Görüş Bildir
Haberler
Aynı Acıyı ve Duyguyu Yaşıyorlar Ama Farklı Tepkiler Veriyorlar! Erkek ve Kadın Beyni Arasındaki 8 Fark

Aynı Acıyı ve Duyguyu Yaşıyorlar Ama Farklı Tepkiler Veriyorlar! Erkek ve Kadın Beyni Arasındaki 8 Fark

Merhabalar. Erkek beyni kadın beyninden yaklaşık %10 daha büyük olduğunu çoğu kişi biliyor. Çok bilinen bu bilgi aksine bu yazıda ikisi arasındaki 8 farkı listeledim. 

İyi okumalar dilerim.

Kaynak: https://greatperformersacademy.com/in...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Matematiksel Beceriler

1. Matematiksel Beceriler

Erkekler matematiksel işlemlerde kadınlara oranla daha fazla yeteneklidir. Bunun nedeni, erkek beyninde parietal lobun daha büyük olmasıdır. Burası beynin matematiği, geometri becerilerini ve görsel algıyı kontrol eden kısmıdır. İki bölgeye ayrılmıştır ve görsel sistemi yönetir.

2. 3D Görselleştirme

2. 3D Görselleştirme

Erkekler, nesneleri kafalarında 3 boyutlu olarak hayal etmeyi ve farklı açılardan görselleştirmeyi daha kolay yapıyor. Bu da matematiksel beceriler gibi daha büyük parietal loblara sahip olmalarından kaynaklanmaktadır.

3. Stres

Kadınlar stresle erkeklerden daha iyi başa çıkma eğilimindedir. Bir insan stresli bir olay karşısında oksitosin adı verilen bir hormon salgılar. Bu hormon kadınlarda östrojenle birleştirildiğinde sakinleşmeye yardımcı olur. Bir erkeğin durumunda testosteron ile birleştiğinde, o kişiyi daha sinirli ve daha şiddetli yapar.

4. Dürtüler

4. Dürtüler

Erkekler dürtülerini kontrol etmede kadınlara oranla daha zayıf olma eğilimindedir. Bir erkeğin beynindeki amigdala, kadınlarınkinden daha büyüktür. Ayrıca bu bölge, reaksiyonları artıran ve dolayısıyla dürtüsel saldırganlıklarını kontrol etme olasılığını azaltan testosteron reseptörlerine de sahiptir.

5. Acı

5. Acı

Kadınlar acıyı erkeklerden daha fazla hissederler. Bunun nedeni, erkekler ağrı hissettiğinde sağ amigdalanın harekete geçmesidir. Kadınlar ise duygusal işlevlerle ilişkili olan sollarını etkinleştirir. Sağ amigdala fiziksel işlevlerle daha fazla bağlantılıdır. Bu nedenle kadınlar acılarını kaygı, sözelleştirme gibi yollarla, erkekler ise kendilerini fiziksel olarak ifade etme eğilimindedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Dil becerileri

6. Dil becerileri

Kadınlar erkeklere göre dil becerilerinde daha rahattır. Erkeklerden daha iletişimsel oldukları bilinmektedir. Bunun nedeni, temporal ve frontal loblarının daha büyük olmasıdır. Temporal lob, ses ve koku duyularını yönetir. Frontal lob ise duyguların, hafızanın, dilin, problem çözmenin, muhakemenin alanıdır.

7. Duygular

Kadınlar, hipokampusları ve limbik lobları daha büyük olduğu için çok çeşitli duyguları hissetme yeteneğine sahiptir. Hipokampus hafıza ile ilgilidir ve bu çoğunlukla uzun süreli hafızadır. Limbik lob ise duygularla ilgilidir.

8. IQ

8. IQ

İnsanların son yıllardır düşündüğünün aksine diğerinden 'daha akıllı' bir cinsiyet yoktur. Ancak IQ testleri söz konusu olduğunda, kadınlar ortalama puanlar alır. Erkekler se test edildiklerinde her iki uca da düşme eğilimindedir.

Sizce kadınlarla erkekler arasında başka hangi farklar vardır? Yorumlarınızı bekliyorum.

Sizce kadınlarla erkekler arasında başka hangi farklar vardır? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın