Görüş Bildir
Haberler
Aşı Yaşı Kaça İnmiş Durumda? 18 Yaş Altı Aşı Yaptırabiliyor Mu?

Aşı Yaşı Kaça İnmiş Durumda? 18 Yaş Altı Aşı Yaptırabiliyor Mu?

Türkiye’de koronavirüs sebebiyle aşılama çalışması devam ediyor. Uzun süredir 18 yaş üstünde bulunan vatandaşlar, e nabız ve MHRS üzerinden aşı randevusu alabiliyordu. Peki, son aşı yaşı kaça indir? Kimler aşı randevusu alabiliyor? İşte aşı randevusu ile ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşı Yaşı Kaça İndi?

Aşı Yaşı Kaça İndi?

Sağlık Bakanlığı, 15 yaş üstü tüm çocuklar ve gençlerle 12 yaş üstü kronik hastalığı olan çocuklar ve gençlerin de aşı takvimine tanımlandığını duyurmuştu.

Ancak Sağlık Bakanlığı aşı öncelik sıralamasına göre sisteme tanımlanan son yaş grubu 16-17 yaş arası bireyler olarak görünüyor.

AI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Aşılanıp aşılanmayacağımızı ya da sıranın bize gelip gelmediğini nasıl öğreneceğiz? diye merak edenler, E-Nabız sisteminden ya da 2023'e 'Aşıla' yazıp SMS atarak öğrenebileceksiniz. Aynı zamanda hastaneye gelemeyen vatandaşların evlerine gidilerek aşı uygulaması gerçekleştirilecek.

MHRS Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Corona virüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra “Hastane randevusu al” seçeneği üzerinden “Genel Arama” ardından “Covid-19 aşı” seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.

uygulama veya internetin yanı sıra MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

Vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın