Görüş Bildir
Haberler
Aydın Doğan Karikatür Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

etiket Aydın Doğan Karikatür Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Ulaş
18.11.2015 - 17:40 Son Güncelleme: 19.11.2015 - 09:30

Aydın Doğan Vakfı'nın (ADV) düzenlediği, 32'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması ödülleri törenle sahiplerini buldu. Arnavut karikatürist Agim Sulaj, terörün hedef gözetmeksizin tüm insanları hedef alabileceğini anlattığı çalışması ile birincilik ödülünü aldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuruculuğunu ve Onursal Başkanlığını Aydın Doğan'ın yaptığı karikatür yarışmasının  ödül töreni Trump Alışveriş Merkezi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Terörün hedef gözetmeksizin insanları hedef alabileceğini anlattığı çalışmasıyla birinciliği kazanan Arnavut karikatürist Agim Sulaj'ın ödülünü Aydın Doğan Vakfı (ADV) Onursal Başkan Vekili Sema Doğan verdi. İkincilik ödülünü kazanan İranlı karikatürist Mohsen Nouri Najafi'nin ödülü, ADV Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve üçüncü olan İranlı karikatürist Jalal Pirmarzabad'ın ödülü ise ADV ve Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner tarafından takdim edildi.

'Sosyal adaletsizliğin terörizmi provoke ettiğini anlatmak istedim'

'Sosyal adaletsizliğin terörizmi provoke ettiğini anlatmak istedim'

Tören öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yarışmanın birincisi Arnavut karikatürist Agim Sulaj,  “Çok güzel bir yarışma, bu yarışmaya katıldığım için çok mutluyum. Teröre, şiddete ve savaşa karşı bir karikatür çizdim. Sosyal adaletsizliğin terörizmi provoke ettiğini anlatmak istedim' diye konuştu.

Karikatürist Agim Sulaj'ın birinciliğe layık görülen çalışması

Karikatürist Agim Sulaj'ın birinciliğe layık görülen çalışması

İkincilik ödülünü kazanan İranlı karikatürist Mohsen Nouri Najafi'nin çalışması

İkincilik ödülünü kazanan İranlı karikatürist Mohsen Nouri Najafi'nin çalışması

Üçüncü olan İranlı karikatürist Jalal Pirmarzabad'ın çalışması

Üçüncü olan İranlı karikatürist Jalal Pirmarzabad'ın çalışması

 66 ülkeden 787 sanatçı yarıştı

1983 yılından bu yana düzenlenen karikatürün 'Oscar'ı olarak kabul edilen ve bu yıl 32'ncisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Seçici Kurulu, geçtiğimiz haziran ayında Işıl Club'da toplanmıştı. Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı'nın komite başkanlığını yaptığı, Yunan karikatürist Michael Kountouris'in başkanlığındaki Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Bayram Hajizadeh (Azerbaycan), Piyale Madra, Godfrey Mwampembwa (Tanzanya), Tan Oral, Yuko Shimizu (Japonya) ve Jen Sorensen'den (ABD) oluşan jüri üyeleri; 66 ülkeden 787 sanatçının 2 bin 289 karikatürle katıldığı yarışmada finale kalan 205 sanatçının 237 karikatürünü 8 saat süreyle incelemişti. Değerlendirme sonrası Arnavut karikatürist 50 yaşındaki Agim Sulaj'ın eseri birinciliğe, İran'dan Mohsen Nouri Najafi'nin eseri ikinciliğe, yine İran'dan Jalal Pirmarzabad'ın eseri de üçüncülüğe değer görülmüştü. Seçici Kurul ayrıca; Alberto Morales Ajubel (İspanya), Angel Boligan (Küba), İshimaru Hide (Japonya), Frank Hoffmann (Almanya), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Musa Gümüş (Türkiye), Cemalettin Güzeloğlu (Türkiye), Jose Antonio Garci Nieto (Meksika), Didier Pizzi (Fransa), Saman Torabi (İran), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan) ve Mikhail Zlatkovsky'in (Rusya) eserlerini 'Başarı Ödülü'ne değer gördü.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
224
31
18
8
4
4
0