Görüş Bildir
Haberler
Aysu Melis Bağlan Yazio: Clubhouse'da Bir Hafta Sonu

etiket Aysu Melis Bağlan Yazio: Clubhouse'da Bir Hafta Sonu

Aysu Melis Bağlan
01.02.2021 - 14:03 Son Güncelleme: 01.02.2021 - 14:07

'Android'e ne zaman gelecek?' 

'Fazla davetiyesi olan var mı?' mesajlarının çoğaldığı bir haftadan merhaba. 

Tam da cuma günü Clubhouse'a giriş yaptım. 'aysumelis' hesabı oluşturuldu. Elbette beni de biri davet etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce ClubHouse İspanyolcası!

Önce ClubHouse İspanyolcası!

Clubhouse, plaza dilinin kitabının yazılmasıyla ünlense ve eleştirilse de önce ilgi alanlarından oluşan başlıklara baktım ve kendimi iki İspanyolca sohbet grubuna kaydettim. 

Dünyanın her yerinden insanlar neden İspanyolca öğrendiklerini 'sadece İspanyolca konuşarak' dile getiriyorlar ve moderatör öğretmenimiz de cümlelerimizin kalitesini artıracak dokunuşlar yapıyordu! Çok hoşuma gitti.

Sonra Sports Pub!

Sonra hemen aynı akşam sporla ilgili bir sohbet odasını keşfettim.  Spor medyasından birçok isim, birçok kulüp yöneticisi ve ilgili birçok kişi nitelikli tartışmalar ve paylaşımlar yapıyordu. 

Altyapı sorunu, spor yönetimlerindeki erkek egemen durum; süzgecime ilk takılan konular olmuştu ki başka bir odaya Ryan Babel'in giriş yaptığı öğrenildi!

Cüneyt Özdemir ve Odası

Bir süre de bu odaya bakmamak olmazdı. Zira, Clubhouse sohbet odalarının ilk en kalabalık odalarındandı. Biraz sansasyon ve dedikodu da vardı üstelik! Sohbet odasının aniden kapanması ve 'Clubhouse Rezillik Hikayeleri' gruplarının kurulması kontra olarak gerçekleşmişti bile! 

O mu Bu mu?

En yakın arkadaşımın '@zeglence' oluşturduğu bir sohbet odası ve acımadan sorduğu 'o mu bu mu' soruları bizi resmen 90'lara sürükledi. İlkokulda masalara serdiğimiz örtüler ve bu örtülerin her hafta yıkama sırasıyla bir öğrenciye verilmesi... Masa örtülerine taktığımız plastik mandallar ile kahvehanelerdeki masalara takılan metal mandal arasındaki farklar... 

70'ler mi 90'lar mı? Julia Roberts mı Sandra Bullock mu? Beyoğlu mu Kadıköy mü? Kent hayatı mı kasaba hayatı mı? En yakın arkadaş mı sevgili mi? 

2021 keşfimiz olan Clubhouse, bizi özlediğimiz 90'lara götürüyordu ya da biz her ortamı 90'lara gitmek için kullanıyorduk. Ne dersiniz?

ClubHouse kanaat puanı Ahmet Davutoğlu'na

ClubHouse kanaat puanı Ahmet Davutoğlu'na

Tam da bir gün önce Gelecek Partisi'nde siyasetçi olan arkadaşım Burak '@bdyrbakrloglu' ile ilk hangi siyasi girecek acaba Clubhouse'a, diye düşünürken; sohbet odası açılmıştı bile! 

Benim şahit olduğum en kalabalık odaydı ve söz alma, soru sorma, kendini olduğu gibi ifade etme konusunda ne kadar da aynı olduğumuzu gördük. 

'Onlar' ve 'bunlar' olmadığımızı deneyimledik. 

Televizyon tartışma programlarının omurgasının çatırdadığı bir akşam oldu. Tatlı çeşitlilikte birçok soru Ahmet Davutoğlu'na soruldu. Hatta bir katılımcının yemeğinin bitmesi beklendi! Kadınlar ve erkekler güzel bir oranda söz aldı. Velhasıl, bir stüdyo dolusu aynı erkeğin doluşup konuşmasından daha verimli ve eğlenceliydi. 

Atilla Taş'ın 'Kadrolarınız sokaklarda şiddete uğruyor, bu hoşgörüsüz ortamda bizi biraz anlayabildiniz mi?' sorusunu aklımdan yıldızladım. Ayrıca, Ahmet Davutoğlu ile karşılıklı davasının olması ve buna dair sorular sorması da oldukça ilgi çekiciydi. 

Beni en heyecanlandıran kısım, Uluslararası İlişkiler Doktora öğrencisi bir kadın katılımcının, Ahmet Davutoğlu'na bir kitap yazdıracak kadar kapsamlı bir soru sormasıydı. Çalışmasına katkı olacak bu imkanı bulması, hiç görmediğim ve görmeyeceğim biri adına beni çok sevindirdi. 

Ahmet Davutoğlu çıktıktan sonra konuşmacılar kalabalıklaştı ve tartışma usulü, Clubhouse'un nasıl daha verimli kullanılacağına dair hoş bir tartışma serisi sürdü...

Clubhouse'da haklara dair...

Herkesin referansla girdiği Clubhouse'da, bir kullanıcı ahlaka aykırı bir harekette bulunduğunda ya da bir suçun maddi unsuru söz konusu olduğunda referansı veren kişiyle birlikte kullanım hakkının elinden alınacağı biliniyor. 

Oldukça zaman istiyor. Şimdiden 'Clubhouse bataklığına düştük' tabiri aldı, yürüdü. Zamanı iyi yönetmek, bireysel olarak kendi başımızda durmamız gerektiğini bize hatırlatıyor. 

Kendi sesimizi bir iz olarak bıraktığımız bir mecra, kayıdedilip edilmemesi ve güvenlik açısından bir süre daha tartışılır gibi görünüyor. 

Evet, sizin Clubhouse'daki deneyimleriniz nasıl? Beni bulun, '@aysumelis'. 

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
club house

davetiye için mesaj gönderebilirsiniz. velisancak @mail (nokta) com (nokta) tr