Görüş Bildir
Haberler
Aziz Nesin'in 'Toros Canavarı' Müzikal Oluyor

Aziz Nesin'in 'Toros Canavarı' Müzikal Oluyor

Ulaş
19.08.2015 - 11:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aziz Nesin’in ‘Toros Canavarı’ isimli tiyatro oyunu ilk kez müzikal olarak sahnelenecek

Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu (SBŞT) Aziz Nesin’in 100. doğum günü vesilesiyle ‘Toros Canavarı’ isimli tiyatro oyunu ilk kez müzikal olarak sahnelemeye hazırlanıyor. Oyuncu Erdal Cindoruk’un yönetmenliğinde sahnelenecek olan 'Toros Canavarı' isimli oyun, kendi halinde mülayim bir memur emeklisi olan Nuri Sayaner’in ailesiyle birlikte monoton hayatının beklenmedik gelişmeler sonucu aksiyon dolu bir maceraya dönüşmesini konu alıyor.

Yıllar sonra memleketi Adana'da yetiştiği tiyatroda oyun sahneye koyduğunu söyleyen Cindoruk, müzikal hakkında güzel bir çalışma olduğunu söylerken, 'Benim için manevi değeri her şeyden önce çok yüksek. Toros Canavarı düz bir metinden yola çıkılarak oynandı bugüne kadar. Fakat ben bu oyunu müzikal hale getirdim. Şarkılı, sazlı, sözlü eğlenceli tam benim Adanalımın seveceği anlamda çok güzel bir oyun hazırlıyoruz.' dedi.

Tamer Gözüdeli’nin Yönetmen Yardımcılığını yaptığı müzikalin oyuncu kadrosundaysa Veysel Sadak, Selim Ördem, Merve Bulat, Neslihan Yeten, Gökhan Vargel, Mehmet Kara, Süleyman Söylemez, Neslihan Sönmez, Selçuk Şahin, Akay Tonguç ve Buket Elik yer alıyor. Hazırlık aşamasına devam edilen müzikal, Eylül ayında kostümlü ve müzikli provaların tamamlanmasının ardından oyun 17 Ekim Cumartesi saat 20.00’de Yaşar Kemal Kültür Merkezi Tiyatro sahnesinde ilk kez seyirci ile buluşacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0