Görüş Bildir
Haberler
Ayşenur Arslan Kimdir? Ayşenur Arslan Ne Dedi, Neden Gündemde?

Ayşenur Arslan Kimdir? Ayşenur Arslan Ne Dedi, Neden Gündemde?

Ayşenur Arslan, Halk Tv ekranlarında 1 Ekim'de Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin söylediği sözler nedeniyle gündem oldu. Canlı yayında kullanılan ifadeler nedeniyle Halk TV ve Arslan hakkında inceleme başlattı. Gündemin öne çıkan isimleri arasında yer alan Ayşenur Arslan hakkında yapılan araştırmalar da hız kazandı. Peki Ayşenur Arslan kimdir? Ayşenur Arslan ne dedi, neden gündem oldu? Medya Mahallesi programı neden yok? 

Tüm detayları sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayşenur Arslan Kimdir?

Ayşenur Arslan Kimdir?

1950 yılında dünyaya gelen Ayşenur Arslan, Aydın kökenli bir gazetecidir. İtalyan Dili ve Edebiyatı üzerine eğitimini 1972 yılında tamamlamış olan Arslan, gazetecilik kariyerine 1974 yılında TRT'de muhabir olarak adım atmıştır. 1982 yılında Güneş Gazetesi'nde haber müdürü pozisyonuna yükselen Arslan, bu görevinden iki yıl sonra ayrılarak Nokta Dergisi'nde çalışmaya başlamıştır. Gazetecilik alanındaki deneyimleri ve başarıları ile tanınan Arslan, sektördeki önemli isimler arasında yer almaktadır.

Ayşenur Arslan Hangi Kanallarda Çalıştı?

Ayşenur Arslan Hangi Kanallarda Çalıştı?

Aslan, kariyerine Söz Gazetesi'nde başlamış ve ardından Türkiye'nin ilk yerel dergisinin hazırlanmasında önemli bir rol oynamıştır. Cumhuriyet Gazetesi'nde bir yıl hizmet verdikten sonra, Star TV ve Ali Kırca'nın yanında ATV'deki görevine geçiş yapmıştır. Sekiz yıl sonra, deneyimlerini ve becerilerini tekrar Star TV'ye taşıyarak kariyerinde yeni bir sayfa açmıştır.

Ayşenur Arslan Neden Gündemde?

Ayşenur Arslan Neden Gündemde?

1 Ekim (Pazar) günü, Meclis'in açılışına saatler kala, İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bir canlı bomba eylemi gerçekleşti. Bu korkunç terör saldırısı, Halk TV'deki programında Ayşenur Arslan tarafından ele alındı. Ankara'daki bu trajik olayla ilgili olarak Arslan'ın dile getirdiği ifadeler gündem oldu.

Ayşenur Arslan Ne Dedi?

Ayşenur Arslan Ne Dedi?

'Belki kendisini patlattı denilen kişi, terörist üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız her şeye aykırı durup dururken kendini patlatmış. Ama esas olarak bu benim aklıma takılan şeylerden biri iddia edemem elbette. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek neden o kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız düz kontak çalıştıracaksınız bombayı şey yapıp gideceksiniz. Ankara'da bunu yapmak varken neden Kayseri'de birini öldürerek ben geliyorum bombalar sırtımızda tabanca belimizde mi, nedir yani?'

Ayşenur Arslan Neyle Suçlandı?

Ayşenur Arslan Neyle Suçlandı?

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Şahin, Halk TV ve Ayşenur Arslan hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada: '2 Ekim tarihinde Halk Tv isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan'nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik  sarfettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır'  ifadeleri yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Medya Mahallesi Programı Neden Yok? Medya Mahallesi Kaldırıldı mı?

Medya Mahallesi Programı Neden Yok? Medya Mahallesi Kaldırıldı mı?

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu yaptığı açıklamada Medya Mahallesi programının kaldırıldığını açıkladı:'Halk TV olarak ülkemize demokrasinin yerleşmesi için çok sesliliğe büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar birçok bedel ödeyerek, her türlü cezaya ve baskıya rağmen farklı sesleri ve muhalif duruşları ekranımızda yansıtmaktan geri adım atmadık, atmayacağız da. Halk TV ülkemizde demokrasinin gelişmesi için vazgeçilmez bir nefes borusudur. Bu konuda tek kırmızı çizgimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüdür. Halk TV, güvenlik güçlerimizin bu kapsamda yürüttüğü terörle mücadelenin kayıtsız şartsız yanındadır. Dün yayınlanan Medya Mahallesi programında canlı yayında edilen talihsiz sözler, aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV’nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz.'

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın