Görüş Bildir
Haberler
Babalar Günü'nde Babanızla Birlikte İzleyebileceğiniz Birbirinden Duygusal Film Önerileri

Babalar Günü'nde Babanızla Birlikte İzleyebileceğiniz Birbirinden Duygusal Film Önerileri

Babalar Günü geldi çattı. Bu özel günde genelde hediyeler, tebrikler havada uçuşur. Ama biz bir de işi sinema yönünden ele alalım. Bu içerikte size Babalar Günü'nde babanızla ya da sadece kendinizle izleyebileceğiniz filmleri listeledim. Listedeki filmlerin hepsinin IMDb puanı 7 üzeri ve olay örgülerinde baba-evlat sorunları ve maceraları konu alınıyor.

İzlemeye değer bir şey arıyorsanız içeriğe buyrun...

Hepinizin Babalar Günü kutlu olsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. A History of Violence (2005) - IMDb: 7.4

23. A History of Violence (2005) - IMDb: 7.4

Indiana'nın Millbrook adlı küçük bir kasabasında avukat karısı ve iki çocuğuyla mutlu ve sakin bir hayat süren yumuşak huylu Tom Stall, basit ve olaysız yaşama sahiptir. Ancak bir gece Tom, iki şiddetli suçlu tarafından yapılan bir soygun girişimini engellediğinde basit hayatı paramparça olur. Yerel bir kahraman olarak ilan edilen Tom'un hayatı bir gecede değişir, dikkatleri üzerine çeker ve ulusal bir medya çılgınlığını besler. Tom ve ailesi, kendilerini yeni gerçeklikleriyle başa çıkmak için gittikçe daha fazla mücadele ederken bulur.

Yönetmen: David Cronenberg

Oyuncular: Viggo Mortensen, Maria Bello, Ed Harris

22. The Royal Tenenbaums (2001) - IMDb: 7.6

22. The Royal Tenenbaums (2001) - IMDb: 7.6

Üç çocuklu Tenenbaum ailesini konu alan filmde, üç kardeş de çocukluklarında farklı alanlardaki yetenekleriyle başarılı olur. Ancak büyüme çağındayken babalarının evi terk etmesi onların başarılarını gölgede bırakır ve giderek büyük hayal kırıklıkları yaşarlar.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Gene Hackman, Gwyneth Paltrow, Anjelica Huston

21. Avatar: The Way of Water (2022) - IMDb: 7.7

21. Avatar: The Way of Water (2022) - IMDb: 7.7

Jake Sully, güneş dışındaki ay Pandora'da oluşan yeni ailesiyle birlikte yaşıyordur. Geçmişten gelen çok tanıdık bir tehdit daha önce başlamış olduğu işi bitirmek için geri döndüğünde Jake evlerini korumak için Neytiri ve Na'vi ırkının ordusuyla birlikte çalışmak zorunda kalır.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

20. Interstellar (2014) - IMDb: 8.7

20. Interstellar (2014) - IMDb: 8.7

Dünya gelecekte yaşanmaz hale geldiğinde, bir çiftçi ve eski NASA pilotu Joseph Cooper, ailesini geride bırakır ve insanlar için yeni bir gezegen bulmak üzere bir araştırma ekibiyle birlikte bir uzay aracına pilotluk yapmakla görevlendirilir.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

19. Bullet Train (2022) - IMDb: 7.3

19. Bullet Train (2022) - IMDb: 7.3

Şanssız bir suikastçı olan Uğur Böceği, bu sefer işini barışçıl bir şekilde yapmaya kararlıdır. Ancak kaderin başka planları vardır: Uğur Böceği'nin son görevi, onu dünyanın en hızlı treninde dünyanın dört bir yanından gelen ve hepsi birbiriyle bağlantılı olan ölümcül düşmanlarla çarpışma rotasına sokar.

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Prisoners (2013) - IMDb: 8.1

18. Prisoners (2013) - IMDb: 8.1

Keller Dover, her ebeveynin en kötü kabusuyla yüzleşir. Altı yaşındaki kızı Anna, arkadaşı Joy ile birlikte kayıptır ve dakikalar saatlere dönüşürken panik başlar. Tek ipucu, daha önce sokaklarına park etmiş harap bir karavandır. Soruşturmaya başkanlık eden Dedektif Loki, karavanın şoförü Alex Jones'u tutuklar, ancak delil yetersizliği onu serbest bırakmaya zorlar. Çocuğunun hayatının tehlikede olduğunu bilen çılgın Dover, meseleyi kendisinin halletmekten başka çaresi olmadığına karar verir.

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

17. Tetris (2023) - IMDb: 7.4

17. Tetris (2023) - IMDb: 7.4

Film, dünyanın en popüler video oyunlarından birinin dünyanın dört bir yanındaki oyunculara nasıl ulaştığının hikayesinin anlatıldığı bir yapımdır. Film, iş adamı Henk Rogers'ın ve Tetris'in mucidi Alexey Pajitnov'un, Tetris'i kitlelere ulaştırmak için her şeyi riske atarak SSCB'de güçlerini birleştirmesini konu alıyor.

Yönetmen: Jon S. Baird

Oyuncular: Taron Egerton, Mara Huf, Miles Barrow

16. The Breakfast Club (1985) - IMDb: 7.8

16. The Breakfast Club (1985) - IMDb: 7.8

Beş Amerikalı lise öğrencisi kendilerini, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek üzere bir arada bulurlar: Bunlar bir sarışın, bir anarşist, bir inek, bir sporcu ve bir enteldir. Gençler disiplin delisi lise müdürünün manasız testesteron gösterileri karşısında hem kendilerini hem de ortak yönleri olduğunu keşfederler.

Yönetmen: John Hughes

Oyuncular: Emilio Estevez, Judd Nelson, Molly Ringwald

15. Beauty and the Beast (2017) - IMDb: 7.1

15. Beauty and the Beast (2017) - IMDb: 7.1

Tüccar olan bir adam, yolculuğu sırasında fırtınaya yakalanır. Ailesine dönüş yolunda gece konaklayacak bir yer ararken bir şato görür. Burası konaklamak için oldukça uygundur. Gitmek üzereyken gözü bir güle ilişir ve kızının kendisinden bir gül istediği aklına gelir. Gülü koparan adam şatonun sahibi olan canavarla yüz yüze gelir ve hayatına karşılık kızını canavara teslim etmek zorunda kalır. Kızı Belle, anlaşmayı kabul eder ancak beklemediği bir aşk masalıyla karşı karşıya kalır.

Yönetmen: Bill Condon

Oyuncular: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans

14. American Beauty (1999) - IMDb: 8.3

14. American Beauty (1999) - IMDb: 8.3

Film, orta sınıf bir Amerikan ailesinin yaşadığı çöküntü ve dağılmayı konu alıyor. Lester, kızıyla ve orta yaş bunalımındaki karısıyla iletişim kurmakta başarısız olan ve rutin yaşamından çok sıkılan bir babadır. Yaşlanan adam zamanını çok farklı şeyler yaparak değerlendirir. Kendini yeniden genç gibi hissetmek isteyen adam, kızının 16 yaşındaki güzel arkadaşı Angela'ya aşık olur ve onunla arasında tuhaf bir cinsel gerilim doğar. Bu ilişki, kızı ve karısıyla olan kötü ilişkisini daha da kötüleştirir.

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Don't Look Up (2021) - IMDb: 7.2

13. Don't Look Up (2021) - IMDb: 7.2

Astronomi yüksek lisans öğrencisi Kate Dibiasky ve profesörü Dr. Randall Mindy, güneş sistemi içinde yörüngede dönen bir kuyruklu yıldız keşfeder. Sorun, bu yıldızın dünya ile doğrudan çarpışma rotasında olduğudur. Diğer sorun ise kimse gerçekten bunu umursamıyordur. İkili bu felaketi dünyaya duyurmak için bir medya turuna çıkarlar.

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep

12. The Irishman (2019) - IMDb: 7.8

12. The Irishman (2019) - IMDb: 7.8

Film, mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatını konu alıyor. 2. Dünya Savaşı'nda görev almış eski bir asker olan Frank, yıllar boyu Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. Birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik yapan ve ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan Sheeran, aynı zamanda işçi sendikası memurudur. Film, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın ortadan kayboluşunu da konu alıyor.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci

11. Kick-Ass (2010) - IMDb: 7.6

11. Kick-Ass (2010) - IMDb: 7.6

Dave Lizewski, kimse tarafından fark edilmeyen bir lise öğrencisi ve çizgi roman hayranıdır. Bir gün hiçbir gücü, eğitimi veya bunun için anlamlı bir nedeni olmamasına rağmen süper kahraman olmaya karar verir.

Yönetmen: Matthew Vaughn

Oyuncular: Aaron Taylor-Johnson, Nicolas Cage, Chloë Grace Moretz

10. Crazy, Stupid, Love. (2011) - IMDb: 7.4

10. Crazy, Stupid, Love. (2011) - IMDb: 7.4

Orta yaşlı bir kocanın hayatı, karısı ondan boşanmak istediğinde dramatik ve ani bir şekilde değişir. Barlardan kız tavlamayı öğrenen yeni arkadaşı Jacob'ın yardımıyla erkekliğini yeniden keşfetmeye çalışır.

Yönetmenler: Glenn Ficarra, John Requa

Oyuncular: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore

9. Unleashed (2005) - IMDb: 7

9. Unleashed (2005) - IMDb: 7

Çocukluğundan beri mafya tarafından köleleştirilen ve insanların elinde saldırı köpeği gibi davranması için yetiştirilen bir adam, kendisini tutsak edenlerden kaçar ve yeni bir hayata başlamaya çalışır.

Yönetmen: Louis Leterrier

Oyuncular: Jet Li, Bob Hoskins, Morgan Freeman

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Coco (2017) - IMDb: 8.4

8. Coco (2017) - IMDb: 8.4

Müzisyen adayı Miguel, ailesinin atalarından kalma müzik yasağıyla karşı karşıya kalır ve efsanevi bir şarkıcı olan büyük-büyük-büyükbabasını bulmak için Ölüler Diyarı'na girer.

Yönetmenler: Lee Unkrich, Adrian Molina

Oyuncular: Anthony Gonzalez, Gael García Bernal, Benjamin Bratt

7. American Made (2017) - IMDb: 7.1

7. American Made (2017) - IMDb: 7.1

Film, 1980'li yıllarda İran-Kontra olayı olarak ifşa edilecek gizli bir operasyon sırasında CIA için uyuşturucu kaçakçısı olarak görev alan Amerikalı pilot Barry Seal'in hikayesini konu alıyor.

Yönetmen: Doug Liman

Oyuncular: Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright

6. Trainspotting (1996) - IMDb: 8.1

6. Trainspotting (1996) - IMDb: 8.1

Film, Edinburgh uyuşturucu ortamına derinden dalmış olan Renton'ın, uyuşturucunun cazibesine ve arkadaşlarının etkisine rağmen ortalığı temizlemeye ve oradan çıkmaya çalışmasını konu alıyor.

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller

5. Boyz n the Hood (1991) - IMDb: 7.8

5. Boyz n the Hood (1991) - IMDb: 7.8
image.tmdb.org

Film, Los Angeles şehir merkezindeki sosyal sorunları tasvir ediyor ve 'mahallede' birlikte büyüyen üç arkadaşın hikayesini konu alıyor. Üvey kardeşler olan Doughboy ve Ricky Baker, karşılaştıkları zorlu hayatlara çok farklı yaklaşımlara sahiptir ve bu durum birbirlerinin kişilikleri için bir engeldir. Ricky, USC'de bir futbol bursu kazanmak isteyen ve kurtuluşu spor yoluyla arayan 'All-American' atlettir; Doughboy ise çevresindeki şiddete, alkole ve suça yenik düşen bir gençtir. Arkadaşları Tre Styles ise ona doğru olanı yapmak ve her zaman sorumluluk almak için güce sahip olmayı öğretiyor. 

Yönetmen: John Singleton

Oyuncular: Cuba Gooding Jr., Laurence Fishburne, Hudhail Al-Amir

4. Face/Off (1997) - IMDb: 7.3

4. Face/Off (1997) - IMDb: 7.3

Bir FBI ajanı, bir terör planını bozmak için tek oğlunu öldüren suç dehasının kimliğini üstlenmek üzere yüz nakli ameliyatı geçirir. Ancak suçlu erken uyanır ve intikam almaya çalışır.

Yönetmen: John Woo

Oyuncular: John Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. The Patriot (2000) - IMDb: 7.2

3. The Patriot (2000) - IMDb: 7.2

Film, barışçıl bir çiftçi olan Benjamin Martin'in, Amerikan Devrimi sırasında sadist bir İngiliz subayı oğlunu öldürdüğünde Sömürge Milislerine liderlik etmeye yönlendirilmesini konu alıyor.

Yönetmen: Roland Emmerich

Oyuncular: Mel Gibson, Heath Ledger, Joely Richardson

2. American Sniper (2014) - IMDb: 7.3

2. American Sniper (2014) - IMDb: 7.3

Keskin nişancı Chris Kyle'ın isabetli vuruşları, savaş alanında sayısız hayat kurtarır ve onu bir efsaneye dönüştürür. Ancak dört turluk görevin ardından ailesinin yanına, eve dönen Chris geride bırakamayacağı şeyin savaş olduğunu fark eder.

Yönetmen: Clint Eastwood

Oyuncular: Bradley Cooper, Sienna Miller, Kyle Gallner

1. In Bruges (2008) - IMDb: 7.9

1. In Bruges (2008) - IMDb: 7.9

İki kiralık katil olan Ray ve Ken, kötü giden bir işin ardından patronları Harry Waters tarafından Belçika’nın romantik şehri Brugge’a tatile gönderilirler. Bunun basit bir tatil olmadığını düşünen Ray zamanla yeni insanlarla tanışır ve kendini aşkın pençesinde bulur. 

Yönetmen: Martin McDonagh

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ciarán Hinds

Babam eğer hayatta olsaydı onunla Unleashed filmini izlemek isterdim. Kendisi vurdulu kırdılı filmlere hem bayılır hem de korkardı çünkü gece rüyasında kesin o sahneleri görürdü. Sizin bu filmlerden hangisi favoriniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın