Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Tahmin Edilemeyen Sürpriz Sonlara Bayılanlara 2023 Yılının Seyir Zevki Yüksek En İyi Asya Filmleri

İzlerken Tahmin Edilemeyen Sürpriz Sonlara Bayılanlara 2023 Yılının Seyir Zevki Yüksek En İyi Asya Filmleri

Beyza
09.12.2023 - 18:03

2023 yılı, Asya sinemasının unutulmaz eserlerine ev sahipliği yaptı. Asyanın çeşitli köşelerinden gelen bu filmler, izleyicilere sinematik bir ziyafet sunuyor. Bizler de Asya sinemasının bu unutulmaz eserlerini kaçırmak istemeyenler için 2023 yılının en sevilen Asya filmlerini listeledik.

Şimdiden keyifli seyirler 🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Dear David

20. Dear David

IMDb: 5,8

Özet: Adam Ellis, BuzzFeed platformundaki çalışmaları sayesinde sakin bir yaşam sürmektedir. Ancak sosyal medyada ürettiği içerikler ile çok sayıda takipçiye sahip olur. Ancak onun hayatı küçük bir çocuğa benzeyen ama aslında şeytani bir varlık olan hayaletin kendisine musallat olmasıyla alt üst olur.

Yönetmen: John McPhail

Oyuncular: Augustus Prew, Andrea Bang, Justin Long

19. The Moon

19. The Moon

IMDb: 6,1

Özet: Yakın gelecekte, Güney Kore'nin aya ilk insanlı görevi, gemide bir patlama meydana geldiğinde trajik bir felaketle sona eriyor. 5 yıl sonra, ikinci bir insan uzay uçuşu başarıyla başlatılır, ancak güçlü bir güneş rüzgarı arızalanmasına neden olur.

Yönetmen: Kim Yong-hwa

Oyuncular: Sol Kyung-gu, Doh Kyung-soo, Kim Hee-ae

18. Hopeless

18. Hopeless

IMDb: 6,2

Özet: Geleceği ve umudu olmayan bir hayattan kaçmak isteyen genç bir adam, karizmatik bir lider tarafından yönetilen bir suç örgütünün kalbine götürecek bir şiddet sarmalının içine çekilir.

Yönetmen: Chang-hoon Kim

Oyuncular: Xa-bin Hong, Joong-ki Song, Kim Seo-hyung

17. Ballerina

17. Ballerina

IMDb: 6,2

Özet: Ok-ju, en yakın arkadaşı balet Min-hee’nin vahşice öldürülmesinin acısını üstünden atamayan eski bir korumadır. Arkadaşını koruyamadığı için kendisini suçlayan Ok-ju, onun son isteğini yerine getirmek, yani ölümünün intikamını almak için harekete geçer.

Yönetmen: Chung-Hyun Lee

Oyuncular: Jeon Jong-seo, Park Yu-rim, Kim Ji-hoon

16. My Worst Neighbor

16. My Worst Neighbor

IMDb: 6,4

Özet: İki komşu ses yalıtımı sıfır bir duvarla ayrılmış evlerinde karşılıklı olarak sürekli tartışırlar. Bu iki komşu birbirlerinin adını, yüzünü ve hatta kim olduklarını bile bilmeden bağ kurarlar.

Yönetmen: Woo-cheol Lee

Oyuncular: Seung-Yeon Han, Lee Ji-hoon, Kim Yool-ho

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kaçakçılar

15. Kaçakçılar

IMDb: 6,4

Özet: Huzurlu sahil kasabası Guncheon'da yaşayan, ekipmansız dalış yapabilen kadın dalgıçlardan olan yakın arkadaşlar Chun-ja ve Jin-sook ile Jin-sook'un erkek kardeşi ve Jangdori, geçimlerini sağlamak için su altında deniz ürünleri toplar. Ancak kasabaya kimya fabrikası açıldığında onlar bir gecede işlerini kaybeder. 

Yönetmen: Seung-wan Ryoo

Oyuncular: Kim Hye-su, Yum Jung-ah, In-Sung Jo

14. Unlocked

14. Unlocked

IMDb: 6,4

Özet: Sıradan bir şirket çalışanı olan bir kadının hayatı, tüm kişisel bilgilerini içeren akıllı telefonunu kaybetmesiyle alt üst olur. Telefonu ele geçiren tehlikeli adam, kadını takip etmeye başlar onun hayatı için büyük bir tehlike oluşturur.

Yönetmenleri: Kim Tae-joon, Tae-joon Kim

Oyuncular: Si-wan Yim, Woo-hee Chun, Hee-won Kim

13. Ransomed

13. Ransomed

IMDb: 6,5

Özet: 1987'de geçen buddy aksiyon filmi, kayıp bir meslektaşını kurtarmak için Lübnan'a giden diplomat Lee Min-jun (Ha Jung-woo) ve yerel taksi şoförü Kim Pan-su'nun (Ju Ji-hoon) etrafında dönüyor.

Yönetmen: Kim Seong-hoon

Oyuncular: Ha Jung-woo, Ju Ji-hoon

12. Mad Fate

12. Mad Fate

IMDb: 6,5

Özet: Film, bir falcı ve katilin yaşadıklarını konu edinir. ilmde Gordon Lam, cinayet işlemek için güçlü bir arzusu olan ve genç bir adamla yolları kesişen ve ikincisinin kaderini değiştirmeye çalışan bir falcı rolünde karşımıza çıkar.

Yönetmen: Cheang Pou-soi

Oyuncular: Gordon Lam, Lokman Yeung

11. Kill Boksoon

11. Kill Boksoon

IMDb: 6,6

Özet: Kill Bok-Soon, bekar bir annedir. Aynı zamanda da işinde yüzde yüz başarı oranına sahip olan bir suikastçıdır. Onun için öldürmek ne kadar kolaysa, ergen kızına ebevenylilk yapmak bir hayli zordur.

Yönetmen: Sung-hyun Byun

Oyuncular: Do-Yeon Jeon, Esom, Kyo-hwan Koo

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Concrete Utopia

10. Concrete Utopia

IMDb: 6,7

Özet: Seul güçlü bir depremle yerle bir olur. Hwanggoong Apartmanı depremden sonra ayakta kalan tek yerdir. Bina sakinlerinin dışında birçok insan çaresizce yemek ve barınak ihtiyaçları için apartmana gelir. Günler geçtikçe ve hiçbir kurtarma ekibi gelmeyince kiracılar toplanır, sınırlı kaynaklarını araştırır ve 'dışarıdakileri' tahliye etmek için oy kullanır. 

Yönetmen: Um Tae-hwa

Oyuncular: Lee Byung-Hun, Bo-Young Park, Seo Joon Park

9. Brave Citizen

9. Brave Citizen

IMDb: 6,8

Özet: Film, şu anda yedek lise öğretmeni olarak çalışan eski bir kadın boks şampiyonunu ve dayanılmaz şiddete tanık olduktan sonra kendi yumruklarıyla adaleti almaya nasıl karar verdiğini konu ediniyor.

Yönetmen: Park Jin-pyo

Oyuncular: Shin Hye-sun, Cha Cheong-hwa, Park Hyuk-kwon

8. Ribaundeu

8. Ribaundeu

IMDb: 6,8

Özet: Basketbol koçu Kang Yang-hyeon ve Busan Jungang Lisesi'nin kadrosunda sadece altı oyuncu olmasına rağmen 2012'de ulusal şampiyona finaline koşmasının gerçek hikayesini anlatır.

Yönetmen: Jang Hang-jun

Oyuncular: Ahn Jae-hong, Lee Shin-young, Jeong Jin-woon

7. Eileen

7. Eileen

IMDb: 6,8

Özet: 1960'ların soğuk Boston'unda Eileen, babasının kasvetli evi ile kendisini dışlayan meslektaşlarıyla birlikte çalıştığı hapishane arasında gidip gelen bir kadındır. Sıkıcı günlerini büyük şehre kaçma hayalleri kurarak geçiren Eileen’in hayatı, Rebecca adında yeni bir danışmanın hapishaneye gelmesiyle bambaşka bir hal alır. 

Yönetmen: William Oldroyd

Oyuncular: Thomasin McKenzie, Anne Hathaway, Shea Whigham

6. The Wandering Earth 2

6. The Wandering Earth 2

IMDb: 6,9

Özet: İnsanlar yeni bir ev bulmak için dünya yüzeyine devasa motorlar yaptılar. Ama evrene giden yol tehlikelidir. Dünyayı kurtarmak için gençler bir kez daha ileri adım atarak zamana karşı ölüm kalım yarışına başlamak zorundalar.

Yönetmen: Frant Gwo

Oyuncular: Andy Lau, Jing Wu, Hao Feng

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Childe

5. The Childe

IMDb: 6,9

Özet: 'The Childe', Koreli bir babadan doğan bir adama ve boksör olmayı arzulayan Filipinli bir anneye odaklanıyor.

Yönetmen: Hoon-jung Park

Oyuncular: Kim Seon-ho, Kang Tae-Ju, Kang-woo Kim

4. Cobweb

4. Cobweb

IMDb: 7

Özet: 1970'lerde, Yönetmen Kim, tamamlanmış filmi Cobweb'in sonunu yeniden çekme arzusuna takıntılı, ancak sansür yetkililerinin müdahalesiyle kaos ve kargaşa seti ve yeniden yazılmış sonu anlayamayan aktörlerin ve yapımcıların şikayetleri ile ele alıyor. 

Yönetmen: Kim Jee-woon

Oyuncular: Ben Soo-jung, Ah Jung-se, Jeon Yeo-been

3. A Normal Family

3. A Normal Family

IMDb: 7,4

Özet: Şoke edici bir cinayet, görünüşte kusursuz bir ailenin üyelerinin birbirlerini korumak için ne kadar ileriye gidebileceğini kanıtlayınca her birinin hayatı altüst olur.

Yaratıcı: Anna Platt, Hans Jörnlind

Oyuncular: Björn Bengtsson, Lo Kauppi, Alexandra Karlsson Tyrefors

2. Past Lives

2. Past Lives

IMDb: 8

Özet: Birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hae Sung, Nora'nın ailesi Güney Kore'den göç edince ayrılmak zorunda kalır. Yirmi yıl sonra, kader ve aşk kavramlarıyla ve hayatı oluşturan seçimlerle yüzleşirken, önemli bir hafta boyunca New York'ta yeniden bir araya gelirler.

Yönetmen: Celine Song

Oyuncular: Greta Lee, Yoo Teo, John Magaro

1. BTS: Yet To Come

1. BTS: Yet To Come

IMDb: 8,7

Özet: BTS : Yet To Come in Cinemas, K-pop grubu BTS'in Busan's World Expo'da 50.000'den fazla konuğu ağırladığı devasa konseri gözler önüne seriyor.

Yönetmen: Yoon-Dong Oh

Oyuncular: BTS, RM, Jin

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın