Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli'den İktidara 50+1 Yanıtı: 'Bize Göre Bu Tartışma Gereksiz'

Bahçeli'den İktidara 50+1 Yanıtı: 'Bize Göre Bu Tartışma Gereksiz'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Yüzde 50+1 sorun yaratıyor' diyen Cemil Çiçek'e tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 50+1 kuralından rahatsız olduğu medyaya yansımıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP ile MHP’nin oyunun düşük olduğunu ortaya koyan anket çalışmalarını hedef alan ve bunları ‘apır sapır’ olarak tanımlayan Bahçeli, “Bizim anketimiz girdiğimiz gönüllerdir, konvoylarımızı selamlayan yüreklerdir, yapılan köprülerdir, açılan yollardır, büyüyen Türkiye'dir. Bizim anketimiz Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı harekatlarıdır. Bizim anketimiz kahramanca ve dik duruşla mücadele eden, sessiz çığlık aziz millet evlatlarıdır” dedi.

Ayrıca geçen haftaki sözlerinin tekrar üzerinden geçen Bahçeli, 'MHP, Cumhur İttifakı'nın ortağı olsa da işlevi ve sorumluluğu muhalefettir. Bunun yanı sıra denge ve denetleme göreviyle mesuldur. Bu kanaatimin neresi yanlıştır. Neresinde Cumhur İttifakı'na soğuk bir bakış hakimdir? Hükümet bellidir. MHP minderden kaçmaz, biz siyaseti mertçe yaparız, adam gibi yaparız. Şunu herkes bilmelidir ki; hükümet değilsek de hükümete bakan vermemiş olsak da Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da ortağız, anca beraberiz kanca beraber olacağız' ifadelerini kullandı.

Yüzde 50+1 tartışması

Yüzde 50+1 tartışması

Bahçeli, yüzde 50+1 tartışmalarına da değindi. Bu konuda da dikkat çekici mesajlar veren Bahçeli, yüzde 50+1 tartışmasının gereksiz olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milli bekanın güvencesi, milli birlik ve dayanışmanın sırrıdır. Bu sistemin meşruiyet sistemi yüzde 50+1'dir. Bu itibarla yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya model olacak bir şeklidir. Cemil Çiçek'in sözlerinin tahrip gücü yüksektir. Sayın Cemil Çiçek sizin kafanızda, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Açıkla da bilelim, niyetini öğrenelim. Buradan nereye ulaşmaya, kimlere şirin gözükmeye çalışıyorsunuz? FETÖ'cü Fehmi Koru da aynı şeyleri söylüyor. 6 partinin güçlendirilmiş parlamenter sistem arayışları için toplantılar düzenlediği dönemde Sayın Çiçek'in beyanatı bize göre kuşku vericidir. Cumhurbaşkanı'nın yüzde 50+1 oyla seçilmesi demokrasi güvenliğini temin ve teyit edecektir. Bize göre bu tartışma gereksizdir.”

Kadın cinayetleri: 'Artık tedbirleri alma zamanı'

Kadın cinayetleri: 'Artık tedbirleri alma zamanı'

“10 Kasım sabahı Senem Kafalı kardeşimiz, 11 Kasım sabahı Hanife Demirci kardeşimiz, 11 Kasım akşamı Selime Pişkin kardeşimiz, 12 Kasım'da da Gülsüm Yarış kardeşimiz şiddet kurbanı olmuştur. Başak Cengiz kızımız sokakta yürürken hiç tanımadığı bir manyak, bir sadist, bir canavar tarafından maalesef hayattan koparılmıştır. Bu cani hedef olarak seçtiği Başak kızımızın hiç acımadan kanını dökmüştür. Artık zaman konuşma zamanı değil, tedbirleri sırasıyla alma zamanıdır. Biz geciktikçe bir yerlerde kadınlarımıza saldırı yapılmaktadır. İnsanlık değerlerini ayaklar altına alan hiçbir caniye tahammül edemeyiz, sabır gösteremeyiz. Kadın cinayetleri iç barış ve huzur ortamımızı tahrip edecek boyuttadır. Artık klişe sözler geçersizdir, vakit şiddetin kökünü kurtarma vaktidir. 

