Görüş Bildir
Haberler
Atina'da Olaylı Gösteri

Atina'da Olaylı Gösteri

Ulaş
18.03.2015 - 00:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan’ın başkenti Atina'da hapishanelerde açlık grevi yapanlara destek gösterisine katılanlar, banka şubeleri, otobüs durakları ve belediye otobüslerine zarar verdi, park halindeki araçları yaktı.

Kent merkezindeki Atina Üniversitesi önünde toplanan ve kendilerini 'iktidar karşıtı anarşist' olarak tanımlayan yaklaşık 500 kişilik grup, parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Ülkedeki hapishanelerde açlık grevi yapan hükümlülere destek olmak için düzenlenen gösteriye katılanlar, çevrede yoğun güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polislerine ekiplerine taş ve sopalarla saldırdı. Polisin göstericilere göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etmesi üzerine arbede çıktı.

Göstericiler, banka şubeleri, otobüs durakları, telefon kulübeleri ve bir belediye otobüsünün camlarını kırarken, park halindeki iki aracı da ateşe verdi.

Yunanistan'da hükümlüler, Adalet Bakanlığı'nın çıkarmak istediği F tipi cezaevleri yasasına karşı açlık grevine başlamış, Yunan medyasına yansıyan haberlerde greve ülke çapında yüzlerce tutuklunun katıldığı belirtilmişti.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0