Görüş Bildir
Haberler
Ay Çok Fena Tutulduk! Oğlak Tutulması ile Başlayan Temmuz Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Ay Çok Fena Tutulduk! Oğlak Tutulması ile Başlayan Temmuz Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Merhabalar!

Öncelikle gecikme için özür diliyorum, tutulma beni de fena çarptı bu ay! Neyse, fazla uzatmıyorum ve burç yorumlarını salıyorum gelsin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de seçmeyi sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Her şey çok güzel olacak, Koç!

Sevgili Koç,

İçgüdülerimiz bazen “aman koşma, düşeceksin!” diye bizi durdurmaya çalışan evhamlı bir anne gibi… Bir taraftan bizi tüm iyi niyetiyle ve içtenlikle incinmekten korumaya çalışırken; bir taraftan da eğlenmemizi, büyümemizi engellemeye çalışıyor adeta. İyiliğimizi ve güvende olmamızı isteyen ama bir taraftan da bizi sınırlandıran, kısıtlayan bu sesle başa çıkanın tek bir yolu var: DENGE. İşte senin için Temmuz ayının teması bu diyebiliriz. İç dünyamız ve dışarıdaki hayat, içgüdülerimiz ve hedeflerimiz, ihtiyaçlarımız ve arzularımız arasında kurmamız gereken denge…

Bu ayı da Haziran’da olduğu gibi bir tutulma ile açıyoruz. Bu tutulmanın etkisi ayın tamamına yayılacak diyebiliriz. Sana öncelikli etkisi ise kariyer alanında görünüyor. Öğrenci, işsiz, kasiyer, öğretmen, devlet memuru, şirket çalışanı fark etmez; bu ay öncelikli olarak tutulmanın kaçınılmaz etkisi ile beraber kendini “5 yıl sonra nerede gördüğünü” düşünürken bulabilirsin. Hoş, ekonominin şu halinde hepimiz kara kara bunu düşünüyoruz zaten :) Ama işte dahası da var; güvenli sularda, tanıdık yüzlerle, aşina olduğun işi risk almadan yapmaya devam etmek ile idealindeki, arzularındaki, daha da önemlisi sana bir ‘sıfat’ katacak iş için harekete geçmek arasında kalabilirsin. Bunun en klasik örneği “başkaları için çalışmaktan bıktım, kendi işimi kuracağım” geyiğidir elbette fakat ben bunun sadece özgürleşme arzusu ile kalmayacağını; kendi kimliğine ekleyebileceğin bir ünvanın da peşine düşmek isteyeceğini düşünüyorum. Yani “doktor” ünvanı için bir doktora programına başvurmak da olabilir; kendine “CEO” diyebilmek için gözünü karartıp girişimde bulunmak da… Bunlar elbette biraz büyük örnekler, ufaltalım: Aslında daima kimliğinin, varoluşunun bir parçası olduğunu bildiğin “sanatçı” tarafını artık görünür kılmak, bu yeteneğin hakkını vermek, en azından denemek isteyebilirsin… Sana “İşi gücü bırak, git kredi çek hayallerini kovala!” demeyeceğim elbette. Ama dengeli bir şekilde ufak adımlar atmaya başlayabilirsin. Bir Instagram hesabı açıp “sanatçı” ünvanınla inceden işlerini sergilemeye başlayabilirsin, belki o müthiş romanını henüz yazmadın ama bu ay en azından disiplinli bir blog yazarı olmaya başlayabilirsin, akademik kariyer üzerine düşünüp, girişimcilik adına şöyle bir piyasa araştırması yapmaya başlayabilirsin… Mini mini adımlar ve daha da önemlisi: DENGELİ adımlar bunlar. Ne içindeki geleceğe dönük o hevesleri, hayalleri öldür; ne de güvenli alanını bırakıp bodoslama hayallere dal… İkisi arasında inceden bir başlangıç işte bu. Zaten ayın 15’i ve sonrasına kadar hiçbir konuda dönüşsüz adımlar atmanı tavsiye etmem; bu bir sene boyunca seni düşündürecek, sık sık kendini hatırlatacak bir konu sevgili Koç. İşte bu yüzden inceden hafif ama sağlam adımlarla başla…

6 Temmuz’da -yani bugün- senin yerinde olsam ailemle, evimde vakit geçirir ve bol bol dilek tutar, meditasyon-dua gibi şifa çalışmaları yapardım. Son derece hoş bir gün. Aynı şekilde bu gece rüyalara dikkat etmek de iyi olacaktır. Kendinle ve hayatınla alakalı çözemediğin yapbozların kayıp parçasını rüyalarında bulabilirsin belki :)

8 Temmuz tarihi ise… Daha önce bahsedip seni bıktırdığım konu: Aile içerisinde gerginlik. Bu 10 Temmuz’a kadar sürebilecek bir etki, özellikle anne gibi feminen figürlerin kalbini kırmamaya çalışmanı öneririm. 12’sinden sonra aile içindeki iletişim problemleri çözülmeye başlayacak. Geçmişi, en geç 15’inden sonra geçmişte bırakmaya başlayacaksınız. 12’sinden itibaren eve bir takım misafirler de söz konusu olabilir. 14-15 Temmuz tarihinde aile dışından insanlarla pek tersleşmemek lazım; sınırları bilmek, başkalarının işlerine -iyi niyetle bile olsa- karışmamak, yargılamamak önemli. Çünkü bu tarihlerde fazla keskin, aşırı uçlu düşünme meylinde olabilirsin, sevgili Koç.

Aşk konusu bekarlar için açıkçası 22’sinden itibaren başlayacak ve tek kelimeyle MUHTEŞEM olacak. Aylardır seni “şunu atlatalım tamam, bu geçsin rahatız, aşk var” vesaire diye oyaladım ama nihayet o gün geldi işte; Aslan güneşi ile beraber, bu defa hiçbir engel ve gerginlik olmadan sevmeye başlıyoruz. Uzuuuun uzun retroları, karma karışık Yengeç dönemini atlatarak bunu haketmiştik. AMA, o tarihe, yani Temmuz ayının son haftasına gelene kadar, özellikle ikinci hafta içerisinde geçmişten flörtler yeniden yoklayabilir ve bunlar işte hep sıkıntı…

Sevgilisi olanlar için de haberler 20’sinden itibaren çok iyi. Ciddi adımlar atmak isteyebilir, çok eğlenebilir, hatta bebek sahibi olmak gibi konuları bile konuşabilirsiniz. Geçmişteki sorunları ayın 20’sinden ileri taşımayacağınızı düşünüyorum. Aşk konusu net güzel yani. Tadını çıkarın.

Para konusunda ise, yine en az 18’ine kadar uzun vadeli imzalar atılmamasını, büyük alışverişlerden kaçınılmasını öneririm. 20’sinden sonrası daha uygun olacak. 27’sinden 30’una kadar ise çok gergin, kaotik bir üç gün var önümüzde! Büyük paralarla oynamak konusunda pek de iyi kararlar veremeyebiliriz, aklında bulunsun. Her türlü finansal girişimde özellikle arkadaş grubundan deneyimli insanlardan tavsiyeler almanı öneririm.

Tekrar başa dönerek bitiyorum: Yaz mevsimine yavaş ve sıkıntılı bir giriş yaptık, retrolar ve Yengeç dönemi derken rehavete kapılmış olabilirsin. Ama Mars’ın sana gelişi ile sene boyunca kendine ve sadece kendi hayatına, kendi geleceğine odaklanarak gerekli motivasyonu bulacaksın. Yeter ki dengede kalmayı unutmayalım, sevgili Koç. Sağlam olmayan hayallere korkunç riskler alıp atlamadığımız gibi, hayallerimizin asla gerçekleşmeyeceğini düşünüp mutsuz ve umutsuz da oturup kalmayalım… Her şey güzel olacak. Önümüzdeki ay görüşürüz.

İşte şimdi yaz geldi, Boğa!

