikler içinde huzurlu bir yürüyüşe çıkabilir, eşsiz bir Barselona manzarasına tanıklık edebilirsiniz.

4. Andorra

Eğer yeterli vaktiniz varsa, rotanızı Fransa ve İspanya arasında 68.000 nüfuslu küçük bir ülke olan Andorra’ya çevirebilirsiniz. Andorra’da vergi olmadığı için alışveriş severlerin uğrak noktası olduğunu söyleyebiliriz.

5.Montjuic Tepesi

Şehirde uğramanız gereken yerlerden biri de Montjuic tepesi. Bu tepeye çıkmadan şehirden ayrılmak büyük bir eksiklik olur. Montjuic tepesinde teleferiğe binerek gün batımını seyredebilirsiniz.

Bu bahar bu güzel yerlerin tadını çıkarmak için yurt dışı turları arasında Barselona’yı seçip yurt dışı tatil fırsatları ile uygun fiyata keyifli bir tatil yapmanın tadını çıkartın.

Kaynak: http://www.hayatsenin.com/barcelona-l...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın