Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak? Ne Kadar Olacak? Toplantı Tarihi Belli Oldu

Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak? Ne Kadar Olacak? Toplantı Tarihi Belli Oldu

Bahadır
09.06.2023 - 19:53

Asgari ücret zammı için geri sayım başladı ve yüz binlerce asgari ücretli çalışan, yaklaşan zam oranını heyecanla bekliyor. Ocak ayında 8 bin 506 lira olarak belirlenen asgari ücretin, yapılacak yeni zam sonrasında ne kadar olacağı ana gündem konusu. Asgari Ücret Tespit komisyonunun zam oranını görüşmek üzere toplanacağı tarihte netlik kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamıştı

7 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ilk toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın açıklaması yaparak asgari ücret konusunda zam sinyali verdi. Erdoğan, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, 'Asgari ücret tespit komisyonumuz da çalışmalarına başlıyor' ifadelerine yer verdi.

Asgari ücret toplantısı ne zaman?

Asgari ücret toplantısı ne zaman?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu, 'Ne vaat ettiysek onu gerçekleştiren bir partiyiz. Vaat ettiğimizi yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu perspektif gerçekleşecektir' dedi.

Akbaşoğlu, 'Asgari ücret memur maaşı ile ilgili açıklamalarımız vardı. Bunları teklife dönüştürmek sureti ile bunları halledeceğiz. Temmuz ayında yasalaştığına şahitlik edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Tespit komisyonu, asgari ücrete gelecek zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran'da ilk toplantısını yapacak.

Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret ne kadar olacak?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, mevcut brüt 10 bin 8 lira ve net 8 bin 506 lira rakamlarının üzerine gelecek zam oranını belirlemek amacıyla 13 Haziran'da ilk kez bir araya gelecek. Yeni asgari ücret, yapılan toplantıların ardından belirlenecek.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Temmuz ayında asgari ücretin 500 dolar seviyelerine çekileceğinin sinyallerini vermişti.

Asgari ücret nasıl belirleniyor?

Asgari ücret nasıl belirleniyor?

TÜİK tarafından 3 Temmuz'da açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon verileri, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılacak ara zam miktarının belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak. Ayrıca, 2023'ün ilk 6 aylık enflasyon rakamları da dikkate alınarak karar verileceği öngörülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın