Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret 4. Toplantısı Ne Zaman, Bugün mü? Asgari Ücret 2022 Bugün Açıklanacak mı?

Asgari Ücret 4. Toplantısı Ne Zaman, Bugün mü? Asgari Ücret 2022 Bugün Açıklanacak mı?

Türkiye’de milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücretin açıklanacağı zamanda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk üç toplantısından sonuç çıkmamış ve bakanlık yetkilileri ev sahipliğinde yapılacak 4. toplantı beklenmeye başlandı. Ancak hafta başında yapılması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. toplantısı henüz yapılmış değil. Asgari ücret görüşmelerini yöneten bakanlık yetkililerinden Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, 4. toplantı için çalışmaların devam ettiğini duyurdu. İşte milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücret ile ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de asgari ücret ile çalışan yaklaşık 7 milyon vatandaşın yanı sıra tüm çalışanlar da yeni yılda uygulanacak asgari ücreti bekliyor. 2022 asgari ücret, işçi sendikaları, işveren temsilcileri ve bakanlık yetkililerinin yapacağı son toplantı ile belli olacak. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. toplantısı ne zaman yapılacak? Asgari ücret 2022 ne kadar olacak, yüzde kaç zamlanacak? İşte tüm Türkiye’nin kilitlendiği 2022 asgari ücret zammı ile ilgili tüm ayrıntılar…

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. Toplantısı Ne Zaman?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. Toplantısı Ne Zaman?

Bu hafta başında yapılması beklenen asgari ücret, henüz açıklanmadı. Asgari ücretin bu kadar gecikmesi, taraflar arasında ciddi ayrılıkların olduğunu gösteriyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. toplantısının bu hafta için yapılması ve 2022 asgari ücretin açıklanması bekleniyor.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Asgari Ücret 384 Dolar Olsun

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Asgari Ücret 384 Dolar Olsun

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeni asgari ücretin 2021 Ocak ayındaki TL karşılığı olan 384 Dolar olarak açıklanması gerektiğini söyledi. 384 doların bugünkü Türk Lirası karşılığı ise yaklaşık 5 bin 500 liraya denk geliyor.

2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret ile ilgili son rakamlar konuşuluyor. NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen, asgari ücret ile ilgili kulis bilgilerini aktardı. Ergen, '3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kalınan bir asgari ücret rakamı söz konusu' dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ‘Asgari ücret 4 bin TL’nin üzerine çıkacak mı?’ sorusuna şu şekilde cevap verdi;

Bunu tam olarak söylemek mümkün olmaz. Beklentiler çerçevesinde bunu belirleyeceğiz. İnşallah herkesin tatmin olduğu bir rakam olacak. 

Benim de gönlüm geçen senekinin üstü ama reel rakamları konuşmak lazım. İşçi kesiminin de taleplerini karşılayacak bir asgari ücret ortaya çıkacaktır.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın