Görüş Bildir
Haberler
Atatürk Havalimanı Saldırısındaki 3 Canlı Bombadan 2'sinin Kimliği Belirlendi

Atatürk Havalimanı Saldırısındaki 3 Canlı Bombadan 2'sinin Kimliği Belirlendi

ATKN
01.07.2016 - 15:51

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı gerçekleştiren 3 teröristten 2'sinin kimliği belli oldu: Biri Rus pasaportu taşıyan Rakim Bulgarov, diğeri Vadim Osmanov. Saldırıyla bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı ise 24'e yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, havalimanındaki canlı bomba eylemini gerçekleştiren 3 teröristten 2'sinin Rakim Bulgarov ile Vadim Osmanov olduğu tespit edildi. Diğer teröristin kimliğini belirlemeye yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Osmanov'un kimliğinin, Fatih'teki evi kiralamak için emlakçıya verdiği pasaport fotokopisinden bulunduğu öğrenildi.

Canlı bomba eylemini gerçekleştiren teröristlerin kaldıkları eve yakın bir çöpte çiviyle zarar verilmiş bir bilgisayar bulunduğu ve polisin bilgisayardaki bilgilere ulaşmaya çalıştığı ifade edildi.

Dün yapılan açıklamada teröristlerden birinin Özbek vatandaşı olduğu, birinin Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı, birinin de Kırgız vatandaşı olduğu paylaşılmıştı.

Saldırının planlayıcısı İsveç’te mahkûm olmuş

Saldırının planlayıcısı İsveç’te mahkûm olmuş

Voice of America'da yer alan habere göre İsveç medyası Salı günkü saldırıyı gerçekleştiren 3 intihar bombacısını yönlendiren ismin Çeçen Ahmed Çatayev olduğunu söylüyor.

Çatayev’in nerede olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi bulunmazken İsveçli yetkililer İstanbul saldırısının planlayıcısı olarak nitelenen Çatayev’in 2008’de silah kaçakçılığından İsveç'te mahkum olduğunu belirtti.

İsveç’in güney kenti Ystad’daki mahkeme Çatayev’in otomatik silah, 2 tabanca, mermi ve susturucu kaçakçılığından 3 Mart 2008’de 16 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.

Mahkeme tutanaklarına göre Çatayev, ifadesinde silahlarla ilgili bilgisi olmadığını söyledi. Yerel medyaya göre Çatayev, 2009 Ocak ayında da serbest bırakıldı.

ABD Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komisyonu Başkanı Michael McCaul de Ahmed Çatayev’in saldırının arkasındaki isim olduğunu söyledi. CNN televizyonuna konuşan McCaul, saldırıyı Çatayev’in yönettiğini belirtti.

İsveç medyası Çatayev ismini telaffuz etse de Türk yetkililerden henüz bir teyit gelmedi. McCaul, Çatayev’in nerede olduğunun bilinmediğini ancak IŞİD’in savaş bakanlığında hizmet ettiğini belirtti.

İstanbul ve Gaziantep'te operasyonlar

İstanbul ve Gaziantep'te operasyonlar
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diğer yandan, dün 16 adrese düzenlenen baskınlarda 4'ü yabancı uyruklu 13 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün İstanbul Başakşehir'de düzenlenen operasyonda ise biri Rus, 11 yabancı uyruklu gözaltına alındı. 

Gaziantep'te de saldırıya ilişkin düzenlenen operasyonlarda IŞİD'li oldukları belirtilen yabancı uyruklu 17 kişi gözaltına alındı. 

Böylece saldırıyla bağlantılı olarak gözaltına alınanların sayısı 24'e yükseldi.

3 canlı bomba Fatih’te bu dairede kalmış

3 canlı bomba Fatih’te bu dairede kalmış

Üç canlı bombanın İstanbul Fatih'te kiraladıkları bir dairede kaldıkları ortaya çıkmıştı.

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre yaklaşık üç ay önce peşin kira vererek Ardıç Apartmanı’na taşınan saldırganlar, dairenin camlarını güneşlikle kapatmış, oturdukları süre boyunca da güneşlikleri hiç açmamış.

41 yıldır aynı apartmanda oturan ve adını vermek istemeyen bir kişi, olayı duyduktan sonra sabaha kadar uyumadığını ve ağladığını söyledi. Apartman sakini, “Onları hiç görmedim. Ya bizi takip ediyorlardı, biz evden çıkarken girmiyor, çıkmıyorlardı” dedi.

Daireden keskin bir kimyasal kokusu geldiğini de söyleyen aynı kişi, “Çok acayip bir koku. Benzersiz bir koku. Gaz kokusu hiç eksik olmadı. Demek ki o gece onları doldurdular, tık tık tık ses geliyordu” şeklinde konuştu.

DHA, AA ve VOA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
miss_prop

Fatih'te ev tutuyorlar... Ben yurt dışında, güvenli ülkeler galerilerinize girebilmis bir ülkede yaşıyorum. Oturum kartım icin bir dünya belge verdim. Ev kir... Devamını Gör

Simge A. Whitestone

Konu da buya kabul etmiyorlar,etmek istemiyorlar.Sonra gün gelir haklı olduğunda dahi başkaları sana eşek gibi kabul ettirir...