Görüş Bildir
Haberler
Bakan Nebati Açıkladı: Kur Korumalı Mevduat Hesapları Bir Yıl Daha

Bakan Nebati Açıkladı: Kur Korumalı Mevduat Hesapları Bir Yıl Daha

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir televizyon programında Kur Korumalı Mevduat hesaplarını bir yıl daha uzatacaklarını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Oynaklık bitti, ciddi bir oynaklık yok’

‘Oynaklık bitti, ciddi bir oynaklık yok’

CNN Türk’te Hande Fırat’ın programına konuk olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kur Korumalı Mevduat hesabı ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Kur korumalı mevduat bence son dönemlerin en önemli enstürümanlarından bir tanesi. Etkilerini zaten açıklandığı anda gördük. Türkiye'deki mevduatların 3'te 1'i kur korumalı hesaba kaymış durumda. Hacim 1,4 trilyon TL'ye ulaşmış durumda. Müşteri sayısı 2 milyonun üstünde. Bir gerçeklik var. Türkiye çift paralı bir ülke. Piyasadan gidip bireylerin döviz almasını engelledik. Neden? İhtiyacı yok. Çünkü buraya yatırıyor ve en kötü ihtimalle döneceğini biliyor. Çünkü bunun garantisini veriyoruz. Öngörülebilir bir kur seviyesini böyle sağladık. Oynaklık bitti, ciddi bir oynaklık yok. Önümüzdeki yılın Aralık sonuna kadar kur korumalı mevduat hesabını uzatıyoruz.”

Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Bakan Nebati’nin asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamalar şu şekilde;

“2022 yılından bu güne kadar, asgari ücretli enflasyona ezdirilmedi, memurlar da dahil buna. Asgari ücretlilere yıl başında bir belirleme yapılıyor. Bu yıl enflasyon tahminlerinde bir sapma olunca, asgari ücrette bir artış yoluna gidildi ve gelenek bozuldu. Yüzde 95 civarında bir iyileştirme yapıldı. Önümüzdeki yıl ve yıllarda Cumhurbaşkanımızın duruşu çok net. Asgari ücretliler, dar gelirliler, enflasyonun altında kalmayacak. Önümüzdeki dönemde de yine çalışmalar böyle yapılacaktır. Artış enflasyonun üzerinde olacak. Cumhurbaşkanımız her zaman çok net olarak ifade etmiştir, artış asla enflasyonun altında olmayacak.”

‘Ben doçent doktor Nebati’yim’

‘Ben doçent doktor Nebati’yim’
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Heterodoks yaklaşım' tartışmalarına da değinen Nureddin Nebati’nin açıklamaları şu şekilde;

“Bulunduğum ortamı söyleyeyim çok değerli hocalar var karşımda. Dinleyicilerin birçoğu üniversite dekanları. Bir akademik unvanınız var ise kullandığınız dil bu dil olmak üzere. Ben doktor unvanını almak için çok çaba sarf ettim. Üniversitede ders vermediğim için doçent unvanını kullanmıyorum. Bu yadsınacak bir şey değil. Ben doçent doktor Nureddin Nebati'yim.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
71
50
9
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgut Güler

Dünyanın yuvarlak olduğunu ispatlayayım derken kendinin kamalak olduğunu ispatlayan eleman

Nekola Tesla

Lütfen Galileo ile sayın son işik saçıciyi aynı cümlede kullanmayalım abi Galileo çok kral adam

Halil Değerli

Bu adama ilkokul diplomasi bile fazla... .... Doçentliği hangi cemaat vermiş

Semih Kurnaz

Ekonomist başkan, gözleri ışıldayan doçent doktor ekonomi bakanı, pehlivan genel müdür... Sirkte bu kadar çeşit yok ya.