Görüş Bildir
Haberler
Apple CarPlay'le Trafiğe Çıkan İlk Araç Ferrari FF Oldu

Apple CarPlay'le Trafiğe Çıkan İlk Araç Ferrari FF Oldu

Batuhan
09.09.2014 - 14:49

Ferrari, CarPlay entegrasyonunda da hızlı çıktı. Apple’ın iOS cihazınıla aracınızı konuşturan CarPlay‘i araçlarına ilk entegre eden üreticilerden biri olan Ferrari, CarPlay fonksiyonlu aracın satışını gerçekleştiren ilk şirket oldu. Şirketin 8 Eylül tarihinde kendi sayfasından paylaştığı habere göre CarPlay’li ilk araç olma özelliğindeki FF, İtalyan bir müşteri tarafından satın alındı. Gelişmeyle birlikte CarPlay de sonunda trafiğe çıkmış oldu.

Ferrari’nin açıklamasında CarPlay’li araçların bir kısmının yakında Avrupa’da Almanya, Büyük Britanya, Fransa ve İsviçre’de satışa sunulacağı belirtiliyor. Araçların geri kalan kısmıysa ABD ve Japonya’yada müşterilerle buluşacak. Ferrari’nin CarPlay’i entegre eden bir diğer modeli de Cenova Moto Show’da tanıtılan California T olduğu belirtiliyor. Ferrari, CarPlay”li FF’in sürüş deneyimini de aşağıdaki videoyla gösteriyor:

Apple’ın CarPlay sayfasındaki bilgiye göre, Ferrari dışında, 2014 yılı içinde CarPlay’li araçlarını trafiğe çıkarması beklenen diğer üreticiler Hyundai, Mercedes Benz ve Volvo. Aralarında BMW, Volvo, Alfa Romeo, Jaguar ve Audi’nin olduğu çok sayıda üreticiyse araçlarını ilerleyen zamanlarda piyasaya çıkaracak.

iPhone 5 ve üzeri modelleriyle uyumlu olan CarPlay, Pioneer ve Alpine ile yapılan anlaşmayla satış sonrasında da araçlara entegre edilebilir hale gelmişti.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/09/09/apple-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0