MHP'nin şiddeti önleme önerileri şunlardır.

1- Ailenin korunması şiddettin önüne geçilmesi konusunda ruhsal bir analizin gerekliliği zorunluluktur. Evlilik aşamasında olanların ruhsal yapısı analiz edilmelidir.

2- Mahkemeler cinayet davalarında süratle karar vermeli. İyi hal indirimi uygulanmamalıdır. Çocuk istismarı, tecavüz davalarında caydırıcılığın artırılması için gerekirse idamın gündeme gelmesi gerekmektedir.

3- Kadın cinayetleri medyada tekrar tekrar gösterilmemelidir.

4- Dizi ve filmlerde kadına şiddet görüntülerine yer verilmemelidir.'

'Sayın Kılıçdaroğlu şunu bil ki hesaplaşmadan helalleşmemiz asla söz konusu olmayacak'

'Sayın Kılıçdaroğlu şunu bil ki hesaplaşmadan helalleşmemiz asla söz konusu olmayacak'

CHP ile yüzleşmek demek Türkiye'nin huzursuzluk devirlerine ayna tutmak demektir. Darbe dönemlerinden tutun da anarşi dayatmalarına kadar CHP'nin bulunmadığı yıl neredeyse yoktur. CHP'nin son 50 yıllık tarihi huzursuzluğun tarihidir. Bizim CHP'ye oy veren kardeşlerimizle bir sorunumuz yoktur ve olmayacaktır ancak bizim Kılıçdaroğlu ve şaşkın yönetimiyle sorunumuz vardır. Kılıçdaroğlu geçen haftaki konuşmamdan sanıyorum etkilenmiş, geçmişiyle yüzleşmek için devreye girmiş.

Kılıçdaroğlu günah çıkartmak, geçmişiyle yüzleşmek için harekete geçmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu sana güle güle uğurlar olsun. Madem bir yolculuğa çıkıyorsun, biletini tek yönlü alman temennimdir. Türkiye’de iktidar değişmiyor, değişmesi için bir ortam veya demokratik bir neden bulunmuyor. Gerçekten de CHP yaradır, yıkımdır, Türkiye düşmanlarının taşeronudur. Sayın Kılıçdaroğlu şunu bil ki hesaplaşmadan helalleşmemiz asla söz konusu olmayacak.”

EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücret...

EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücret...

“Bütçe imkanları doğrultusunda, kademeli geçişle birlikte EYT sorunu Meclis'te görüşülecek bu sorun ortadan kaldırılacaktır. 3600 Ek Gösterge'nin verilmesi için hükümetimize her desteği vereceğiz.

Asgari ücretle yaşayan vatandaşlarımızın enflasyona ezdirilmemesi, ücretlerin iyileştirilmesi temennimizdir. İnsanların haklı taleplerini karşılamak bizim zorunluluğumuzdur. Aralık ayında toplanacak komisyonun enflasyon üzerinde bir zam oranı belirlemesi temennimizdir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
26
12
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
endividualist

Adam akpyi bitiricem demişti soylu gibi vallahi yaptılar. Akp falan yok artık erdogan var oda 1 yıla gider. O kadar hızlı eridiler ki kendileri de ne yapsa b... Devamını Gör

endividualist

Ben bu durumda akpnin 3 ihtimali oldugunu düşünüyorum. 1.si mhp ile girip toplumsal bir sorundan milli bir meseleden sorun yaratarak ( operasyon savaş bomba ... Devamını Gör

carmenta1

Kadın cinayetleri demiş, tecavüz demiş, çocuk istismarı demiş çözmeliyiz demiş....Sanırım beyaz ışığa doğru ilerliyor :))Ah seçimler sen nelere kadirsin...

rcpbyrm

"MHP, Cumhur İttifakı'nın ortağı olsa da işlevi ve sorumluluğu muhalefettir. " bak bak bak :) ben bundan sonra okumayı kestim.