Görüş Bildir
Haberler
Aynısefa Nedir? Aynısefanın Vücuda Faydaları ve Zararları

Aynısefa Nedir? Aynısefanın Vücuda Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
15.03.2022 - 10:41

Çiçekli bitkilerden biri olan aynısefa, önemli bir şifa kaynağıdır. Bu nedenle alternatif tıpta sıklıkla tercih edilir. Aynısefa, çay olarak da tüketilebilir. Aynı zamanda bitkinin çiçek kısmından yağda elde edilir. Aynısefa bitkisi, hem tıbbi alanda hem kozmetik alanında tercih edilen bir bitkidir. Krem ve merhem olarak da üretimi yapılmaktadır. Bu bitki her şekilde birçok rahatsızlığın ve hastalığın tedavisinde iyileştirici bir etkiye sahiptir. Ayrıca cilt sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunur. Peki aynısefa nedir? İşte aynısefanın vücuda faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aynısefa, içerisinde bulunan vitaminler ve mineraller açısından oldukça değerli bir doğal üründür. Özellikle A, E ve C vitamini yönünden zengindir. Yapısında önemli organik asitler, uçucu yağlar ve çeşitli bileşenler bulunur. Antiseptik, mikrop öldürücü, uyarıcı, diüretik gibi birçok özelliğe sahiptir. Bu nedenle vücutta çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasını engeller. Ancak aynısefa dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Bazı kişilerde olumsuz durumlara yol açabilir. Aynısefanın vücuda faydaları ve zararları ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

Aynısefa Nedir?

Aynısefa Nedir?

Botanik bir bitki türü olan aynısefa, bahçe nergisi olarak da bilinir. Bu bitki, Asteracea papatya ailesine ait turuncu çiçeklere sahip bir bitkidir. Ilıman iklimin görüldüğü birçok yerde yetişir. Özellikle Akdeniz kıyıları ve Avrupa'da sıklıkla yetiştirilir. Aynısefa, birçok alanda kullanılır. Yemeklerde baharat olarak tüketilebileceği gibi kaynatılarak bitki çayı şeklinde tüketilebilir. Aynısefanın özü de sağlık için kullanılır.

Aynısefanın Vücuda Faydaları ve Zararları

Aynısefanın Vücuda Faydaları ve Zararları

Aynısefa insan sağlığı için oldukça yararlı bir bitkidir. Özellikle midede oluşan çeşitli sorunların giderilmesini sağlar. Ülser, gastrit gibi rahatsızlıkların belirtilerini en aza indirger. Mide ve bağırsak astarını koruyarak kanamaları engeller. Ayrıca antibakteriyel özelliğinden dolayı vücutta oluşan yaraları iyileştirerek mikrop oluşumunun önüne geçer. İltihaplardan kaynaklı oluşan ağrıları ve şişlikleri azaltır. Aynı zamanda varis ağrıları içinde önemli bir bitkidir.

Yapılan araştırmalarda aynısefanın içerisinde bulunan bileşenlerin kanser oluşumunu engellediği tespit edilmiştir. Bu nedenle çeşitli kanser hastalıklarından korunmak için tüketilebilir. Aynısefanın adet söktürücü etkisi bulunur. Adet dönemlerinde yaşanan sorunları gidermede etkilidir. Ayak mantarı, siğil, uçuk gibi problemler üzerinde iyileştirici etkisi bulunur.

Gebelik döneminde olan kişilerin aynısefa tüketmesi sakıncalıdır. Bu bitki çayının tüketilmesi düşüğe sebep olabilir. Aynı zamanda bazı kişilerde alerjilere neden olabilir. Sakinleştirici ilaçlar ile birlikte alındığında vücutta zararlı durumlara yol açabilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın