Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli'nin 'HDP Kapatılsın' Çağrısına AKP'den Olumsuz Yanıt Geldi

Bahçeli'nin 'HDP Kapatılsın' Çağrısına AKP'den Olumsuz Yanıt Geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'HDP kapatılsın' çağrısını değerlendiren AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 'Parti kapatmalarının Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırımının tek taraflı bir karar olduğunu söyleyen Kurtulmuş, 'Siyaseten kabul etmek mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bunu reddediyoruz. Akıl dışı vahim bir karar. Etkileri az olacak' dedi. Bu tür yaptırımların Türkiye'nin savunma sanayiini güçlendirmeye yardımcı olacağını kaydeden Kurtulmuş, 'Kötü komşu adamı ev sahibi yapar' diye konuştu.

"ABD Türkiye'yi kaybetmek istemez"

"ABD Türkiye'yi kaybetmek istemez"

Hükümetin S-400'lere karşı tutumuna da değinen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

'Bizim buradaki tavrımız açık. Bu kadar büyük paralar vererek aldığımız S-400'leri laf olsun diye almadık. Türkiye burnunun dibinde terör örgütlerinin olduğu bir ülke. Türkiye'ye karşı hava saldırısı düzenlendiğinde önleyecek bir gücümüz olması zorunlu. Türkiye'nin hava savunma ihtiyacını karşılamıyorlar. Türkiye bir zorunluluk olarak S-400'e yönlendirilmiştir.' 

Kurtulmuş, 'Türkiye egemen ve bağımsız bir devlettir. Bu adımların rasyonel olmadığını ABD için de vahim sonuçları olacağını ABD'li siyasetçiler biliyorlardır. ABD, Türkiye gibi bir müttefiki kaybetmek istemez' ifadelerini kullandı.

"HDP kapatılsın" çağrısına olumsuz yanıt

"HDP kapatılsın" çağrısına olumsuz yanıt
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP lideri Bahçeli'nin 'HDP kapatılsın' çıkışına de değinen Kurtulmuş, 'Türkiye milli beka meselesi olarak terörle mücadele ediyor. HDP'nin eline Türkiye partisi olmak için önemli fırsatlar geçti. Çukur eylemlerinde PKK'yı terör örgütü olarak görüyoruz diye tavır koymuş olsalardı bambaşka bir Türkiye'yi konuşuyor olabilirdik. HDP'ye 'terörle aranıza duvar örün' diyoruz. Parti kapatmalarının Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi' şeklinde konuştu.

"2021'in ilk üç ayında Türkiye ekonomisi önemli bir çıkış yakalayacak"

"2021'in ilk üç ayında Türkiye ekonomisi önemli bir çıkış yakalayacak"

Koronavirüs salgını ve alınan önlemlere de değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

'İnsanların işini sürdürebilmesi için şimdiye kadar 600 milyar lira ekonomik destek verdik. Üretim kayıpları olabilir ama ayakta kalmalarını sağlayacak destekleri verebilmek önemli. Türkiye'nin orta direğinin ayakta kalması için destekler verildi. Yardıma ihtiyacı olan kişilere gerekli destekler verildi. Önümüzdeki 3 aylık dönemde ekonomiye destek sağlayacak desteklerin verileceği de açıklandı. Türkiye küçük de olsa artı büyüme ile yılı tamamlayacak. Gelecek yılın ilk 3 ayında ise Türkiye ekonomisi önemli bir çıkış yakalayacak. Önümüzdeki 3 ay hayati bir süreç. Hükümetimiz tam zamanında gerekli paketi açıkladı.'

Salgınla mücadelede sadece hükümetin aldığı tedbirlerin yeterli olmayacağını vurgulayan Kurtulmuş, vatandaşların da kurallara uyması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
13
12
7
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

bence bahçelinin bir an önce isyan edip 'akp hdpyi neden kapatmamaktadır ? ve akp kime hizmet etmektedir ?' sorularını sorması gerekmektidir.

rcpbyrm

olmaz mı ya :) türkiyeyi batırmadan içi rahat etmeyecek belli.

Bozkurt

Bunlar da kendince haklı. HDP olmasa hangi bahanelerle kayyum atayacaklar? Meselâ ümmeti bölmekle suçlayıp Saadet Partisi'ne kayyum atamak anlamsız olurdu.

Nihat Hatipkar

Akparti kapatilsın dese yine aptalca bir yorum yapacaktın şasırmiyoruz sizlere

Pasif Kullanıcı

Lafa geldi mi terör partisi, e kapat o zaman, ülkenin tüm kontrolü elinizde, sizi engelleyen, tutan ne? Ama niye kapatsınlar ki? Kendilerinin kazanamadığı bö... Devamını Gör