Sevgili Boğa,

Önce derin bir nefes alalım; yaz mevsimini daha başlamadan rehavete boğan retrolar serisinin sonucusu olan Merkür retrosu, Temmuz’un ikinci haftası itibariyle bitiyor. Yengeç sezonunun bulanık ve ağır sularını da şöyle tazecik bir yeni ay ile temizliyoruz ve artık gerçek yaz mevsimine başlıyoruz. Biliyorum şimdiye kadar seni “ha gayret az kaldı, şu da geçsin sonrası güzel, son bir retro daha” diyerek çok oyaladım ama bu defa gerçek. Başlayalım bakalım…

Öncelikli olarak Temmuz ayını Oğlak tutulması ile açıyoruz; tıpkı Haziran’daki gibi… Yine enerjiler yoğun ve güçlü fakat bu defa konu farklı. Sevgili Boğa, bu defa konu aşka, ilişkilere dair görünüyor. Eğer zaten bir ilişkideysen, sevgilinle beraber uzun süredir istediğiniz bir şeye kavuşabilirsiniz. Bu elbette evlilik, düğün tarihi vesaire gibi majör bir olay da olabilir; tatil, taşınma, yüzük gibi daha ufak çaplı gelişmeler de. İki şekilde de gayet olumlu bence. Tek dikkat edilmesi gereken detay; işlerin akışına bırakılması ve 12 Temmuz’dan önce ciddi harcamalar ve imzalardan kaçınılması. 14-15 Temmuz tarihlerinin de azıcık gergin olacağını göz önünde bulundurursak; şöyle temiz bir 18’inden sonra harekete geçmek en mantıklısı olur. 14-15 Temmuz tarihlerindeki gerginliğin detayını sorarsan; kardeş-kuzen gibi yakınlarla tersleşmeler, trafikle yolculuklarda sıkıntılar söz konusu olabilir.

Bekar Boğalara dönecek olursak; özellikle öğrencilerin kısmetleri çok açık. Ayın ikinci haftasından sonuna kadar, beraber eğitim aldığın insanlarla bazı yakınlaşmalar olabilir. Sosyal medya için de geçerli bu… Yoğun bir iletişim trafiği, bolca flört getiriyor yani. Bana sorarsan gayet güzel. Ama bu flörtlerin düzgün ilişkiye dönüşme ya da en azından oturup buluşup ciddi ciddi bir şeylere niyetlenme için tarihi en az 17-18 Temmuz sonrası… Ona göre!

Hele bir 8 Temmuz tarihi var ki… Adeta kaos! Dedikodular, yanlış anlaşılmalar, gizli kapaklı dönen işler; hepsi bir arada görünüyor. O yüzden sana ufak bir tavsiye olarak, şöyle ayın 12-13’üne kadar ekran görüntüsü aldırabilecek tarzda konuşmalardan mesajlaşmalardan uzak durman yönünde :) Sosyal medya kullanımına da dikkat edersen şahane olur. Retrolar dönemini kazasız belasız buraya kadar atlatmışken, son dakika golü yeme.

Şimdi ayın 15’i ve sonrasına geçeceğim ama öncesinde ufacık bir uyarı daha: Özellikle ilk iki hafta, kısa mesafe yolculuklar başta olmak üzere, lütfen sağlığına dikkat et.

Para ve iş konusunda ayın 20’sinden sonra bereketli bir sürece gireceğini düşünüyorum sevgili Boğa. İş arıyorsan sosyal medya yahut tanıdıklar aracılığı ile yeni fırsatlar yakalayabilirsin. Hele hele zaten çalıştığın yerde ileriye dönük projeler, pozisyonlar peşindeysen haberler gayet iyi’ Elbette ki evren bu kapıyı açıyor fakat önüne sırf sen gel diye kırmızı halı da sermiyor hani :) Birazcık kovalamak, iteklemek, istemek lazım. Vahşi kapitalistler gibi “istersen olur!!!” falan demeyeceğim, ekmek aslanın ağzında bunu biliyoruz; fakat bu işlere biraz kader-kısmet, biraz da emek-irade şeklinde baktığımızda, bu ay kazançlar yönünde şansını denemenin sana olumlu dönüşleri olacağını düşünüyorum.

Maddi konularda söz konusu borçlar, aileyi de ilgilendiren daha büyük miktarda para sıkıntıları için asıl çözümü Ağustos’ta görünüyor. Yaşlı insanlardan da destek görebilirsiniz o açıdan. Ama şimdilik bu ay sadece “bereketli” kazanç var; fazla uçmamak lazım.

Ayın 27 ve 30’u arası çok gergin bir hava var; bence retrolar ve şu duygusal Yengeç sezonu sonrası bir dinlenme vaktin gelmiş :) Evde kalmak en iyisi!

Bunca retroyu atlattın, İkizler!

Sevgili İkizler,

Ah nihayet! Yaz mevsimini daha başlamadan rehavete boğan retrolar serisinin sonucusu olan Merkür retrosu, Temmuz’un ikinci haftası itibariyle bitiyor. Malum, Merkür senin yönetici gezegenin olduğundan dolayı da, ferahlamayı ve enerjindeki yükselişi hissetmene az kaldı. Üstüne bir de Yengeç sezonunun bulanık ve ağır sularını da şöyle tazecik bir yeni ay ile temizliyoruz ve artık gerçek yaz mevsimine başlıyoruz. Haydi hayırlı olsun!

Temmuz ayını da tıpkı Haziran gibi bir tutulma ile açtık. Bu Oğlak tutulması, sevgili İkizler, ayın 15’ine kadar seni açıkçası duygusal anlamda fazlaca etkileyebilir. İlişkilerde paranoyak, güvensiz, şüpheci ve gereksiz derece kıskanç bir tavır sergileyebilirsin. Elbette ki bu negatif hislerin tek ilacı açık ve net bir iletişim iletişim iletişim. Manipülatif tavırlardan, güç savaşlarından, ultimatom vererek istediklerimizi elde etmeye çalışmaktan ve benzeri toksik alışkanlıklardan vazgeçmeliyiz, sevgili İkizler. Bir insana güvenemiyorsak, bu en çok bizim kendi içimizde çözmemiz gereken bir meseledir, biliyorsun. Kendi içimizdeki güvensiz çocuğu şifalandırmadığımız sürece; karşımızdaki insan ne yaparsa yapsın yine de güvende ve huzurlu hissedemeyiz. “Bana güven ver! Sana güvenebileceğimi kanıtla! Beni seviyorsan şunu yap, bana gerçekten aşıksan bunu yap!” gibi meydan okumaların sonu genelde hiç iyi bitmez, çünkü asla yeterli olmaz… Sen de içten içe biliyorsun. O yüzden net bir iletişim şart. Belki karşı tarafın da bir derdi vardır; kim bilir!

Tabi ben böyle konuşuyorum ama tutulma etkisi ile ortam zaten gerginken, hele retrolar da devam ederken elbette birazcık emek gerektirecek tüm bunlar. Ama inanıyorum İkizler, şu sana hiç yakışmayan negatif hisli dönemi atlat; misler gibi aşklı eğlenceli dondurma tadında bir yaz var önünde.

Sevgilisi olanlar için 14-15 Temmuz tarihleri yine azıcık alarm veriyor. Retronun da bitişi ile beraber gündeminize, ilişki sorunlarınıza fazla yüklenebilirsiniz. Bazı konular, aslında çok da ciddi olmasalar bile, gözünüzde büyütebilirsiniz deştikçe… Bundan kaçının derim. Ya zaten 17-18 Temmuz sonrası bal kaymak!

Eğer bekarsan ve bir de flörtün varsa; yine 12 Temmuz ve sonraki tarihlerde ilişkiyi ilerletebilirsiniz AMA bunu sahip olma hırsına kapılarak yapmadığına emin ol derim. Ya da diğer flörtlerle rekabet içinde hissettiğinden… Ya da başka sebeplerden… Çünkü bu dönem aşk hariç başka mazeret kabul etmiyor! Çünkü Aslan sezonu geliyor, sevgili İkizler. Çantanı şimdiden hazırla, 22’si ve sonrası sana yollar açılıyor. Ufak tatillere çıkabilir, misafirler ağırlayabilirsin. Elinden telefonun düşmediği, iletişim trafiği bol ve güzel bir dönem olacak. Yine bekarlar için sosyal medya fena şekilde flört kaynayacak ve bu defa hiç de bomboş flörtler değil; gerçekten bir şeyler paylaşıp sevebileceğin insanlar çıkmaya hazırlanıyor karşına. Tabi bunların hepsi 22 Temmuz ve sonrası. Şimdi ayın diğer getirilerine dönelim.

Çok fazla duygu, aşk, ilişki konuştuk. Şimdi biraz da gerçek hayata dönelim. Sevgili İkizler; ayın başından itibaren maddi anlamda gelecek endişesi hissedebilirsin. Ay sonunda bunun aileden gelecek bir destek / bir haber ile azalacağını düşünüyorum. Yine de tam anlamıyla para derdinin bitişi Eylül’ü rahat bulacak. Fakat daha düzenli ve ufak gelirler, iş arayanlar için 20 Temmuz ve sonrası muazzam güzel etki getiriyor. 20’sinden sonra 27 ve 30 Temmuz arası her gün, iş güç girişimleri, başvurular ve görüşmeler için uygun. Değerlendirmek lazım. 27-30 Temmuz tarihleri ise maalesef ki biraz sıkıntı getiriyorlar. Bu tarihte en temizi evde kalmak çünkü para - dostluk ilişkileri açısından azıcık gergin…

Bu ay kemiklerimize, boşaltım sistemimize dikkat edelim. Sağlık konusunda titizlenmeye devam.

Venüs hala senin burcunda, bu ay yalnız hissetmeyeceksin, sevgili İkizler. Eğlenmene bak!

Yollar açılıyor, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Tıpkı Haziran ayı gibi, Temmuz da güçlü bir tutulma haftası ile başlıyor. Üstümüze yükselen bu kocaman dolunay, Oğlak burcunda tutulacak ve özellikle Yengeçler için bir sınav tadında geçecek gibi. Dolayısıyla ayın 5’ine girerken kendini bol bol telkin et, sakin ve mantıklı kalmaya çalış derim.

Temmuz’un ilk haftası; Oğlak tutulması, aynı zamanda Satürn’ün retro hareketi ile Oğlak’a geri dönmesi, Merkür’ün senin burcundaki retroya devamı… Tüm bu göstergeler öncelikle geçmişe ve ilişkilere dair meseleleri işaret ediyor, sevgili Yengeç. Geçtiğimiz ay da yine aynı konuyu masaya yatırmıştık ama bu sefer farklı bir vurgusu da var bu etkinin: Geçirdiğin son iki yıla bak, özellikle ilişkilere dair çıkardığın dersler nelerdi? Neler için “bir daha asla!” dedin? Hangi kararları aldın ve kendine ne tarz kurallar belirledin? İşte bunlar yeniden “sınanabilir”. Şöyle örneklendirelim: Mesela geçtiğimiz iki yılda yaşadıkların üzerine (geçen ay da oturup düşündüysen buna dair), “bir daha asla ilişkimizi gizli tutmaya çalışan, çevresine açmaktan çekinen biriyle olmayacağım” kararı aldıysan, bu ay “ben sosyal medyada paylaşım yapmayı sevmiyorum yaa, o fotoğrafı sil yaa” diyen birileri gelebilir :) Mevcut sevgili ya da sevgililik yolundaki flört ile çatışma, tersleşme bu örnekteki gibi (elbette farklı konularda) yaşanabilir. Tavsiye vermek bana düşmez ama büyük resmi görmek lazım, sevgili Yengeç. Bu tarz konularda mesele “kahvaltıda asla çay içmem” dediğin halde çay içmen değil; sınırların yoklanması, ne kadar kolay taviz verebileceğinin, ne kadar sağlam durabileceğinin görülmesi… İnatçılık değil fakat “kendine sahip çıkmak” diyelim biz bu tavra. Dediğim gibi, bu mesele ufacık bir İnternet paylaşımı, çay ikramı gibi sudan meseleler de olabilir; çok daha derin ve yaralayıcı travmatik meselelerin tekrarı da. İçin karardı mı? Kararmasın çünkü güzel bir haber de vereceğim şimdi:

5 Temmuz’da bu tutulma evet ortamı geriyor ama 6 Temmuz’da çok çok özel bir görünüm var senin için. Kraliyet yıldızlarından biri senin için parlıyor; otur dileklerini yaz, geleceğini tasarla ve iste, derim. Bir kere karar verdikten sonra, evrenin ne kadar hızlı hareket ettiğine inanamazsın!

Tutulma yorumunu bitirmeden önce ufacık bir yere daha değineceğim: ÖZLEM. Bu tutulmanın sana getireceği, nostaljik ve azıcık sızlatan duygulardan biri. Tavsiyem, şimdiki zamandan kopmaman yönünde. Geçmiş bizim içimizdedir, sevgili Yengeç. Mekanda ya da insanda bulamazsın onu. Zaten insanları ya da mekanları değil; hissettiklerimizi özleriz ve hissettiklerimiz o zamanın içinde, sadece bizimle kalır. Bunu hatırla ve özlem duygusu ile şimdiki zamandan kopma derim. Akışta kal!

8 Temmuz gergin bir gün… Duyguyu, ilişkileri bir kenara bırakıp gerçek hayata dönüyorsun artık. Patron-baba gibi biriyle çatışma söz konusu olabilir bu gün öncesi ve sonrasında. Sorumluluk ve görevlerini eksiksiz yerine getirdiğine emin olmak isteyebilirsin. Geçtiğimiz aylardan savsakladığın bir iş varsa da (eksik hazırlanmış bir rapor, gönderilmemiş bir mail vesaire) bu ay, tam da unutulup gitti sandığın an, karşına çıkabilir. Dolayısıyla eksikleri ilk hafta içinde inceden gidersen iyi olur. Bu tarihlerde kurallar kanunlar konusunda da pek titiz olmanı öneriyorum. Trafik kurallarından tut maske takmaya kadar; otorite ile tersleşmemek lazım. Sosyal medya kullanımına da ekstra dikkat, malum sosyal medyadan suç duyurularını falan sık sık görüyoruz. Bir de yine “ne diyor bu deli kadın?!” dedirtecek bir uyarı yapayım: Bu tarihte mutfakta ellerine ve ateşe-kızgın yağlara, kaynar sulara dikkat et aman Allah korusun.

Veee ikinci haftaya geliyoruz. Güzel haber: Merkür retrosu bitiyor. 12 Temmuz’dan itibaren şimdiye kadar askıda kalmış pek çok işin teker teker çözüldüğünü görebilirsin. Son derece iyi, özellikle de kariyer anlamında. İş arayanlar, geleceğe dair yön arayanlar için gerçekten çok güzel bir tarih bu 12 Temmuz. Ardından gelen 12-14 Temmuz tarihleri ise sevgilisi olanlar için azıcık gergin. Buna yakın arkadaş, böyle “kanka” olunan, kendini iki kişilik bir ekip gibi hissettiğin insanları da dahil ediyorum. Davranışlarda aşırılıklardan kaçınmalı bu tarihlerde.

Ayın 20’sinde zaten Yengeç burcunda ikinci yeni ayı yaşayacağız ve bu gerçekten çok talihli bir şey, sevgili Yengeç. Geçtiğimiz ay bunca retrodan dolayı aldığın ama gerçekleştiremediğin, niyetlendiğin ama başlayamadığın, tam olarak özümseyip hayata geçiremediğin her kararı, yeni başlangıcı, projeyi işte bu defa tıkır tıkır gerçekleştirebilirsin. Evren ikinci şansları bol keseden vermeyi seviyor, yeter ki hevesimiz de bol olsun ki yakalayalım.

22’sinden sonrası zaten Aslan sezonu, kükrüyor kükrüyor! Artık tamamen gerçek hayata, işe güce dönüş vakti. Retrosu, tutulması falan da bitmiş hazır; saldırma vakti. Öncelikle para kazanma motivasyonun ile beraber paranın bereketi de artıyor, sevgili Yengeç. Şu piyasada, şu ekonomide iyimser kalmak zor olsa da mecbur dik duracağız; iş arayanlar için en iyi tarihler 22-27-30 Temmuz tarihleri. Bu tarihleri iş yerinde görüşmeler, yeni projeler, başlangıçlar için de kullanabilirsin. Kişisel girişimlerin varsa, uygun vakitler kesinlikle. Bu konuda senin adına baya iyimserim -ama mutlaka mutlaka yaşlı ve daha tecrübeli insanlardan tavsiye alınmalı.

Hoca bitir hoca!” dediğinin farkındayım. Bitirelim, ama önce bir uyarı da yapalım: Ay sonuna kadar sağlığımıza çok dikkat edelim, sevgili Yengeç. Dışarılarda coşmasak iyi olur. Ayrıca bekar Yengeçler’in özellikle 22’sinden sonra kanı kaynıyor, tavsiyem aceleye getirmeden tatlı flörtler ederek Ağustos’u beklemeleri. Hadi bakalım.

Güneş en çok sana yakışıyor, Aslan!

Sevgili Aslan,

Temmuz ayını da, tıpkı Haziran’da olduğu gibi, bir tutulma haftası ile açıyoruz. Yani yine yoğun bir enerji var fakat bu defa konular farklı. Etkisinin de neredeyse ayın tamamına yayılacağını söylemek mümkün. 5 Temmuz Oğlak tutulması tepemizde yükselirken, olayların patlak vereceği ilk konu iş yerine, iş arkadaşlarına dair görünüyor. Anlaşmazlıklar söz konusu olabilir; bu anlaşmazlıkların sebebi de senden kaynaklı olabilir. Yani şöyle; bu Temmuz ayı ile beraber mesleğinden beklentilerinin değişmeye başlaması ve bu yeni vizyonun, yaklaşımının takım arkadaşlarınla, mesleğinle uyuşmaması yüksek bir ihtimal… Mars, bu ay ait olduğu yere, Koç burcuna geçiyor ve burada sene boyunca bir ileri bir geri hareket ederek senin yaz-sonbahar ve hatta kış mevsiminin temasını belirleyecek. O tema da öncelikli olarak kariyer-eğitim ve gelecek planları olarak görünüyor, sevgili Aslan. Dolayısıyla -hafiften toparlayalım- günlük işlerine dair daha uzun vadeli bir bakış açısı geliştirebilirsin. Sadece günü kurtarmak değil, kalıcı düzgün işler yapmak isteyebilirsin. Vitesi yükseltebilirsin ve açıkçası herkesin senin tempona ayak uydurmasını beklemek de biraz haksız olabilir. İnsanları motive etme çabaların ise -en azından ayın üçüncü haftasına kadar- karşılıksız kalarak sıkıcı  ısrar gibi görünecektir. Heveslenmen, hırslanman harika; bu enerji sana uzun süre eşlik edecek. Sadece bu ilk iki hafta içerisinde; ne bu enerjiye ayak uyduramayanları ısrarcı bir şekilde darla, ne de yanında olmadıklarını düşünerek kırıl… Sadece zaman ver!

Aynı zamanda günlük rutininde de değişimler yapabilirsin ki bu bireysel olacağı için, enerjiyi değerlendirmek adına en güzel seçenek diyebiliriz. Kötü alışkanlıkları bırakmak, spora ya da diyete başlamak, her gün şu kadar sayfa okumak, yeni bir dil öğrenmek için günde bilmemkaç saat ayırmak… Daha önce niyetlenip başarısız olmuş olsan bile yeniden denemek lazım çünkü bu defa bu tohumlar tutmaya pek niyetli, sevgili Aslan. Şimdi bu noktadan tutup ay sonuna, 20 Temmuz tarihine geçmek istiyorum çünkü arada çok güzel bir bağlantı var. Aradaki etkileri yazının devamında vereceğim.

Dediğim gibi; Ayın ilk yarısı; bedene, maddeye ve günlük hayat aktivitelerine dair yeni ve iyi başlangıçlara çok müsait, çok uygun. Ayın 20’sinden sonrası ise daha çok “bitiriş”lere, kurtulmalara, temizlenmelere müsait. Bedenine nasıl özen gösterip bakıyorsan, ruhuna da aynısını yapmanı ve bu güzel yeni ayı öyle değerlendirmeni öneririm. Mesela iyi hissetmek adına da kendine listeler çıkarabilirsin, “Bana kendimi kötü hissettiren bu insanla bir daha bu şekilde görüşmeyeceğim, gerekirse eve girmeden önce otoparkta ayak üstü 10 dakikalığına bile olsa her gün meditasyon yapacağım, ‘nefret ediyorum, Allah kahretsin’ vesaire gibi cümleleri kurmayacağım, her gün ne olursa olsun annemle (yahut anne gibi bir figürle) beş dakikalığına bile olsa baş başa konuşacağım” vesaire vesaire - Yani o kadar çok örnek yazabilirim ki buraya! Sana iyi gelecek şeyleri bekletme, komik ve imkansız gözükse de bir ucundan tut ve başla, sevgili Aslan. Bu Yengeç dolunayı ÇOK şifalı. Evrenin verdiği ikinci bir şans adeta. Bu işler azıcık iteklemeden olmuyor, biliyorsun. Mutlu olmak için önce en değiştirebileceğimiz şeyden başlayacağız: Kendimizden!

Neyse, işte böyle ayın başının ve sonunun güzel etkisi… Önce gündelik hayatını, alışkanlıklarını (kahveyi azaltmaktır, sigarayı bırakmaktır, spora başlamaktır vs.) düzenlemek; sonra da ruhuna, psikolojine, iç dünyana dair taptaze kararlarla yeni bir sayfa açmak. Hadi göreyim seni.

Şimdi gelelim dış dünyaya. Sen bu satırları okurken, 6 Temmuz tarihinde yani, gökyüzünde çok özel bir pozisyonla dileklerin çok duyulur olacak. O tarihte sevdiklerinle konuşmak buluşmak da gayet uygun. Zaten ayın 12’sinden itibaren Merkür retrosu bitiyor ve ilişkilerdeki tıkanmalar teker teker açılıyor. Yani insan ilişkilerine dair endişelerin, özellikle de kafanda soru işaretleri varsa ikinci haftayı bekle ve düğümlerin kendi kendine çözülüşünü gör derim. “Maske düşmek” deyimini pek kullanmak istemiyorum ama bu dönemde -yani 12’sinden sonra- bazı insanların karakterlerinin farklı yönlerini görebilirsin. Sakin kalıyoruz ve cool davranıyoruz, öyle dramaya falan hiiiç gerek yok. Kısa sürede bu minik olayların ne kadar önemsiz olduğunu göreceksin ama 12-14-15 tarihlerinde özellikle böyle olayları olduğundan daha büyük sanma meylimiz olacak.

14-15 Temmuz tarihleri, evet, özellikle her gün gördüğümüz insanlarla ilişkiler açısından birazcık gergin. Fazla yargılayıcı davranabiliriz, büyük konuşup böyle keskin laflar edebiliriz. Aklında bulunsun.

22 Temmuz ile beraber zaten senin sezonun başlıyor. Öyle böyle derken hem retroları, hem de Yengeç sezonunu atlattık daha ne olsun! Enerjin hunharca yükselirken; özellikle iş arayanlar için kısmetli dönem 20’sinden itibaren… Para konusu da gayet bereketli ama 27-30 Temmuz arası harcamalara dikkat etmek lazım.

Aşk konusunu es geçersem beni affetmezsin biliyorum… Aşk konusu bekarlar için aşırı vurgulu olmasa da, enerjiler gayet güzel. Yine de 15’inden önce ciddi adımlar atılmamasını öneririm. Hatta 20’sine kadar sadece “akışına bırakmak” en iyisi… Aşk dediğin Aslan sezonunda yaşanır zaten! 22’sinden sonra salın gitsin derim. İlişkisi olanlar için ise yukarıda bahsettiğim “şifalanma” süreci çiftler için de geçerli olabilir. Fakat insanları affetmek söz konusu olunca; kimseyi değil, sadece kendini ve kendi içgüdülerini dinlemeni öneririm, sevgili Aslan.

Ay boyunca sağlığına çok dikkat et lütfen. Şimdiden iyi ki doğdun!

Kariyer konusu gayet iyi, Başak!

Sevgili Başak,

Büyük geçmiş olsun! Yaz mevsimini daha başlamadan rehavete boğan retrolar serisinin sonucusu olan Merkür retrosu, Temmuz’un ikinci haftası itibariyle bitiyor. Malum, Merkür senin yönetici gezegenin olduğundan dolayı da, ferahlamayı ve enerjindeki yükselişi hissetmene az kaldı. Üstüne bir de Yengeç sezonunun bulanık ve ağır sularını da şöyle tazecik bir yeni ay ile temizliyoruz ve artık gerçek yaz mevsimine başlıyoruz. Haydi hayırlı olsun!

Temmuz ayı da, tıpkı Haziran gibi, bir tutulma haftasıyla başladı. Oğlak burcundaki bu tutulma; özellikle eğitim, hukuk, tasarım, sanat, finans gibi bir sektördeysen geleceğe dair planlarını değiştirecek ve sana yeni bir perspektif kazandırabilecek güçte, sevgili Başak. Etkisini hayatında derhal hissetmeyebilirsin; daha çok ayın 15’inden sonra başlayarak önümüzdeki iki aya yayılacak bir gündem getiriyor bu tutulma. İş arayanlar için elbette iyi bir haber; zaten bir mesleği olanlar ise daha çok kişisel projelere yönelmek isteyebilirler. Gayet olumlu. FAKAT, özellikle 14-15 ve 27-30 Temmuz arasında kariyerimiz ve kazancımızla, ideallerimiz ve hayallerimiz azıcık ters düşebilir. Tek çare elbette ki aradaki dengeyi sağlamak. Bu konuda dostlarından da yardımlar alabilirsin. Temmuz ayının en güzel yanı bu; gerek iş yerinde, gerek özel hayatında dostlarının desteği arkanda olacak. Özellikle iş arayanların, ayın 20’sindeki yeni ay ile beraber, dostlardan ya da sosyal medyadan destek alarak yeni işler bulmaları mümkün. Tabi bunun için iş aradığınızı sağa sola duyurun. Evren kapıları açsa da, kırmızı halı serip özel olarak buyur etmiyor bizleri; birazcık iteklemek, birazcık zorlamak gerekiyor. Vahşi kapitalistler gibi “istersen olur!!!” falan demeyeceğim, ekmek aslanın ağzında bunu biliyoruz; fakat bu işlere biraz kader-kısmet, biraz da emek-irade şeklinde baktığımızda, bu ay kazançlar yönünde şansını denemenin sana olumlu dönüşleri olacağını düşünüyorum. Asla vazgeçmeyeceğiz hayattan, asla!

Neyse, gelelim aşk konusuna da biraz içimiz açılsın. 12 Temmuz ile beraber aşk konusunda da düğümler çözülmeye başlıyor. Araya giren anlamsız soğukluklar bitebilir, buzlar eriyebilir, bitmeyen tartışmalar azalarak unutulabilir… Sevgilileri olanlar için son derece güzel. Hele 20 Temmuz ve sonrasında ileriye yönelik ciddi kararlar dahi alabilirler. Ben yine de bu adımları henüz atmamalarını tavsiye ederim. Yani karar alın elbette, planları da yapın ama ayın 22’sinden sonra evren azıcık dinlenmeniz gerektiğini söylüyor. Çamurlu su bile bir süre bekleyince berraklaşır ya; zihnimiz de öyle işte… Bu geçtiğimiz aylarda her ne kadar retrolar, karantina vesaire derken hiçbir şey yaşanmamış gibi olsa da; insanların pek çoğu duygusal açıdan yoruldular ve kendileri ile yüzleştiler. Bu duygusal dalgalanmaların bir süre durulması en sağlıklısı olacaktır. Ne demişler “Sendelemek, düşmeyi önler!” Bırak biraz sendelesin planlar. Bu ay sevgilinle bol bol konuş, hayal kur, plan yap; ama yüzük almak, nikah günü almak, aile ile tanışmak gibi büyük adımlar için azıcık bekle.

14-15 Temmuz tarihlerine yeniden bir dönmek istiyorum. Bu tarihler açıkçası hem dostluk, hem de aşk ilişkileri açısından birazcık gergin. Sevgili Başak, yanlış anlama ama açık konuşacağım, bu tarihlerde dümdüz “şımarıkça” davranma ihtimalin var ve bu ihtimal baya yüksek. Dostlarının ya da sevgilinin, sana olan sevgilerini kanıtlamalarını bekleyebilirsin - yani kendi güvensizliklerini onlara yükleyebilir ve sevdiklerini incitebilirsin. İnsanları ufak sınavlara, testlere sokmak aşağılayıcı olabilir. Aynı zamanda kimse “gözden çıkarılabilecekmiş” gibi hissetmek istemez. Dolayısıyla bu belirttiğim iki gün içerisinde, günün havasına ve enerjisine kapılıp fazla aşırı, abartılı davranabileceğini unutma lütfen.

22 Temmuz ile beraber Aslan sezonunu açıyoruz ve sen biraz içine çekilmek istiyorsun fakat öncesinde 20 Temmuz yeni ayının başka getirileri var ve elbette ki Yengeç’ten bir drama daha izlemeden bu ayı kapatmıyoruz. Arkadaş grubunda bazı insanların daha önce hiç şahit olmadığın taraflarını görebilirsin, biraz uzaklaşmak isteyebilirsin ya da bazı insanlara mesafe koymak isteyebilirsin. Yine de bunları fazla gürültü çıkarmadan usulca yapmanı öneririm.

Temmuz’un son haftası Aslan sezonu ile beraber biraz iç dünyana çekiliyorsun ve inceden maddi sıkıntıların çözümü de başlıyor, sevgili Başak. Tatlı bir tatil söz konusu olabilir. Fazla kalabalık ve gürültü olmadan kafa dinlemelik… Tam sana göre!

Aşık olmayı kafana koymuş gibisin, Terazi...

Sevgili Terazi,

Bu ayın 12’sinden itibaren Merkür retrosu da sona eriyor ve artık nihayet yaz mevsiminin tadını çıkarmaya başlıyoruz. Hem ardı arkası kesilmeyen retrolar dönemini, hem de bulanık ve ağır Yengeç sezonunu atlattın, haydi geçmiş olsun! Bundan sonrası düzlük, merak etme. Sadece şu haftayı atlatalım da hele…

Temmuz ayını da tıpkı geçen ay gibi bir tutulma haftası ile açtık. Oğlak burcundaki bu tutulma, seni daha çok duygusal boyutta etkileyip, nostaljik hissetmene sebep olabilir. Geçmişe dair yaralar, çocuklukta kalmış kırgınlıklar, travmalar, özlemler ve hasretler… Hepsi gün yüzüne çıkabilir. Ama açıkçası bunlar dışında somut ve hayatına birebir etki edecek bir olayın, gelişmenin olacağını sanmıyorum. Bu daha çok içsel bir süreç ve en iyi kendi içimize dönerek, şifalanarak değerlendirilebilir. Kaç yaşımıza gelirsek gelelim; hala ilkokulda bizi aralarına almayan çocuklara kırgın hissedebiliriz, lisedeki hoşlandığımız kişinin bize bakmamasına üzülebiliriz, annemizin kardeşimize daha kalın olan pasta dilimini vermesini affedemeyebiliriz :) Derdin büyüğü küçüğü olmaz; ne olursa olsun, tüm hatıralar kendimizi şifalandırma ve büyütme yolunda bi anahtardır. Dolayısıyla, bu ayın 12’sine kadar kendini çeşitli yollarla hatırlatan bu geçmişe ve yaşanmışlıklara hakkını verelim derim.

Zaten sonrasında K A O S başlıyor. 8 Temmuz tarihinde hayatında biri olan Teraziler azıcık gerilebilir. Bekarların da iş yerinde sorunlar yaşaması olası. Fakat 12 Temmuz itibariyle Merkür retrosu bitiyor ve artık iletişim kanalları açılıyor, gökyüzündeki gerginlik yumuşuyor.

Bu en çok iş arayan ya da iş yerinde ilerlemek isteyen Terazilere yarayacak. FAKAT 14-15 Temmuz günleri hariç! Zira bu günler pek de iç açıcı etkiler getirmiyorlar, özellikle insan ilişkilerinde… İnsan ilişkilerine daha detaylıca değineceğiz fakat önce kariyere dair bir diğer güzel haber daha verelim ki o da 20 Temmuz Yengeç yeni ayı ve hemen ardından başlayan Aslan sezonu… Sevgili Terazi, bu yeni ay sana verilen bir ikinci şans adeta. Ağır bir “adalet” teması da getiriyor. Mesleki anlamda yenen hakkını geri alma, kendini gösterme ve kazanç sağlama vakti. Aslan sezonu ile beraber zaten yaratıcılığın ve ilhamın da fazlaca artıyor ve iyice görünür oluyorsun. Uzun lafın kısası; bu ay patronla görüşmeler, yeni ve kişisel projeler, toplantılar için 20 ve sonrasını değerlendir derim. 27 - 30 Temmuz arası üç gün hariç ama…

Aşk konusuna gelelim çünkü o da çok şenlikli! Mars, Koç burcuna geçiyor, e zaten Aslan sezonu da başlıyor derken gökyüzü senin için alev alıyor! Bekarlar da, ilişkisi olanlar da çok şanslı. 22 Temmuz sonrası ilişkilere dair büyük adımlar atmak isteyebilirler. Fakat tek bir uyarım olacak; bu adımları atarken “Acaba gerçekten bu insanı mı istiyorum yoksa sadece bir evliliğim/ilişkim mi olsun istiyorum?” diye sorgulamak iyi olur. Çünkü bu ay görünen bir diğer etki de yalnızlığın canına tak ettiği ve belli bir insandan ziyade; bir ilişki, bir birliktelik isteyebileceğin yönünde… Derinlemesine düşünmeden bazı ilişkilere başlarsan, e malum hamurunda da Terazilik var, sırf ayıp olmasın diye evliliğe kadar götürmeye kalkarsın sen bir de. O yüzden tekrar uyarıyorum; gönül eğlendirmek istemek ayıp değildir, yeter ki karşımızdaki insana dürüst olalım!

Para konusunun ise bu ay için çok bereketli olduğunu söyleyemem ama en azından Eylül ayına kadar finansal dertleri erteleyecek gibisin. Güzel bir tatili hakettin!

Kalabalıktan sıyrılacaksın, Akrep!

Sevgili Akrep,

Temmuz ayının ilk iki haftası için gayet kaotik etkiler barındırıyor diyebiliriz. Merkür retrosu devam ederken ve dolayısıyla da iletişim konularında adeta görünmez engeller çıkarırken; sen daha da yoğun iletişim trafiğine maruz kalacaksın gibi duruyor. Öncelikli olarak Oğlak tutulması ile beraber önemli bir haber alacağını düşünüyorum. Bu haber yüksek ihtimal eğitime ve gelecek  planlarına dair olabilir. Yurt dışı ve taşınma konuları da diğer ihtimaller dahilinde… Bu konuda eksikler gedikler yaşanabilir; örneğin yurt dışından bir okula kabul aldın fakat vize çıkaramıyorsun ya da bir şirkette istediğin pozisyon açıldı fakat taşınman gerekiyor, vesaire vesaire… Geleceğe, uğraşacağın gündeme şöyle bir ışık tutan haber, gelişme var kısacası. Azıcık beklemeni öneririm, çünkü alacağın haberin netleşmesi, taşların yerine oturması rahat 12 Temmuz’u bulur. Ben bu haberin yahut gelişmenin uzun vadede olumlu olacağını düşünüyorum, hayırlı olduğunu sonradan gösteren cinsinden… O zamana kadar iletişim trafiğine, ufak tefek misafirleri, kuzen akraba gibi aile üyelerini de dahil edebilirsin.

6-8 Temmuz arası, hatta 10 Temmuz’a kadar, trafikte dikkatli olmanı öneririm. Yolculuklarda da çantaya, cüzdana, bilete sahip çıkmak lazım. Bu tarihlerde, özellikle yollara dair kayıplar, sıkıntılar gözüküyor. Tedbirli olarak önüne geçebiliriz. Bunu söylüyorum çünkü Temmuz’un ikinci haftası içerisinde kısa bir yola çıkmanı da yüksek ihtimal olarak görüyorum.

8 Temmuz… Özellikle iş arkadaşları ile iletişim açısından öyle sıkıntı bir gün ki! Yanlış anlaşılmalara çok açık. Cuma gününe kadar beraber çalıştığımız insanlarla din, siyaset, ahlak vesaire gibi konulardan konuşmak pek iyi bir fikir olmayabilir. Biraz fanatik tavırlar söz konusu olabilir açıkçası. Zaten şimdiye kadar bu tarz konularda bir tarafın ikna olup da “hmmm evet haklı olabilirsin, ufkum açıldı, teşekkür ederim” dediğini ne duydum, ne de gördüm :) İnsanların boşu boşuna sinirlerini gerdiğiyle kalır yani bu tarihlerde bu tarz meseleleri tartışmak. Hele hele bu insanlar bir de her gün görmek zorunda kalacağın insanlarsa, gerginliğe hiç gerek yok.

Aşktan bahsedecek olursak; 12 Temmuz’dan itibaren kısmetler açılıyor diyebiliriz bekarlar için. Zaten bir ilişkide olanlar da bu tarihten itibaren geleceğe yönelik adımlar atmaya, gelecek planları yapmaya niyetlenebilirler. Olumlu bir süreç yani. Fakat 14-15 Temmuz tarihleri pek de olumlu değil. Bu tarihlerde aşırı abartılı, kıskanç ve kontrolcü davranmak olası. Buna dikkat etmek gerek. Zira bu ayın sonuna kadar zaten biraz kıskanç ve meraklı bir ruh halinin esiri olabilirsin; üstüne bir de böyle güç savaşları eklenirse hiç hoş olmaz, hiç! Neyse ki 14-15’i atlattıktan sonra gerisi güzel; hele 20 Temmuz ve sonrası daha da güzel! Sevgili ile beraber uzun süredir istediğiniz bir şeye (taşınma, tatil, düğün tarihi) kavuşabilirsiniz. Bu kavuşmada, özellikle, şöyle bir temanın da olacağını düşünüyorum: Kötü bir şeyleri geride bırakmak! Maddi manevi fark etmez; tatsız bir anıyı, sevimsiz şeyler anımsatan bir evi vesaire geride bırakmanız söz konusu. Kısacası gayet olumlu, şifalı bir süreç.

İş arayanlar için de 15’inden itibaren kapılar açılsa da; asıl mevzu 20 Temmuz! Bu retrolu, tozlu bulanık dönemi geride bırakıyorsun, sevgili Akrep. Biliyorum seni çok oyaladım geçtiğimiz aylarda -ama ben de alt tarafı bir elçiyim sonuçta, gezegen hareketlerini kontrol etmiyorum :) - ama artık gerçekten gaza basmaya başlıyoruz. 22 Temmuz ve sonrası, zaten bir işi olanlar için parlama dönemi. Bu dönemde tek dikkat edilmesi gereken şey 27-30 Temmuz aralığı… Her türlü ilişkide yazılı iletişime dikkat edilmesi gerek. Hava gergin!

Bitirmeden para konusuna da değinmek istiyorum, 18 Temmuz’dan itibaren özellikle öğrenciysen; burs ve kredi gibi paralara dair haberler alabilirsin. Öğretmenlerin ve sınıf arkadaşların bu önümüzdeki ay boyunca ilham kaynağın ve en sağlam destekçilerin olabilirler. Hatta yıllarca sürecek hayallerin temelleri bu süreçte atılmaya başlayabilir; geleceğine ışık tutuluyor adeta, kafanı kaldır ve dikkatle bak! Haberler güzel yani…

Alevler yolunu aydınlatıyor, Yay!

Sevgili Yay,

Müjdemi vererek başlayayım: Temmuz ayı Mars’ın Koç burcuna geçişiyle başlıyor ve bu bize ihtiyacımız olan kudreti damardan veriyor adeta! Uzuuun süre de Koç’ta kalacağı için, sene sonuna kadar pilimiz kolay kolay bitmeyecek. Retrolarla ve Yengeç sezonuyla başlayan bu yaz mevsiminin rehavetini atmak için bundan daha iyi bir haber olamaz. Ayrıca aşk konusunda da kısmetlerimizi açıp, flörtözlüğümüzü arttırıyor. Yine de en az ayın 15’ine kadar aşka dair ciddi adımlardan uzak durmak lazım. Eğer zaten bir ilişkideysek de; yine bu süreçte işleri hızlandırıp nikahı basmak, çocuk yapmak gibi dürtülerimiz olabilir. Onlar için de bence en az 22’sine kadar beklenmeli. Çünkü 22’sinden sonra artık gökyüzü alev alev bizim için!

Şimdi ilk haftaya dönelim… Aşka dair güzel haberlerden sonra bunu söylemek sıkıcı olacak ama yine gündemimiz para. Özellikle geleceğe dair maddi endişelerin fazlaca bastırabilir, kendini önünü göremez hissedebilirsin. Ben 20’sindeki yeni ay ile beraber -özellikle kazançları paylaştığın biri varsa- gelir gider dengesini kurup; ortak paranın geleceğini, bütçenizin önümüzdeki kabaca altı aylık halini görebileceğinizi düşünüyorum. O yüzden lütfen 20’sinden önce büyük paralarla riskli oyunlardan, girişimlerden ve alışverişlerden kaçın derim. Temmuz’un ikinci haftasına bakacak olursak; ekstra bir kazanç kapısının açılabileceğini, işsizler için güzel fırsatlar olabileceğini düşünüyorum. Elbette ki evren bu kapıyı açıyor fakat önüne sırf sen gel diye kırmızı halı da sermiyor hani :) Birazcık kovalamak, iteklemek, istemek lazım. Vahşi kapitalistler gibi “istersen olur!!!” falan demeyeceğim, ekmek aslanın ağzında bunu biliyoruz; fakat bu işlere biraz kader-kısmet, biraz da emek-irade şeklinde baktığımızda, bu ay kazançlar yönünde şansını denemenin sana olumlu dönüşleri olacağını düşünüyorum. Özellikle daha önceden düşündüğün, yarıda kalmış işler… Bu defa olabilir. Zor, biliyorum ama az kaldı, Yay. Gerçekten az kaldı.

