Görüş Bildir
Haberler
AP Vize Serbestisi Kriterlerinde Israrcı

AP Vize Serbestisi Kriterlerinde Israrcı

ATKN
14.05.2016 - 18:32 Son Güncelleme: 14.05.2016 - 23:05

Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük grup olan muhafazakâr EVP'nin Başkanı Manfred Weber, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan anlaşmayı feshetme konusunda tehdit etmeye devam ederse, çıkmaz sokağa gireriz' dedi. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da, Avrupa'nın vize serbestisi konusunda 72 kriter arasında yer alan Terörle Mücadele Yasası'nda reforma gidilmesi talebinden geri adım atmayacağını vurguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük grup olan muhafazakâr EVP'nin Başkanı Manfred Weber, Der Spiegel'e verdiği demeçte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

'Çıkmaz sokağa gireriz'

'Çıkmaz sokağa gireriz'

EVP Başkanı Manfred Weber

Weber, Türkiye'ye vize serbestisi tanınması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı son açıklamalara tepki göstererek, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan mülteci anlaşmasını feshetme konusunda tehdit etmeye devam eder ve bize suçlamalar yöneltirse, o zaman çıkmaz sokağa gireriz' dedi. 

Weber açıklamasında, Avrupa'nın sığınmacı krizi konusunda Türkiye'ye bağımlı olmadığını dile getirdi.

'Avrupa Parlamentosu, bu kriterlerin yerine getirilmesinde ısrar edecektir'

'Avrupa Parlamentosu, bu kriterlerin yerine getirilmesinde ısrar edecektir'

AP Başkanı Martin Schulz

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz da Der Spiegel'e yaptığı açıklamada, Avrupa'nın vize serbestisi konusunda 72 kriter arasında yer alan Terörle Mücadele Yasası'nda reforma gidilmesi talebinden geri adım atmayacağını vurguladı. 

Schulz, 'Avrupa Parlamentosu, bu kriterlerin yerine getirilmesinde ısrar edecektir. Bu, terörle mücadele yasalarında reforma gidilmesi konusunda da geçerli' dedi.

'Bu konulardaki değişiklikler gazeteciler ve Türkiye'deki düşünce ve ifade özgürlüğü açısından büyük önem taşıyor'

'Bu konulardaki değişiklikler gazeteciler ve Türkiye'deki düşünce ve ifade özgürlüğü açısından büyük önem taşıyor'

Schulz, Tagesspiegel'e verdiği demeçte de benzer görüşleri dile getirdi. 

AP Başkanı Türkiye'nin terörle mücadele yasalarında reforma gidilmesi ve kişisel verilerin korunmasında adım atmasının önemli olduğunu söyleyerek, 'Bu konulardaki değişiklikler gazeteciler ve Türkiye'deki düşünce ve ifade özgürlüğü açısından büyük önem taşıyor' dedi.

Schulz, 'İyi bir anlaşma sağlanması, hem AB olarak bizim çıkarımıza, hem de Türkiye'nin çıkarına' diye konuştu.

'Sen yoluna biz yolumuza' çıkışı

6 Mayıs'ta İstanbul'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğanvize muafiyetinin koşulu olarak terörle mücadele yasasında değişiklik yapılmasını isteyen AB'ye sert çıkmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

'Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destek olan güçlerin doğrudan dolaylı saldırısı altında iken şu anda AB bakın 'Vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz' diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu'nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz? 

Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve onlara orada imkan sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Bize de 'Vize kaldıracağım bunun şartı, şunu değiştirmen...' Kusura bakma, hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş.'

Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından vize muafiyetinin akıbetiyle ilgili gelişmeler merak konusu olmuştu.

Deutsche Welle Türkçe

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
53
32
10
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isimsizim

Madem terör örgütlerine tolerans göstermemiz isteniyorsa İşid ve talibana tolerans gösterip Ankara da temsilcilikler açıp müsamaha gösterip sınırdan geçişler... Devamını Gör

ayar abi

avrupa birliğine sokayım....

uçi mamadi

Birliğine değil ama bi kaç vatandaşına sokmuşluğum var :) Onlar senin içinde olsun arkadaş :)))

uçi mamadi

Yahu bu türk politikacılar halk'la daşşak geçiyor.. Avrupa birliği bizi alır mı hiç aralarına, Adamlar göçmenleri buraya para karşılığında antlaşma yaptırıy... Devamını Gör

michael-wazowski

Aynen ya. Yıllardır anlatmak istediğimiz şey. O kadar yanlış anlaşılıyorki bu AB olayı. Bir boka yaramıyor. Sıkıntılı bir konudan ibaret