Görüş Bildir
Haberler
Bakırköy'de Trenimi Geri İstiyorum Eylemi

Bakırköy'de Trenimi Geri İstiyorum Eylemi

Bakırköy Halk Meclisi
05.06.2015 - 11:35 Son Güncelleme: 05.06.2015 - 13:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

31 Mayıs 2015 Pazar günü Küçükçekmece Cennet Mahallesi Platformu  ile Bakırköy Halk Meclisi Forumu öncülüğünde #‎Trenimiistiyorum eylemi yapıldı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleşen eylemine Halkalı-Kazlıçeşme tren hattının kapalı olması yüzünden mağdur olan Küçükçekmeceli ve Bakırköylü vatandaş destek verdiler.

Eylemde “Trenimizi geri istiyoruz”, “Hicaz demiryolu açılsın” “Demir ağları örmeye geldik” gibi sloganlar atıldıktan sonra Küçükçekmece Cennet Mahallesi Platformu adına İbrahim Kepenek tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında; Halkalı-Kazlıçeşme tren hattının kapalı olmasını Küçükçekmece ve Bakırköylüler demiryolu ulaşımının yapılmasını beklemekte oldukları açıklanırken bu hattın 2 yıldır kullanılamadığının altı çizildi.

Son 13 yılda yapılan demiryolunun 100 kilometreyi geçmediği anlatılırken 1923 ile 1937 Yılları arasında ortalama yılda 250 kilometre demiryolu yapıldığı vurgulandı.

Basın açıklamasında demiryoluyla ilgili 9 talep açıklandı. Bunlar;

1-Anadolu ve Avrupa yakasında ki banliyö seferlerinin derhal başlatılması.

2-Bu çalışmalarda ağaçlara, tarihi ve kültürel dokulara asla zarar verilmemesi.

3-Yolcu taşımacılığının önce Çatalcaya, akabinde Edirne gümrüğüne kadar uzatılması.

4-Trakya’daki sanayi bölgelerine hızlı tren konulması.

5-Türkiye’yi Ortadoğu’nun, Balkanların ve Kafkasya’nın sanayi ve endüstri üssü haline getirmek. Gerekirse Çin ve Avrupa sermayesiyle Türkiye’de yatırımlara girmek.

6-Demiryollarının mülkiyetinin, stratejik ve kamusal yararlar gözetilerek özelleştirilmesinin derhal gündemden düşürülmesi.

7-Türkiye’deki siyasal iktidarların, yakın gelecekteki hedeflerinden en önemlisinin, tarihi İpek Yolu’nu hızlı trenle yük ve yolcu taşımacılığının açmak.

8-İstanbul-Ankara demiryolu yapımında, gereksiz olan 146 km’lik kısaltma yapılmadan boşuna yapılmaması.

9-İstanbul-Ankara demiryolunda, sözde açılışı yapılan hızlı tren seferlerinde yaşanan ölümlü kazanın, beceriksiz bir iktidar şovu sonucu cinayeti olduğunu düşünmekteyiz. Ölenlerin haklarını sonuna kadar takip etmekte kararkıyız.

Basın açıklamasının ardından kitle sorunsuz bir şekilde dağılırken 31 Mayıs Pazar Günü düzenlenen ‪#‎Trenimiistiyorum‬ eylemi sonrası Cevizlik’te İBB çalışmalara başladı.

Peki tren hattında ne oldu?

2007-2008’de alınan tren ihalesi sonrası 15 Haziran 2015’te Halkalı-Kazlıçeşme tren hattının açılması planlanıyordu. Henüz konuyla ilgili bir gelişme yok. Konuyla alakalı olarak CHP milletvekili Umut Oran soru önergesi verdi.

Soru önergesine yanıt gelmezken halen demiryoluyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Haber: Alp Türkalp

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/bakirk...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0