8-9 Temmuz tarihi biraz gergin. Romantik duygular beslediğimiz insanlarla gereksiz çatışmalar söz konusu olabilir. Güvensizlik ve paranoya asla dostumuz değil. Hele hele geçmişimizde yaşadığımız travmaları karşımızdaki suçsuz kişiye yansıtıyorsak, ısrarla ultimatomlar gönderip karşı taraftan taviz bekliyorsak yanlış yapıyoruz. Sakin kalmamız, daha da önemlisi karşı tarafla saygı-mahremiyet sınırlarını zorlamamamız lazım. Yani karşımızdakine hissettiğimiz şüphe, güvensizlik gibi olumsuz duygulara karşı tavrımız “sana güvenmemi sağla! Şunu bunu yap!!” vesaire olmamalı… Merkür retrosu var; hiçbir sonucu olmayacağı gibi başka ve tekrarlayan krizler de getirebilir. Ben uyarmış olayım.

Bu tarihlerin bir diğer etkisi de libido yükselmesi, dürtülere göre hareket edip coşmak… Nice yiğitler helak olmuştur bu yolda! Şaka bir yana, sonradan pişman olacağımız hareketlerden kaçınalım, sevgili Yay.

Neyse ki 12 Temmuz itibariyle Merkür retrosu bitiyor ama bana sorarsan gökyüzünün rahatlaması rahat 15 Temmuz’u bulacak. Özellikle maddi anlamda inceden rahatlamayı bu tarihten itibaren daha iyi hissedeceksin. Mental anlamda da ferahlama getireceğini düşünüyorum. Biraz “jeton düşmesi” tadında, kafandaki bazı sorulara cevap bulabilir ve retrolar+bulanık Yengeç sezonunun gölgelediği o vizyonuna yeniden kavuşabilirsin. Olayları ve durumunu daha net görmeye başlayacaksın. Ve spoiler vermek gibi olmasın fakat sonunda aynı Nev’in ‘Benmişim’ şarkısında anlattığı gibi hissedeceğini düşünüyorum.

“Benmişim kendimden bir korkak yaratmışım

Kendimi korurken en çok ben ürkütmüşüm

Benmişim kendimi savunurken en çok hançerleyen

Bir meçhul olmuşum failim ben” :)

Artık, özellikle 20 Temmuz’dan sonra, Yay burcu olduğumuzu hatırlama ve kendimize acımayı bırakma vakti, sevgili Yay. Zorlu bir yıl oldu ama artık bu zorlukla baş edebilme gücünü Mars’tan alıyoruz. Kendimize dürüst olmakla, problemlerimiz için başkalarını suçlamak yerine şampiyon gibi kabullenmekle, sorumluluklarımızı da kahraman gibi sırtlanmakla başlıyoruz. 22 Temmuz’dan sonra ise zaten yollar açılıyor.

22 Temmuz’a azıcık değinmek istiyorum çünkü bu sadece “Aslan mevsimi eğlence aşk“ yorumuyla geçilmeyecek önemli etkiler de barındırıyor. Özellikle öğrenciysen; burs ve kredi gibi paralara dair haberler alabilirsin. Öğretmenlerin ve sınıf arkadaşların bu önümüzdeki ay boyunca ilham kaynağın ve en sağlam destekçilerin olabilirler. Hatta yıllarca sürecek hayallerin temelleri bu süreçte atılmaya başlayabilir; geleceğine ışık tutuluyor adeta, kafanı kaldır ve dikkatle bak! Haberler güzel yani… Fakat bir uyarıda bulunmam lazım; bu dönemde yaptığın her işte kopya-taklit vesaire gibi etik dışı hareketlerden özellikle kaçınmalısın. Yani sen zaten öyle ayıp şeyler yapmazsın ama yine de uyarayım dedim.

27 ve 30 Temmuz arasına da değinmek istiyorum… Off bunu söylediğim için yine kızacaksın ama ben sadece elçiyim ya… Bu üç gün içerisinde para konusu baya sıkıntı. Harcamalardan kaçın, evinde otur ve sağlığına dikkat et. Haydi önümüzdeki ay görüşürüz.

Kalbinin kapılarını açıyorsun, Oğlak.

Sevgili Oğlak,

Bir son dakika golü de yemezsen, şu bitmek bilmez retrolar dönemini ve bulanık ve ağır Yengeç sezonunu neredeyse atlattın! Çok az kaldı! 12 Temmuz tarihinde Merkür retrosu sona eriyor ve bize uzun süredir beklediğimiz o yaz mevsimini getiriyor. Trafik sıkışıklığı sona eriyor ve gaza basıyoruz yani. Ama, evet, dediğim gibi seni bekleyen bir son dakika tehlikesi var.

O son dakika tehlikesi de geçmişe dair duygulardan, ilişkilerden başkası değil, sevgili Oğlak. İnsan bazen kendisini farketmeden manipüle ederek benzer ilişkilerin, aynı dengelerin içine tekrar tekrar girebiliyor. Halk arasında “yenilen pehlivan güreşe doymazmış” dedileri gibi; daha önceden yaşanmış bir travmatik ilişkiyi, bazen aynı bazen farklı insanlarla yeniden kurup içine giriyoruz ki bu defa ‘biz kazanalım’ ve iyileşelim… Oysa iyileşmenin tek ve en sağlıklı yolu; aynı oyunu tekrar tekrar kazanana kadar oynamak değil, oyunu görmek, affetmek ve yolumuza bakmak. Bunları yazıyorum, yazıyorum ki geçmişten gelen ve özlemini çektiğin bazı şeylerin aslında sadece birer “kazanma hırsı” olabileceğini bil. İnsan bazen kendini gerçekten çok iyi kandırabiliyor.

Sevgili Oğlak, senin burcunda gerçekleşen bu tutulma, etkisini önümüzdeki aylara da yayacak. Öncelikli olarak kariyer anlamında sana çok iyi fırsatlar getireceğini düşündüğüm bu süreçte; aile ve iş hayatı arasındaki dengeyi sağlamak şart. Özellikle anne gibi feminen figürlerin gönlünü hoş tutmak bu süreçte (sene sonuna kadar) çok önemli.

Ayın 12’sinden sonra retronun bitişi ile beraber öncelikle romantik ilişkilerdeki sorunlar çözülmeye başlıyor. Sevgiliyle ufak bir yolculuğa çıkmak bu süreçte iyi gelebilir. Bekarlar için ise flörtler, aşklar iş yerinden çıkabilir. Bence bu süreçte başlayan yakınlaşmaların nereye gideceğini görmek için en az şöyle ayın 20’sine kadar beklemek lazım çünkü 20 Temmuz tarihindeki Yengeç yeni ayı; bize ilişkiler konusunda taptaze ve tertemiz bir başlangıç getiriyor. Bu, geçen ay da benzer bir etki ile gelen, bize adeta ikinci şans veren ikinci yeni ay… Kıymetini bilmek lazım ve eğer ilişkimizde eskisi gibi sorunlar yaşamak istemiyorsak; eskisinden farklı biri olmamız lazım. Sevgili Oğlak; değişim elbette herkes için hoş değil fakat ayağımıza taş batıyor diye dünyayı deriyle kaplayamayız; ayağımızı deriyle kaplarız. Aynı bunun gibi biz de ilişkiler konusunda sıkıntı yaşıyorsak inatla kültürü ve karşımızdaki insanı değiştirmeye çabalamak yerine; kendimizde ufak yenilikler yapabiliriz.

Bu ay Satürn senin burcuna geri dönüyor. Paniklemeni istemem, adeta bir yoklama yapıyor diyebiliriz. Sana kaçırdığın, ya da kaçırdığını düşündüğün iş fırsatlarını da geri getirebilir. İşin daha olumlu kısmı; maddi anlamda bir aylığına da olsa rahatlıyorsun. Yakınlarından maddi desteği ayın 22’sinden sonra görebilirsin. Burs, kredi gibi paralarla ilgili gelişmeler için de 22’si ve sonrası uygun. ( 27-30 Temmuz tarihleri arası hariç!)

Romantik ilişkilerden, geçmişten gelen meselelerden ya da insanlardan bahsetmiştim; işte sevgili Oğlak, geçmişin hayaletlerine ve dertlerine kapılmadan bu ayı atlatabilirsen, bu ay sonundan itibaren partnerinle ruhani seviyede çok yakınlaşacağınız ve yepyeni bir sayfa açarak ufak tefek kuşkuları, korkuları geride bırakacağınız taze bir dönem başlıyor. Hadi bakalım.

Açık ve net: Aşk var, Kova!

Sevgili Kova,

Bu ay senin için bariz görünen ilk etki kariyerine dair… İş arıyorsan, ayın 12’sinden itibaren şansın dönüyor. CV’ni, güzel kıyafetlerini ve ruh halini inceden hazırlamaya başla derim. Yeni bir iş yerine, yeni bir rutine ve kazanca kapı açılıyor. Tabi evren kapıları açsa da, kırmızı halı serip özel olarak buyur etmiyor; birazcık iteklemek, birazcık zorlamak gerekiyor. Vahşi kapitalistler gibi “istersen olur!!!” falan demeyeceğim, ekmek aslanın ağzında bunu biliyoruz; fakat bu işlere biraz kader-kısmet, biraz da emek-irade şeklinde baktığımızda, bu ay kazançlar yönünde şansını denemenin sana olumlu dönüşleri olacağını düşünüyorum. Tekrarlıyorum: Ayın 12’sinden sonra!

Çünkü ayın 12’sine kadar Merkür retrosu devam ediyor. Bu da pek parlak bir etki vermiyor, malum. Hele hele ayın 8’inde…

8 Temmuz tarihi özellikle ufak yolculuklara çıkan Kovalar için biraz riskli; sağlığa çok dikkat etmek lazım. İç karartmak ve gereksiz panikletmek değil amacım ama gerçekten de sağlık bakanımızın da dediği gibi tedbiri asla elden bırakmamak lazım.

Yine aynı şekilde 8-9 Temmuz tarihleri civarında, iş arkadaşlarınla iletişimine çok dikkat etmen lazım. Mars’ın Koç burcuna geçişi bu ayın bir diğer önemli hareketlerinden biri ve senin için senenin geri kalanına yayılacak bir diğer etkiyi getiriyor. Bu etki için çalışma azmi, motivasyonu ve kararlılığı diyebiliriz. Yani tam da ihtiyacın olan zamanda, Mars yardımına yetişiyor. Peki bunun nesi kötü? Şöyle ki, sevgili Kova, bu pozisyondaki Mars sana senenin geri kalanına kadar enerji ve motivasyon sağlayacakken; yan etki olarak özellikle iş arkadaşlarına karşı biraz kibir, saldırganlık, sertlik getirebilir. Tatlı sert insanları elbette severiz ama eğer bir Dr. House değilsen ve dünyanın en en en önemli işini yapmıyorsan, kimse iş yerinde “sert” tavırları tolere etmez. Kısacası; kariyer anlamında önemli atılımlar yapabileceğin, ilerleyip güzel kazançlar elde edebileceğin bu sene - bu ay, fazla sert davranarak fırsatlarını baltalama derim. Diplomasi ve takım çalışması çok çok önemli. Aklında bulunsun.

Kısacası bu ay, başından itibaren kariyer anlamında güzel şeyler getiriyor. 14-15 Temmuz hariç! Bu tarihlerde dedikodulara maruz kalabilirsin, sevgili Kova. Hakkının yendiğini hissedip azıcık üzülebilirsin açıkçası. Fakat hiç üzülme çünkü ayın 20’sindeki yeni ay ile beraber gerçeklerin nasıl da ortaya çıkıp, tazelendiğini göreceksin.

Aynı zamanda 20 Temmuz’daki yeni ay ile günlük rutininde de değişimler yapabilirsin ki bu bireysel olacağı için, enerjiyi değerlendirmek adına en güzel seçenek diyebiliriz. Kötü alışkanlıkları bırakmak, spora ya da diyete başlamak, her gün şu kadar sayfa okumak, yeni bir dil öğrenmek için günde bilmemkaç saat ayırmak… Daha önce niyetlenip başarısız olmuş olsan bile yeniden denemek lazım çünkü bu defa bu tohumlar tutmaya pek niyetli, sevgili Kova.

27-30 Temmuz arası maalesef ki enerjisi düşük, zorlu günler… Evde olmaya çalışmak en mantıklısı.

Aşk konusu son derece kısmetli ve güzel, ama ayın 12’sinden itibaren geçerli bu. Flörtlerin doğru düzgün ilişkiye dönüşmesi ise 22 ve sonrası çünkü Aslan sezonu başlıyor! Bekarlar için de, zaten bir ilişkisi olanlar için de gayet güzel bir ay bu, Kova. Ama biliyorsun ki, iteklemeden olmuyor. Aşk ve sevgi için de azıcık emek şart!

Aşk iyi ama dostluk karışık, Balık!

Sevgili Balık,

Aşkla işin bitmedi! Bu ay yine bir Balık’a yakışır bir şekilde yüksek frekansta ve akıştasın. Retrolar dönemi de 12 Temmuz itibariyle bitiyor ve insanların aralarındaki köprüler yeniden kuruluyor. Haberler iyi diyebiliriz yani… Yaz gibi yaz mevsimi işte!

Ayın ilk ve en güzel getirisi Mars’ın Koç burcuna geçişi… Bu geçiş sana kazanç ve iş hırsı, bolca motivasyon ve enerji getiriyor, sevgili Balık. Bitmek bilmez retrolar döneminin ve bulanık, ağır Yengeç sezonunun üzerimize yüklediği rehaveti alıp gidiyor adeta. Bu süreçte spor yapmak, açık havada bulunmak isteyebilirsin. Açıkçası Satürn’ün Oğlak burcuna kısa süreliğine geri dönüşüyle zaten pek de sosyal bir ay geçirmeyeceksin. Arkadaşlarınla bir süre sadece İnternet’ten iletişimde kalmak isteyebilirsin. Ve bu iyi bir fikir de olabilir çünkü tutulmanın o yoğun enerjisi seni birazcık dostluk ilişkileri üzerinden vuracak gibi duruyor, sevgili Balık. Beklemediğin dostlarından, beklemediğin haberler alabilirsin. Belki bir etkinliğe davet edilmemek de olabilir, belki daha büyük bir şey de… Ne olursa olsun şunu hatırlamanı tavsiye ederim: Oğlak vurgulu gökyüzü olaylarında yaşananları kişisel almamak lazım. Yüksek ihtimalle sana kasıtlı olarak yapılmamıştır. Kırılıp üzülme yani… Tutulma dediğimiz olay herkesi deli gibi yaptı iyice, herkes kendi derdinde!

İşte bu yüzden de iş hırsı ve spor gibi aktivitelerin varlığı sana ekstra iyi gelecektir. Hele hele 22 Temmuz ve sonrası var ki; özellikle iş yerindeki emeklerinin karşılığını vermeye gelen iki eli dolu harika bir dönem! Kazancının bereketinin artacağını söyleyebiliriz ama yine de Eylül’e kadar ciddi borçlar altına girmekten, krediler ve taksitlerden, dev alışverişlerden olabildiğince kaçınmak lazım.

Sevgili Balık, Temmuz ayının aşka ve ilişkilere dair sinyaller veren en önemli kısmı, Yengeç burcundaki yoğunluk… Bu ay yine pek flörtöz hissedebilirsin ve daha da önemlisi, 12’sinden sonra anlamsızca yarım kalmış flörtleri yeniden alevlendirmek isteyebilirsin. Ben bunun uygun olacağını düşünüyorum ama altını da çiziyorum: Yarım kalan flörtlerden bahsediyorum; ayrılıp barışmalı eski sevgililerden değil! 20 Temmuz tarihindeki Yengeç yeni ayı zaten senin yerine aşk hayatındaki pek çok gereksiz insanı ve duyguyu silip atacak gibi duruyor.

Eğer düzenli bir ilişkin varsa, bebek sahibi olmak gibi konular gündeme gelebilir. Eğer böyle bir arzunuz varsa ne güzel! Yoksa eğer gerekli önlemleri almak gerekir! İlişkide ileriye yönelik adımlar atılabilir, gayet uygun ve güzel bir dönem.

İş arayanlar için; yukarıda da dediğim gibi, Mars geçişi ile ayın başından -özellikle de 12’sinden itibaren son derece olumlu destekli etkiler var. Bunlar değerlendirilmeli… 22’sinden sonra zaten ilgin ve odağın tamamen iş güç konularına kayacak. O zamana kadar bu mevsimin tadını çıkar!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
768
317
94
70
54
46
44
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mincir

Gökçe hanım nasılsınız umarım sıhhatinizde bir problem yoktur bu kadar geç gelince size bir şey mi oldu diye merak ettim malum corona.Her zaman ki gibi yorum... Devamını Gör

mincir

Böyle yazınca yürüyormuş gibi yazmışım ama kadınım gökçee :D

Berna Tekbas

Gökçe 4 değil 8 gözle yorumunu bekliyordum:) Teşekkürler. Sen bu işin ehlisin be hatun.

Berna Tekbas

Ne alakası var?

sevimsizz

Her şey çok güzel olacakmış ama her şey bombok bu saatten sonra her şey güzel olacak