Görüş Bildir
Haberler
Bakan Nebati: 'Enflasyonun Boynunu Kırdık'

Bakan Nebati: 'Enflasyonun Boynunu Kırdık'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'nin dünya ekonomilerinin çoğundan pozitif olarak ayrıştığını belirterek 'Enflasyonun boynunu kırdık. Gelecek aylarda enflasyonun düştüğünü göreceksiniz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İktisadi zaferler kazanmak üzere ilerliyoruz'

'İktisadi zaferler kazanmak üzere ilerliyoruz'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Yeni Yüzyıl İzmir İktisat Kongresi’nin tanıtım programında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin dünya ekonomilerinden daha hızlı toparlandığını vurgulayan Nebati, 'Enflasyonun boynunu kırdık. Gelecek aylarda enflasyonun düştüğünü göreceksiniz' dedi.

'Milli sanayi teşvik edilmeli'

'Milli sanayi teşvik edilmeli'

Nebati'nin açıklamalarından satır başları: 

İktisadi zaferler kazanmak üzere ilerliyoruz. İhracatta Cumhuriyet tarihinin rekorlarını ardı arına kırmaya devam ediyoruz. 20 yıldan bu yana ülkemizin dört bir yanını imar ediyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluş arefesinde alınan kararların önemli bir kısmı günümüz koşullarında da yol gösterici şekildedir. Milli sanayi teşvik edilmeli, milli kaynaklar değerlendirilmeli, çiftçi ve yatırım yapmak isteyenlere kredi verilmeli ve bu amaçla banka kurulmalıdır. Gümrük tarifeleri milli sanayinin kalkınmasına yönelik güncellenmelidir. Alınan bu kararlar geride bırakılan onca sıkıntıya rağmen milletin azminin ne kadar yüksek olduğunun açık göstergesidir. 

'Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla ilerliyoruz'

'Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla ilerliyoruz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün hem ülkemiz hem de dünya tarihi için kritik dönüm noktasındayız. Tüm dünya salgını atlatıp toparlanma sürecine girerken enerji ve gıda politikalarındaki istikrarın öneminin arttığı süreçteyiz. Son 20 yılda büyük altyapı yatırımlarını devreye geçirmiş, Türkiye Ekonomi Modeli'nin ilk yılını başarıyla tamamlamış ve Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla ilerliyoruz. Bizler bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyen, istiklal ve değerleri uğrunda şehitliğe gitmeyi bilen milletin evlatlarıyız.

'Enflasyon önümüzdeki aylarda belirgin bir şekilde düşecek'

'Enflasyon önümüzdeki aylarda belirgin bir şekilde düşecek'

2020 yılında salgınla başlayan sürecin tüm dünyada ne tür sorunlara yol açtığına hep birlikte şahitlik ettik. Enerji ve gıda fiyatları tarihi zirveleri zorlarken tedarik sorunları küresel ölçekte hissedilmeye devam ediliyor. Küresel ölçekte yaşanan en derin sarsıntılar bu dönemde gerçekleşiyor. Bankalarımız güçlü yapıları ile reel sektörü desteklemeye devam ediyor.

Çok şükür bir yılın sonunda geldiğimiz neticede dünya ekonomilerinin birçoğundan pozitif ayrışmış durumdayız. Kesintisiz büyüme kaydederek G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke oldu. İstihdam ve ihracat Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Her ne kadar yüksek enflasyon hepimizin canını yakmış olsa da aldığımız önlemlerle onun da boynunu aşağı doğru kırmış durumdayız. Enflasyonun önümüzdeki aylarda çok daha belirgin şekilde düşeceğini hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yılmaz can

Neden o zaman biz bel ağrısı çekiyoruz yıllardır. ☺️

Turgut Güler

Şşş!!! ses çıkarma koyunları uyutuyor

Turgut Güler

Eşşeğin biri gene anırdı

KumdanKum

komik şey seni..